Lowlanders Ski Racing Team zoekt een nieuwe coach

MarkVermeulen op 13 april 2021· geen reacties

Foto: Lowlanders Ski Racing team
Het Lowlanders Ski Racing Team biedt een geweldige kans voor een teamcoach om het Lowlanders-programma naar een hoger niveau te tillen. Deze persoon zal in samenwerking met het trainersteam verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling en uitvoering van het trainings- en raceprogramma .

Het team dat wordt ondersteund door de skibonden van Ierland, IJsland, Nederland, België, Luxemburg en Denemarken, is nu een jaar met succes actief. Je vindt meer informatie over het team op de website: www.lowlanders.eu.

Het team groeit en daarom is ook het trainersteam toe aan versterking om in staat te zijn om alle racers te ondersteunen met hoogwaardige training op verschillende niveaus voor mannen en vrouwen en voor eerstejaars FIS-racers en Europa Cup-deelnemers.

De coach zal verantwoordelijk zijn voor het verzorgen van een + 150 dagen per jaar trainings- en raceprogramma aan de groep in samenwerking met het volledige trainersteam. De kandidaat moet coachingervaring hebben met FIS-atleten van hoog niveau, waarbij de voorkeur wordt gegeven aan coachingervaring op het Europa Cup-niveau.

Eisen

 • Coachervaring, zoals hierboven beschreven, en tevens een goed rolmodel voor de atleten.
 • Sterke communicatieve vaardigheden; zowel in de persoonlijke communicatie als in schriftelijke communicatie met de atleten.
 • Het team wil meer aandacht besteden aan ‘Strength and Conditioning’, dus de trainer zal racers moeten ondersteunen met wekelijkse ‘Strength and Conditioning’-programma’s.
 • Sterke vaardigheden in feedback op de piste en videofeedback.
 • Ondersteuning van de trainergroep bij het plannen en uitvoeren van trainingskampen, races etc.
 • Een coach die ook geïnteresseerd is in het bereiken van ‘onder-16-teams’ in de betrokken landen en over sterke samenwerkingsvaardigheden beschikt.
 • De coach moet de situatie begrijpen van de skiërs, die vaak lange afstanden moeten afleggen voor trainingen en races en waarvan velen ook een dubbele carrière nastreven met de nadruk op studie en skiën - de coach moet racers hierbij ondersteunen en begrijpen hoe dit de planning voor de racers en het team beïnvloedt.

Wat wordt er geboden?

 • Minimaal 120 dagen (kampen, races, ‘Strength and Conditioning’-programma’s etc.) op pad.
 • Een goede teamgeest en de mogelijkheid om een belangrijk onderdeel te zijn van de verdere ontwikkeling van het team.
 • Je maakt deel uit van een structuur met veel positieve energie met veel mogelijkheden om de ontwikkeling van het team te beïnvloeden en ook de mogelijkheden in de samenwerking tussen de landen op alle niveaus.
 • Een mogelijkheid om racers te ondersteunen op grote evenementen zoals YOG, EYOF, Universiade, JWK’s, wereldkampioenschappen, Olympische Spelen en Europa Cups/World Cups.

Je rapporteert aan hoofdcoach Eric Stappers als onderdeel van het Lowlanders trainersteam.

De Lowlanders-samenwerking wordt aangestuurd door een stuurgroep met één vertegenwoordiger uit elk van de zes betrokken landen en de hoofdcoach. Hier lees je meer over de structuur: https://www.lowlanders.eu/about/.

In mei gaat het nieuwe seizoen van start en de ambitie is om deze vacature dan ingevuld te hebben. De basis is in Europa - tijdens het seizoen reist het team veel, maar heeft het een basis in Lofer in Oostenrijk. Onder normale omstandigheden zal ook Scandinavië deel uitmaken van de planning en zal indoor skitraining een onderdeel van het programma zijn in de herfst. Het team zal ook deelnemen aan de Indoor Lowland Championships in september / oktober. Tijdens de winter probeert het team ook vertegenwoordigd te zijn op alle nationale kampioenschappen van de zes landen.

Solliciteren

Voor meer informatie over de rol en / of het versturen van een sollicitatie, stuur dan een e-mail naar de Lowlanders projectcoördinator, Henrik Oksholm, op henrik@lowlanders.eu.

MarkVermeulen

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.