Michelle Dekker behaalt met zesde plek haar beste resultaat van het seizoen

MarkVermeulen op 13 januari 2021

Photo: Buchholz/FIS. Michelle Dekker in Bad Gastein

Op dinsdag kwamen Michelle Dekker en Kiki Bédier de Prairie in actie bij de World Cup parallelslalom in het Oostenrijkse Bad Gastein. Michelle Dekker behaalde haar beste resultaat van het seizoen met een mooie zesde plek. De winst ging naar de Russische Nadyrshina. Kiki Bédier de Prairie bleef in de kwalificatie steken op een 42e plek.

Ondanks dat het de afgelopen wedstrijden niet altijd lekker liep, gaf Dekker al aan de World Cup in Bad Gastein met vertrouwen tegemoet te zien: “Het is er helaas voor mij nog niet uitgekomen de laatste paar wedstrijden, maar ik heb ontzettend veel zin in de World Cup in Bad Gastein!

Dekker zet een zesde tijd neer in de kwalificatie en verslaat Hofmeister

Waar het in de voorgaande World Cups dus steeds niet lukte voor Dekker, viel in de kwalificatie alles op de juiste plek. Ze wist twee goede runs neer te zetten en kwalificeerde zich daarmee als zesde voor de knockout-fase. Sofia Nadyrshina, de winnares van de World Cup in Scuol, wist veruit de snelste tijd neer te zetten in de kwalificatie. Na één kwalificatierun was de World Cup voor Kiki Bédier de Prairie snel voorbij: met een 42e tijd wist ze zich niet te kwalificeren voor een tweede run.

In de achtste finale was het Michelle Dekker die Ramona Hofmeister versloeg. De Duitse stond dit seizoen bij alle World Cups parallelreuzenslalom op het podium, maar op de parallelslalom moest ze haar meerdere erkennen in onze landgenoot. In de kwartfinale was het in de persoon van Julie Zogg toch een Duitse die te snel bleek voor Dekker. Uiteindelijk betekende dit een zesde plek voor Michelle Dekker.

Niemand kan Nadyrshina afstoppen

Het was de rijzende Russische ster Nadyrshina die een overwinning aan haar palmares toevoegde en haar tweede wereldbekeroverwinning behaalde nadat ze haar allereerste in Scuol slechts drie dagen geleden op de parallelreuzenslalom had behaald. Dinsdag domineerde Nadyrshina ook op de parallelslalom in Bad Gastein, waarmee nu haar tweede opeenvolgende overwinning op de World Cup behaalde.

In Bad Gastein was Nadyrshina opnieuw de hele dag op een missie, vroeg in de kwalificaties al de snelste tijd neerzetten en vervolgens doorstormen in een aantal races tegen Melanie Hochreiter, Ladina Jenny en Selina Joerg op weg naar de grote finale, waar ze die avond Cheyenne Loch tegenkwam.

Eenmaal in de grote finale toonde Nadyrshina haar explosiviteit en had direct vanaf het starthek een voordeel op Loch na de eerste paar poorten. Loch probeerde het gat in de lagere delen van de baan te dichten, maar miste de voorlaatste poort, waardoor Nadyrshina haar eerste parallelslalom op de World Cup won.

Positie Atleet
1 Sofia Nadyrshina
2 Cheyenne Loch
3 Selina Joerg
6 Michelle Dekker
42 Kiki Bédier de Prairie

World Cup parallelslalom snowboarden - mannen

Ook in Bad Gastein vond de World Cup voor de mannen plaats. Daar ging de winst naar Aaron March, die voor het eerst in meer dan 11 jaar weer eens een World Cup won.

Positie Atleet
1 Aaron March
2 Dmitry Loginov
3 Andreas Prommegger

World Cup slalom alpineskiën - vrouwen

Mikaela Shiffrin won haar eerste World Cup slalom sinds 29 december 2019. Afgelopen december won ze wel nog een World Cup reuzenslalom. Adriana Jelinkova deed niet mee in Flachau. Ze komt weer in actie op de reuzenslalom in het Sloveense Kranjska Gora.

Positie Atleet Run 1 Run 2 Totaal
1 Mikaela Shiffrin 54.04 53.88 1:47.92
2 Katharina Liensberger 54.37 53.74 1:48.11 (+0.19)
3 Wendy Holdener 54.12 54.23 1:48.35 (+0.43)

Wil jij meer weten over onze topsportprogramma’s en atleten?

Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Topsport’ voor alle informatie. Voor vragen kun je contact opnemen met Jeroen van der Lee via j.vanderlee@wintersport.nl.

MarkVermeulen
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.