Nieuwe skilift ontsluit Pointe de la Masse boven Les Menuires

gesponsord op 12 oktober 2021· 5 reacties

Geweldig skiën op de Pointe de la Masse Foto: Davis Andre
Geweldig skiën op de Pointe de la Masse Foto: Davis Andre

Het beroemde en populaire skigebied van Les Menuires heeft duidelijk twee delen. Zo is de Mont de La Chambre kant de ideale toegangspoortpoort naar de beroemde Trois Vallées. Aan de andere kant van het dorp vind je de hellingen onder de Pointe de la Masse. Veel wintersporters vergeten deze geweldige berg, en dat is jammer. Vanaf dit jaar is deze top nog aantrekkelijker geworden door een supersnelle nieuwe lift!

Snelste kabelbaan van Frankrijk

Kosten nog moeite zijn gespaard bij de bouw van de nieuwe lift naar de Pointe de la Masse. het gebied heeft namelijk een ultramoderne Leitner skilift neergezet. Dit is een van de twee snelste skiliften van Frankrijk. Deze kabelbaan is 3318 meter lang en brengt je met een snelheid van 25 kilometer per uur naar boven. In één rit ga je duizend meter omhoog: vanuit het dorp naar de top! De nieuwe lift vervangt twee liften. Dit maakt de top een stuk eenvoudiger te bereiken. Want te veel wintersporters vonden het tot nu toe teveel moeite, want minder dan 20 % pakte de tweede lift richting de top. Vanaf komend seizoen duurt de klim naar de Pointe de la Masse maar 8 minuten in plaats van de 25 minuten die het tot nu kostte! Als dit geen verbetering is!

null

Moderne cabines en mooi liftstation

De moderne cabines geven je een geweldig uitzicht tijdens de, snelle, reis naar boven. Het topstation is helemaal uit glas en steen opgetrokken en grotendeels in de berg gebouwd. En gaat zo helemaal op in de omgeving. Vanuit dit station heb je een mooi uitzicht en op de top vind je een groot terras met een ongekend 360° uitzicht. Aan de ene kant Les Trois Vallées en de andere kant de ongerepte natuur van de Franse Alpen.

Geweldig voor beginners, gevorderden en kinderen

Deze ruim 2800 meter hoge top is niet alleen het domein van experts want vanaf deze top cirkelen verschillende blauwe pistes naar beneden waaronder de mooie piste de Bouquetin, Frans voor steenbok. Daarnaast vind je ook leuke speelse rode pistes. Ook is er een speelpiste gemaakt voor de jonge skiërs. Welke dankzij zijn kombochten, hobbels, parallel slalom en tunnels waarschijnlijk niet alléén de allerjongsten zullen bekoren.

De Pointe de la Masse is een begrip onder freeriders
De Pointe de la Masse is een begrip onder freeriders

Ongekend off-piste terrein

Naast de leuke pistes opent de Pointe de la Masse ook het terrein voor freeride skiërs. Hier kun je al dan niet samen met een gids genieten van de beroemde afdalingen zoals:

  • De Vallée de Encombres. Een wilde plek die echt helemaal buiten het skigebied ligt… Absolute off-piste. Je daalt helemaal af tot aan Châtelard, het laagste dorp van Saint Martin de Belleville. Grote kans dat je hier steenbokken en moeflons tegen komt. Als je erg veel geluk hebt zie je misschien zelfs wel een wolf.
  • De Vallon de Lou is een echte must voor freeriders. Je vindt hier mooie brede, afdalingen. en eenmaal onderaan de helling kun je lekker wat eten of drinken in de leuk Lac du Lou berghut. Vanwaar je een geweldig uitzicht hebt over het bevroren meer.
  • Les Yvoses is een andere beroemde off-piste afdaling. Deze brengt je terug naar Les Menuires door mooie glooiende hellingen. Je pakt een enorm hoogteverschil, maar het wordt nergens echt heel steil. Dat betekent een heerlijk lange off-piste afdaling.

Door de bouw van de nieuwe lift wordt misschien wel het mooiste deel van Les Menuires nieuw leven ingeblazen. De kans is groot dat wintersporters vanaf volgend seizoen veel langer in Les Menuires blijven hangen. Want is de Pointe de la Masse vanwege zijn ongerepte aard niet een van de mooiste stukjes van Les Trois Vallées?

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Mooie reportage! Appartementje op 1 minuut skiën van het dalstation van deze lift geboekt in de “rustige” 2e kerstvakantieweek. Lijkt me een mooi punt om de dag te starten, ook omdat het juist 's ochtends in de zon ligt. Man, wat hebben we er zin in!! Maar dat ga ik nog wel wat keren herhalen de komende weken.

Met deze lift wordt het wel een stuk aangenamer :)

Oude la massse 1 + 2 duurde wel even om boven te komen helaas.

Vanaf wanneer is deze lift operationeel?

Vanaf wanneer is deze lift operationeel?

Markbub9 op 14 okt 2021 23:22

Zaterdag 4 december 2021 😀

Behalve deze nieuwe lift (en de sloop van drie oude liften) is er ook serieus geïnvesteerd in de vernieuwing, verbetering, en uitbreiding van de kunstsneeuw apparatuur.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie