In de schijnwerpers: Snowsports Zwolle

MarkVermeulen op 10 september 2020

Snowsports Zwolle

Wintersport begint in Nederland, en vanaf nu nog meer in Zwolle, want daar is onlangs Snowsport Zwolle geopend: een bij de Nederlandse Ski Vereniging aangesloten locatie met niet één maar twee indoor rolbanen! Reden genoeg voor Kristy van Lieshout, onze redacteur én manager opleidingen om een kijkje te gaan nemen. Kristy was erg onder de indruk van deze accommodatie met twee indoorrolbanen!

Skileraren spelen een centrale rol

Kristy is enthousiast over het feit dat eigenaar Alexander de Boer al veel ervaring heeft bij andere skischolen en dat hij volop passie heeft voor het skiën en snowboarden. Hij vindt het daarbij belangrijk dat er verbinding met organisaties, zowel binnen als buiten Zwolle, wordt gezocht en dat de skileraren een centrale rol spelen binnen de organisatie. Er is dan ook meer dan genoeg ruimte voor de leraren om zichzelf te ontwikkelen bij Snowsports Zwolle. “Het plezier in de sport staat echt op de eerste plek bij Snowsports Zwolle. Scholing, ruimte voor ontwikkeling en gezamenlijk naar sneeuw moet bijdragen aan het plezier van de leraren. Ze zijn ervan overtuigd dat plezier van het team de kwaliteit van de lessen ten goede komt” aldus Kristy.

Skiën en snowboarden met de coronaregels

De accommodatie heeft de deuren in oktober 2019 geopend en is daarmee nog een jonge organisatie. Hierdoor kwam de periode met maatregelen tegen de verspreiding van COVID-19 wellicht nog harder aan dan bij andere organisaties, maar gelukkig is iedereen bij Snowsports Zwolle positief gestemd over de toekomst. Per 1 juli ontvangen ze weer klanten en is het voor iedereen zonder klachten weer mogelijk om te skiën of te snowboarden met inachtneming van de RIVM-regels en de protocollen van NOC-NSF. Voor meer informatie over deze regels en protocollen kan je dit eerdere artikel van ons lezen.

Op de rolbaan van Snowsports Zwolle

Volop mogelijkheden bij Snowsports Zwolle

De accommodatie ligt net buiten het centrum van Zwolle en is daardoor goed bereikbaar en heeft de beschikking over voldoende ruimte. Natuurlijk is het mogelijk om ski- en snowboardlessen te volgen op de indoorrolbanen, maar er kan nog meer bij Snowsports Zwolle. Zo organiseren ze per jaar twee skireizen, bieden ze mogelijkheden voor groeps- en bedrijfsuitjes en hebben ze zelfs een eigen skiteam: Skiteam Zwolle! Op zaterdag 12 september organiseert Snowsports Zwolle een open dag.

Kinderfeestje bij Snowsports Zwolle

Wintersport Academy

Skiën op een rolbaan is anders dan skiën op een outdoorbaan of op (kunst)sneeuw. Kristy vertelt jou in een video meer over het skiën op een rolbaan. Wil je meer weten over skiën op verschillende ondergronden, over pisteregels of over verschillende technieken? Kristy vertelt het je in onze Wintersport Academy.

Wintersport in de buurt

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden om te wintersporten bij jou in de buurt? Neem dan eens een kijkje op Wintersport in de buurt!

Verdient jouw organisatie ook een plekje in de schijnwerpers?

De band met onze aangesloten wintersportorganisaties vinden we erg belangrijk. Daarom komen we graag bij onze organisaties over de vloer en bieden we iedereen de aandacht die ze verdienen. Wil jij ons ook een keer over de vloer hebben? Neem dan contact op met sport@wintersport.nl.

MarkVermeulen
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.