Vijf zeer voordelige last-minute deals voor de Franse Alpen

gesponsord op 11 januari 2024· geen reacties

L'Orée des Pistes in Saint Sorlin d'Arves
L'Orée des Pistes in Saint Sorlin d'Arves

De winter begint ook in Nederland langzaamaan vorm te krijgen, dus de wintersportkriebels bereiken langzaamaan grote hoogten. Mocht je nog geen wintersport geboekt hebben voor deze winter of op zoek zijn naar de beste last-minute deals, dan zit je hier goed. We zetten namelijk de vijf beste deals van Sportiek voor de Franse Alpen voor je op een rij!

1. Saint Sorlin d’Arves: authentiek, gezellig en goedkoop!

Saint Sorlin d’Arves, genesteld onder de majestueuze Col de la Croix de Fer en de gletsjer van Saint Sorlin, is een pittoresk dorp dat authenticiteit en traditie ademt. Dit charmante familiestation is gezegend met een ideale, zonnige ligging en vaak uitstekende sneeuwcondities. Het dorp, dat gekenmerkt wordt door een architectuur in oude stijl zonder torenhoge gebouwen, biedt een scala aan accommodaties – variërend van knusse chalets en comfortabele appartementen tot gastvrije hotels. Veel van deze accommodaties bevinden zich op loopafstand van de pistes, terwijl de meer afgelegen gebouwen gemakkelijk bereikbaar zijn via een skibus. Recentelijk heeft Saint Sorlin d’Arves zich ook ontwikkeld tot een populaire feestbestemming, vooral onder studenten, die zorgen voor levendige après-ski en een bruisende sfeer in het dorp.

Hotel L’Orée des Pistes biedt een selectie van onlangs gerenoveerde, uiterst comfortabele appartementen. Deze bevinden zich direct aan de skipiste en bieden een prachtig uitzicht op de bergketen Aiguilles d’Arves, de skipistes, en het dorp zelf. Elk appartement is sfeervol ingericht, waardoor je kunt genieten van een warme en uitnodigende sfeer. Als gast heb je bovendien gratis toegang tot het overdekte zwembad en de mogelijkheid om te ontspannen in de sauna. In januari kun je hier een tweekamerappartement voor acht dagen, inclusief skipas, boeken vanaf €342,- per persoon.

Extra tip: in de Belgische paasvakantie (de week van 30 maart tot 13 april) krijg je bij een boeking in Saint Sorlin d’Arves bij Sportiek een gratis skipas voor kinderen tot en met elf jaar.

Les Balcons d'Anaïs in La Norma
Les Balcons d'Anaïs in La Norma

2. La Norma: rust, ruimte en pistes voor iedereen!

Het skigebied La Norma, gelegen in de bergachtige Savoie-regio in Frankrijk, strekt zich uit van 1350 tot 2750 meter hoogte en is genoemd naar de nabijgelegen 2917 meter hoge berg. Dit gemoedelijke en compacte skigebied biedt voornamelijk eenvoudige pistes, ideaal voor beginnende wintersporters en families die de voorkeur geven aan rustige hellingen. Buiten de Franse vakantieperiodes is het er opmerkelijk rustig. Ander groot voordeel: La Norma is geen onderdeel van de Franse ‘ski-industrie’, dus de prijzen zijn hier laag en de kwaliteit is goed. Met de skipas van La Norma kun je daarnaast ook skiën in het nabijgelegen Valfréjus, aangezien beide gebieden een gezamenlijke skipas aanbieden.

Les Balcons d’Anaïs, bestaande uit drie gebouwen in chaletstijl, biedt ruime appartementen volgens Franse normen en beschikt over een natuurlijke ‘sneeuwtuin’ voor speelplezier voor de kleintjes. Het ligt direct aan de piste, nabij skiliften, en op slechts 200 meter van het levendige centrum van La Norma. Hier vind je restaurants, bars, een bioscoop, een bowlingbaan en een ijsbaan. In januari kun je nog vanaf €266 per persoon acht dagen skiën inclusief skipas.

Extra tip: Bij vakanties naar La Norma is een zevendaagse skipas inbegrepen in de prijs, waarbij de zevende dag gratis is.

Les Chalets de la Toussuire
Les Chalets de la Toussuire

3. De ideale gezinswintersportplaats La Toussuire

La Toussuire, een dorp met een charmante, ouderwetse sfeer en een prachtig uitzicht op de Aiguilles d’Arves, is vooral opgebouwd uit chalets met enkele lagere appartementencomplexen nabij de skiliften. Deze vriendelijke en ruim opgezette bestemming, bekend om zijn redelijke prijzen, is uitermate geschikt voor families en beginnende skiërs. Het centrum van La Toussuire, waar ook de meeste skiliften vertrekken, herbergt de meeste winkels, een bioscoop, bars, restaurants en skischolen. Hoewel het dorp niet bekend staat om een bruisend nachtleven, biedt het wel faciliteiten zoals een schaatsbaan en een bowlingbaan. Ook dit maakt het ideaal voor gezinnen met (jonge) kinderen. Gelegen in het hart van het skigebied biedt La Toussuire gemakkelijke toegang tot zowel eigen pistes als die van nabijgelegen gebieden, met de meeste accommodaties op loopafstand van de pistes.

Les Chalets de la Toussuire (voorheen bekend als Les Chalets Goelia) is perfect gelegen, met directe toegang tot de pistes en stoeltjesliften. De chalets liggen ook nabij een supermarkt en het levendige dorpscentrum is eenvoudig te voet bereikbaar. De appartementen zelf zijn sfeervol ingericht, voorzien van een woonkamer, keuken, één of meerdere slaapkamers, een badkamer, een balkon én gratis parkeergelegenheid bij de accommodatie. In januari boek je nog een achtdaagse wintersportvakantie inclusief skipas vanaf €295 per persoon.

Les Chalets de Flambeau in Val Cenis
Les Chalets de Flambeau in Val Cenis

4. Weg van de massa in Val Cenis

Val Cenis is een kleinschalig skigebied gelegen aan de voet van de Mont Cenis op de Frans-Italiaanse grens in de Maurienne vallei. Het biedt een authentieke ski-ervaring met sfeervolle dorpen. Tussen het nationale park Vanoise en het regionale park Avigliana in Italië, lopen de pistes door prachtige bossen en weides. Het skigebied is vooral geschikt voor beginners en lichtgevorderden, met een breed scala aan voornamelijk eenvoudige pistes, waaronder de langste groene piste ter wereld. De groene en blauwe pistes zijn ideaal voor beginnende skiërs en snowboarders, met pistes zoals de Bleue du Lac die prachtige vergezichten bieden. Zelfs de rode pistes zijn relatief toegankelijk. Met de Resort skipas ook nabijgelegen gebieden zoals Aussois, La Norma, Valfréjus en Bonneval-sur-Arc bezoeken.

Les Chalets de Flambeau is ingericht met oog voor sfeer en comfort en biedt luxe voor de wintersporter die verlangt naar meer dan alleen de pistes. Het complex is uitgerust met ruime skilockers en een skischool. Voor dagelijkse behoeften zijn een supermarkt, bakker en restaurant op loopafstand. Het hoogtepunt is de Spa Wellness in het hoofdgebouw. Deze accommodatie is uitermate geschikt voor gezinnen en families met (kleine) kinderen. In januari boek je nog een zesdaagse wintersport, inclusief skipas, vanaf €444 per persoon.

Les Chalets de Rosaël in Val Thorens
Les Chalets de Rosaël in Val Thorens

5. Beroemd en berucht Val Thorens

Val Thorens, gelegen op 2300 meter in de Belleville vallei en onderdeel van het enorme skigebied Les Trois Vallées, staat bekend om zijn sneeuwzekerheid en levendige sfeer. Dit drukbezochte skioord biedt een unieke ski-in ski-out ervaring, met pistes die door het hele dorp lopen en efficiënte liften die grote aantallen wintersporters aankunnen. De après-ski in Val Thorens is zeer uitgebreid en bekend, met mogelijkheden om vanaf de middag tot laat in de avond te feesten. Naast de levendige feestscene biedt het dorp talrijke kwaliteitsrestaurants en bars, voor een ontzettend sfeervolle en veelzijdige wintersportbeleving.

Les Chalets de Rosaël, gelegen op het hoogste punt van Val Thorens, geeft je een uitzonderlijk uitzicht op het bergmassief. Deze aangename appartementen, direct aan de piste en op loopafstand van het levendige centrum, bieden gratis toegang tot faciliteiten zoals een verwarmd zwembad, sauna en hamam. De appartementen zelf zijn volledig uitgerust, inclusief balkon(s). In januari kun je hier een achtdaagse wintersport boeken, inclusief skipas, vanaf €562,- per persoon.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie