Terug van weggeweest; sleeën onder de sterren in Les Diablerets

gesponsord op 10 oktober 2023· geen reacties

Beeld: © S.Staub
Beeld: © S.Staub

Vorig jaar was het helaas niet mogelijk, maar deze winter kan het weer: 's avonds, onder de sterrenhemel, sleeën over één van de grootste rodelbanen van Zwitserland. Dit zeven kilometer lange parcours boven Les Diablerets in de Alpes Vaudoises is deze winter iedere woensdagavond open!

Beeld: ©Guillaume Megevand
Beeld: ©Guillaume Megevand

Sleeën in Les Diablerets: een andere vorm van wintersport!

Het schilderachtige bergdorp Les Diablerets, gelegen in het kanton Vaud in Zwitserland, staat bekend om zijn prachtige natuurlijke omgeving en uitgebreide wintersportmogelijkheden. En het dorp heeft zijn arsenaal aan wintersportactiviteiten weer wat verder uitgebreid. Weer eens wat anders en zeker niet minder plezierig dan skiën of snowboarden: sleetje rijden! Uiteraard het allerleukst voor of met kinderen, maar ook voor vriendengroepen is dit een topactiviteit. Deze baan ligt ook volledig vrij van de skipistes en er worden geen andere (wandel)paden gekruist, dus het is een volledig veilige activiteit.

Nog een stapje spectaculairder: nachtsleeën

Een van de hoogtepunten van de slee-ervaring in Les Diablerets is de mogelijkheid om 's nachts te sleeën. Er is geen verlichting, behalve die van de maan of jouw hoofdlamp, waardoor een betoverende sfeer ontstaat terwijl je samen met je kinderen of je vrienden met hoge snelheid door de duisternis glijdt. Echt een onvergetelijke ervaring die je nergens anders vindt!

Beeld: ©Matthias Lehmann
Beeld: ©Matthias Lehmann

Praktische informatie

  • Kinderen mogen deelnemen vanaf drie jaar met een ouder/begeleider of vanaf acht jaar zonder ouder/begeleider.
  • De baan is geschikt voor skatesleeën en skatebobsleeën. Plastic bobsleeën, boeien en plastic platen zijn verboden.
  • Honden en skischoenen zijn niet toegestaan.
  • De beklimming met de kabelbaan is gratis voor houders van een dag-, verblijfs- of seizoenspas en voor kinderen geboren in 2018 en later.
  • Sleeën kun je ter plekke huren.
Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie