Efficiëntieslag voor snowboardbindingen

gesponsord op 10 januari 2024· 5 reacties


Qua opstartgemak hebben skiërs een streepje voor op snowboarders, want het bevestigen van je bindingen blijft een tijdrovende klus tijdens je wintersportdag. Tot vandaag! Maak de overstap naar ‘Step-In’ bindingen voor tijdwinst en gebruiksgemak. Ontdek hier meer over de verschillende bindingopties en welke het beste bij jou past.

Binding-evolutie

Je binding vastmaken is een van de minst leuke aspecten van het snowboarden. Los van het feit dat het veel tijd in beslag neemt, is het ook nog eens oncomfortabel! Zitten in de sneeuw, sjorren aan straps, en dan proberen op te staan voordat je eindelijk kunt snowboarden. In 1999 bedacht het bedrijf Flow dat het anders kon en introduceerde de eerste speedbindingen. Hoewel het begin veelbelovend was, ontbrak het aan optimaal comfort. Door de jaren heen is het systeem geëvolueerd tot de Supermatic binding van Nidecker en de Step On Snowboard Binding van Burton. Ontdek snel de verschillen tussen deze twee innovatieve systemen.

Vertrouwd gevoel van Nidecker

Het belangrijkste verschil tussen de Nidecker Supermatic binding en de Burton Step On ligt in de compatibiliteit met snowboardschoenen. De Nidecker is een meer traditionele binding met vergelijkbare straps en kan ook als klassieke binding worden gebruikt zonder het speedsysteem. Het geeft het vertrouwde gevoel van een strap om je wreef en biedt meer gemak als je ze wilt vastmaken op steile hellingen of in poedersneeuw. Bovendien is de Nidecker gunstig geprijsd en compatibel met alle snowboardschoenen, waardoor het aanschaffen van nieuwe schoenen overbodig is. Bij DAKA bieden ze deze binding aan in het zwart en in de kleur olijf.

Naadloze aansluiting van Burton

Het Burton Step On-systeem maakt in tegensteling tot de Nidecker Supermatic geen gebruik van straps. Enkel een Burton-schoen die je in een bijpassende baseplate (met highback) klikt. De schoen is in feite het glazen muiltje van de snowboardscene, want het biedt een naadloze aansluiting met de binding. Simpelweg click and go, makkelijker instappen bestaat er niet. Geniet van direct gevoel en controle tijdens het snowboarden, ideaal voor zowel carvers als freeriders. Bij DAKA hebben ze Step On binding voor zowel dames, zoals de Limelight, als heren met de Ruler.

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Heb me de step-ons gekocht, nog paar weken wachten om ze te testen…

In december 2023 voor het eerst met Step on naar de alpen geweest nadat ik ze in velsen heb getest en in zoetermeer gekocht. Ik ben om: het is top. Voornaamste reden om ze aan te schaffen was gemak en snelheid van aanklikken. En guess what, als je uit de stoellift komt, klik je er al in en je bent sneller weg dan wie dan ook. Het is echt een betrouwbare binding, die ook toen ik een knalharde ongecontroleerde smakker maakte op de piste, keurig vast bleef zitten aan mijn boots. Het laatste wat je wilt, is dat een van je bindingen of boots losschiet (zoals skieers wel hebben).

Sinds 1995 board ik, sinds 1997 altijd met burton materiaal, sinds 2023 met step on van burton en ik ben erg tevreden. Het is een investering inderdaad, maar ik ben er super tevreden mee. Er staan trouwens prima filmpjes op youtube en wintersport over deze bindingen. Maar vooral; ga zelf eens test riden met deze bindingen. Of van een ander merk, ook prima, maar die heb ik zelf niet getest want ben nogal merk vast.

*bericht bewerkt door PaddyBo op 22 jan 2024 20:12

Paddybo

Na meer dan 15 jaar met flow bindingen te hebben geboard dit seizoen supermatics gekocht. Was even wennen met in en uitstappen maar nu gaat het heerlijk.

Was vooral even zoeken naar de juiste, fijn zittende strakke maar wel nog makkelijk in en uit te stappen, instelling.

Ik ben al jaren onderweg op Flow bindingen en kan met elke ski groep direct mee na de lift omdat je ik bij het glijden reeds vastklikt, dit neemt niet weg dat je steeds die buiging naar onder hoeft te maken. (Ik merk ook dat ik geen 20 meer ben :p)
Sinds vorig jaar ben ik daardoor volledig onder de indruk door de Nidecker Supermatic bindingen.
Helaas waren deze vorige jaar zo goed als niet verkrijgbaar, ik zou deze graag eens willen testen, hopelijk heeft een shop ze ergens bij mijn volgende trip en kan ik ze eens uittesten.

Like tourists huffing and puffing to reach the top, while we forgot the view on the way up !

Dit jaar overstag gegaan.

Mijn oude Burton schoenen waren na 13 jaar echt af. Ook mijn Burton bindingen begonnen na 10 jaar kuren te vertonen. Burton Step On gekocht en moet zeggen, het went zeer snel!

Schoenen met dubbele BOA sluiting gekocht en die zitten ook perfect. Natuurlijk zit je er wel eens naast met in klikken, maar oefenen baart kunst. Het uitstappen is even wennen en je moet de juiste beweging maken.

Ik kan het iedereen aanraden die toch iets nieuws moet kopen.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie