Vijf ideeën voor een echte wintervakantie in de Steiermark!

gesponsord op 09 november 2022· geen reacties

Het Steiermark is perfect voor een echte wintervakantie. Beeld: Steiermark Tourismus Herbert Raffalt
Het Steiermark is perfect voor een echte wintervakantie. Beeld: Steiermark Tourismus Herbert Raffalt

Eigenlijk zouden we de Steiermark tekort doen als we het alleen over de wintersportmogelijkheden hebben. Want deze Oostenrijkse regio heeft veel meer te bieden dan pure wintersport. Je vindt hier namelijk enorm veel extra mogelijkheden naast de skipiste. Vijf originele winterideeën in de Steiermark!

Beeld: Graz Tourismus Harry Schiffer
Beeld: Graz Tourismus Harry Schiffer

Idee 1. Een city & skitrip naar Graz

Is wintersport voor jou meer dan alleen skiën en boarden? Wil je ook genieten van een mooie en romantische stad? Dan zit je in de Steiermark goed. De hoofdstad Graz is een bezoek meer dan waard. Na Wenen is dit Oostenrijks’ grootste stad. Het historische centrum staat zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst. Naar deze stad, waarvan de geschiedenis tot in de oudheid teruggaat, kom je voor cultuur, musea, en als je in december komt voor de advents- en kerstmarkten die internationaal beroemd zijn. Dompel jezelf onder in een romantische wereld vol met kerstversiering en lekkernijen! Een aanrader.

Langlaufen bij Ramsau am Dachstein Beeld: Peter Burgstaller
Langlaufen bij Ramsau am Dachstein Beeld: Peter Burgstaller

Idee 2. Langlaufen bij Ramsau am Dachstein

Hou jij van langlaufen? Dat moet je een keer naar Ramsau am Dachstein: dit is een ongekend langlaufparadijs! Met 220 kilometer aan perfect onderhouden loipes kun je hier oneindige skate of klassieke langlauftochten maken. En alsof dat niet genoeg is, vind je hier 300 kilometer aan winter- en sneeuwschoenwandelingen. Denk daarnaast aan arrensleetochten, fatbiken, rodelen en toerskitochten.

Idee 3: Wandelen of langlaufen in Ausseerland Salzkammergut

De Ausseerland Salzkammergut-regio is een van de meest sneeuwrijke regio’s van Europa. Deze regio biedt met de skigebieden Loser en Tauplitz genoeg mogelijkheden voor doorgewinterde wintersporters. Maar het gebied heeft meer te bieden. Zo kun je hier heerlijk wandelen met of zonder sneeuwschoenen. Ook hier vind je een echt langlaufparadijs met meer dan 200 kilometer aan geprepareerde loipes. Hier is langlaufen meer dan zomaar een sport: het is een way of life. De langlaufloipes rond Bad Aussee en Bad Mitterndorf zijn vlak en bijzonder populair bij beginners. Bij het langlaufen op de Grundlsee is een pauze om het glinsterende meer te bewonderen een must. Op de Tauplitzalm worden de loipes uitdagender voor de sportieve langlaufer. Hier trainen veel nationale teams. En na een dag actief bezig te zijn geweest kun je heerlijk genieten in een van de Thermen in Bad Aussee, Altaussee of Bad Mitterndorf.

Idee 4: Heerlijk rodelen in de Murau regio

Genieten in Murau Beeld: TV-Murau Nicole Seiser
Genieten in Murau Beeld: TV-Murau Nicole Seiser

De Murau regio lijkt gemaakt voor heerlijke, rustgevende en tegelijkertijd actieve wintervakanties. Je vindt hier zeven gemoedelijke skigebiedjes waar de tijd stil heeft gestaan, en dat op een goede manier. Rust, geen rijen en heerlijk skiën. Maar we zouden de regio tekort doen door het alleen over de skigebieden te hebben. Murau is een perfect toerskigebied en je kunt hier geweldig langlaufen. Daarnaast biedt dit gebied erg leuke rodelafdalingen. Bij de meeste afdalingen kun je met de bus omhoog om daarna van deze ludieke sport te kunnen genieten! En dan hebben we het nog niet over de wandelmogelijkheden gehad, die zo goed als eindeloos zijn. Voor een wintervakantie kun je bijna niet beter zitten.

Idee 5: Sneeuwschoenwandelen in het Murtal

Sneeuwschoenwandelen in het Murtal. Beeld TV-Murtal-Herbert-Raffalt
Sneeuwschoenwandelen in het Murtal. Beeld TV-Murtal-Herbert-Raffalt

Het Murtal is een echt sneeuwschoenwandelparadijs. Wandelen met sneeuwschoenen is een ideale manier om op een actieve manier tot rust te komen. Zowel beginners als ervaren sneeuwschoenwandelaars zijn in het Murtal aan het juiste adres. In Kleinlobming, Gaal, Obdach of in Hohentauern kun je je eerste sporen in de sneeuw trekken op bewegwijzerde paden. Omdat je natuurlijk niet meteen tot aanschaf van sneeuwschoenen wilt overgaan kun je hier bijna overal sneeuwschoenen huren. Zo kun je zonder enige verplichting het wandelen een keer proberen. Wij weten vrij zeker dat het niet bij alleen proberen blijft.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie