Update: Overzicht van de afgelaste en verplaatste wedstrijden

MarkVermeulen op 13 januari 2021

Archiefbeeld van het NK alpine 2020

Op dinsdagavond 12 januari werd bekend dat de huidige coronamaatregelen verlengd worden tot en met 9 februari. Bovendien is er het dringende advies: blijf in Nederland. Ga niet op reis en boek geen reizen tot en met maart. Dit heeft helaas gevolgen voor het verdere verloop van het seizoen en de wedstrijdkalender.

NK alpine

Het Nederlands kampioenschap alpine dat gepland stond voor 21 tot en met 26 februari in het Oostenrijkse Maria Alm zal geen doorgang vinden. Dat het hoogtepunt van het seizoen voor alpineskiënd Nederland niet plaats zal vinden is natuurlijk voor alle deelnemers en andere betrokkenen erg jammer. De FIS-wedstrijd staat momenteel nog op de internationale kalender. De komende weken zal in samenwerking met Maria Alm en de OESV besloten worden of dit evenement nog haalbaar is. Uiterlijk 3 februari komt hier een definitieve beslissing over.

Er wordt geprobeerd om de nationale jeugdtitels in mei te vergeven op een Nederlandse locatie. Hopelijk kunnen er voor die tijd alweer andere wedstrijden worden georganiseerd.

NK schoolteams

Ook de voorrondes en de finale van het NK Schoolteams die in januari, februari, maart en april zouden plaatsvinden zullen niet doorgaan. Scholen hebben aangegeven zich tot de zomervakantie op het onderwijs te willen focussen en buitenschoolse activiteiten hebben nu geen prioriteit. Onze volle aandacht gaat daarom vanaf nu naar het neerzetten van een spetterende editie in 2021/2022!

NK baan

Het Nederlands kampioenschap baan wordt verplaatst van maart naar het najaar van 2021. Er is goede hoop dat er dan alsnog een titel voor het jaar 2021 uitgereikt kan worden. We hopen iedereen daarom in het najaar van 2021 alsnog te kunnen verwelkomen bij Il Primo.

Voor atleten die zich al hadden ingeschreven, geldt dat het de inschrijfgelden geldig blijven.

Kids Cup sneeuw

De seriewedstrijden van de Kids Cup sneeuw gaan eveneens niet door, maar eventueel vindt er op 18 april, de dag waarop de laatste Kids Cup-wedstrijd zou worden georganiseerd, een andere wedstrijdvorm plaats. Dit kan natuurlijk alleen als de maatregelen dit toelaten.

Overige wedstrijden

Tot 1 maart zullen ook de overige wedstrijden onder auspiciën van de Nederlandse Ski Vereniging niet doorgaan. De focus wordt verlegd naar de maanden april en mei. We gaan er alles aan doen om het seizoen dan een waardig einde te geven.

Vragen?

Mochten er nog vragen zijn, staan wij natuurlijk heel graag ter beschikking. Zoals altijd zijn we goed bereikbaar via sport@wintersport.nl of neem contact op met Paco Krom via p.krom@wintersport.nl als het wedstrijdzaken betreft.

MarkVermeulen
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.