Skiën of snowboarden zonder bril is ondenkbaar. De ski- of snowboardbril, ook bekend als goggle, is, net als de helm, een essentiële vorm van bescherming. Het biedt niet alleen bescherming tegen felle UV- en IR-stralen, maar beschermt ook je ogen tegen wind, regen, opstuivende sneeuw en bij een impact. Bij Daka, dé wintersportspeciaalzaak, helpen ze je de ideale bril te vinden voor een optimale ervaring op de piste.

De pasvorm

Zorg ervoor dat de goggle goed aansluit op je gezicht en je helm, waardoor er geen ruimte is voor wind. Veel goggles hebben tegenwoordig een siliconen strip op de band, waardoor ze goed op de helm blijven zitten.

Cilindrische of sferische lens

Bij de lens is het belangrijk om te kiezen tussen een cilindrische of sferische lens. De sferische lens, zowel horizontaal als verticaal gebogen, biedt een breed natuurlijk gezichtsveld. De lenscategorieën zijn cruciaal voor verschillende weersomstandigheden, en de tabel helpt je snel de juiste categorie voor jou te bepalen.

Weersomstandigheden Categorie Kleur lens Licht doorlaten
Zwrae bewolking / hevige sneeuwval 0 Geel of helder 80-100%
Normale bewolking / sneeuwval 1 Amber of roze 43-80%
Lichte bewolking 2 Oranje 18-43 %
Zon 3 Bruin / grijs 8-18%
Felle zon Hooggebergte 4 Bruin / Zwart 3-8%

Een lens voor elk weertype

Dankzij verwisselbare lenzen of fotochromatische lenzen kun je je aanpassen aan veranderende weersomstandigheden. Een Anti-Fog Coating voorkomt beslaan, terwijl ventilatiegaten en een open schuimstructuur voor extra ventilatie zorgen.

Over je gewone bril heen

Voor brildragers bieden OTG (Over the Glasses) brillen of vizierhelmen een goede oplosssing. OTG-brillen passen perfect over je normale bril, terwijl een vizierhelm de ski- of snowboardbril aan de helm bevestigt en vaak over je reguliere bril past.

Vind jouw perfecte skibril

Bij Daka vind je hoogwaardige ski- en snowboardbrillen met geavanceerde functies, waardoor je met vertrouwen en comfort de piste af kunt dalen.

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Wat zijn de voor- en nadelen van clindrisch versus sferisch? of zit het in prijs?

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie