Edmonton: de perfecte stopover voor jouw ski-avontuur in Canada's Rockies

gesponsord op 10 oktober 2023· geen reacties

null

Edmonton, de bruisende hoofdstad van de provincie Alberta in Canada, vormt niet alleen een geweldige bestemming op zich, maar is ook een ideale tussenstop voor een skivakantie in de majestueuze Canadese Rockies. Gelegen aan de oevers van de schilderachtige North Saskatchewan River, biedt Edmonton een ongeëvenaarde combinatie van stedelijke charme en de nabijheid van ongerepte berglandschappen. In deze blog nemen we je mee naar deze levendige stad, waar je kunt genieten van culturele bezienswaardigheden, culinaire hoogstandjes en avontuurlijke activiteiten voordat je de bergen in trekt voor een onvergetelijke wintersportervaring. Dit zijn slechts een paar van de redenen waarom Edmonton de perfecte start- of tussenstop is voor jouw ski-avontuur in Canada’s Rockies!

Hoe kom je in Edmonton, waar ligt het en waar kun je dan skiën?

KLM biedt directe vluchten aan naar deze West-Canadese stad, die geldt als de toegangspoort naar het Canadese gedeelte van de Rocky Mountains. Je kunt vaak combideals boeken waarmee je na een vlucht van bijna acht uur afgezet wordt in het knusse dorpje Jasper. Hier, in het Jasper National Park, vind je het skigebied Marmot Basin. Dit veelzijdige skigebied telt 91 afdalingen, met groene pistes met namen als Sleepy Hollow tot de gitzwarte Tres Hombres. Maar je kunt dus ook ervoor kiezen om eerst een tijdje in Edmonton te blijven en te acclimatiseren aan de Canadese way of life. En dan hebben we een paar mooie tips voor je!

Jasper en Marmot Basin: hét skigebied van Alberta.
Jasper en Marmot Basin: hét skigebied van Alberta.

Bezoek een ijshockeywedstrijd van de Edmonton Oilers

De Edmonton Oilers spelen hun wedstrijden in de NHL, de hoogste Noord-Amerikaanse ijshockeydivisie. En de Canadezen zijn helemaal gek van deze sport én hun team. Thuiswedstrijden spelen ze in Rogers Place, waar 18.500 mensen kunnen genieten van het spektakel dat ze hier van een sportwedstrijd maken. Het is namelijk écht iets anders dan de gemiddelde eredivisiewedstrijd, dus zorg er ook voor dat je ruim op tijd aanwezig bent. Als Nederlander zul je je hier sowieso wel thuisvoelen, daar de Edmonton Oilers in oranje shirts spelen…

Rogers Place, de thuisbasis van de Edmonton Oilers.
Rogers Place, de thuisbasis van de Edmonton Oilers.

Dompel je onder in de sfeer en gezelligheid van de wijk Strathcona

Strathcona, gelegen in het hart van Edmonton, is de hipste en sfeervolste wijk van Edmonton. Deze wijk is doordrenkt met geschiedenis en bruisende cultuur. De charmante sfeer is het gevolg van prachtige, goed bewaarde architectuur uit het begin van de 20e eeuw. Hier vind je gezellige boetiekjes, kunstgalerijen, levendige straatmarkten en tal van barretjes en café’s waar je kunt borrelen of met de voetjes van de vloer kunt. De restaurants serveren er lokale gerechten waar je je vingers bij aflikt. Strathcona staat ook bekend om zijn bruisende artistieke scene. De hele winter door worden hier verschillende culturele events georganiseerd, daarover vertellen we je in de volgende paragraaf meer!

De hipste wijk van Edmonton: Strathcona.
De hipste wijk van Edmonton: Strathcona.

Ga langs bij diverse winterse festivals en evenementen

Edmonton is een erg levendige stad. De hele winter door wordt dan ook van alles georganiseerd om de wintermaanden zo vrolijk mogelijk door te komen. Dit zijn een paar van de leukste evenementen in deze periode:

  • Het DeepFreeze festival in januari, waarin de locals het tegen elkaar opnemen in zelfgemaakte vrieskisten. Uit ijs gehouwen, mind you. Daarnaast kun je hier ook genieten van creatief curling, wat dat dan ook mag zijn, schaatsen, winterminigolf en sledetochten.
  • Tijdens het Boardwalk Ice on Whyte festival wordt zo’n 70 ton ijs omgevormd tot de mooiste en spectaculairste ijssculpturen. Vindt plaats van eind januari tot begin februari.
  • Flying Canoë Volant is een eerbetoon aan de oude Franse roots van de stad. Het is een festival in begin februari met meerdere onderdelen, zoals een wandeling door de Mill Creek Ravine waar muzikanten, kunstenaars en verhalenvertellers je winterwandeling extra cachet geven.
  • Het Silver Skate Festival heeft dan weer een stuk herkenbaarder roots: want wat kan een schaatsfestijn anders zijn dan oer-Nederlands? Vindt midden februari plaats.
  • Het Edmonton Winter Castle kun je alleen maar bezoeken als het weer het toelaat, maar dan moet je dat wel absoluut doen. Wat het is, is moeilijk uit te leggen: surrealistisch verlichte ijsgrotten en winterse bouwsels. Voor 's avonds een aanrader.

Het Edmonton WInter Castle.
Het Edmonton WInter Castle.

Bezoek de bizons van Elk Island National Park

Zo’n 1000 bizons (en nog een hoop elanden) leven in dit Nationale Park, op zo’n 35 kilometer buiten Edmonton. Er zijn zo’n elf trails die door dit gebied lopen en er zijn verschillende observatiepunten waar je de dieren van ‘dichtbij’ kunt observeren. Je kunt hier sneeuwschoenwandelingen maken of langlaufen/cross country skiën. Let daarbij wel op: Elk Island is één van de kleinere Nationale Parken in Canada, maar het is nog steeds een onherbergzaam gebied. Zorg dus altijd voor goede voorzorgsmaatregelen en ga met een gids op pad.

Beeld: todocanada.ca
Beeld: todocanada.ca

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie