Hierom moet jij een keer naar Les Arcs

gesponsord op 14 januari 2023· 2 reacties

Les Arcs is een voorbeeld van een typisch frans skigebied, en dat is de meest positieve zin van het woord. Trouwe Frankrijkgangers weten wat een gebied als Les Arcs te bieden heeft, maar als jij nog op zoek bent naar een geweldig skigebied waar je een enorm hoogteverschil vindt, geweldige tochten kan maken maar eveneens rustig je eerste bochtjes kunt draaien, dan zit je hier op het goede adres. En maak je je zorgen over de accommodatie? Niet doen! Want voor iedereen is hier iets naar smaak te vinden.

null

Groots skigebied

Frankrijk staat bekend om zijn grootste aaneengesloten skigebieden. Les Arcs met Paradiski is hier een goed voorbeeld van.
Les Arcs heeft zelf maar liefst 123 kilometer aan pistes. Maar dankzij de Vanoise Express ontstaat het gebied Paradiski, de samenvoeging van la Plagne en les Arcs maar liefst 425 kilometer aan pistes! De meeste skiërs hebben dus al meer dan voldoende aan alleen les Arcs maar als je echt een lange tocht wilt maken dat zit je hier, in het op twee na grootste aaneengesloten skigebied ter wereld, helemaal goed. In les Arcs vind je 10 groene, 55 blauwe, 42 rode en 16 zwarte pistes. Meer dan voldoende om iedere wintersporter tevreden te houden. Klaar voor wat extra cijfers? In Paradiski vind je maar liefst 18 groene, 129 blauwe, 77 rode en 34 zwarte pistes. Als je van lange tochten houdt dan zit je in Paradiski en in Les Arcs helemaal goed!

null

Enorm hoogteverschil

De Franse Alpen liggen in de westalpen, en de westalpen staan bekend om het enorme hoogteverschil van de bergen. En Les Arcs bewijst dat. Met het laagste punt op 1200 meter en het hoogste punt boven de 3200 meter heb je hier een hoogteverschil van maar liefst 2000 meter. Dat is echt enorm. Er zijn maar weinig gebieden die zo’n hoogteverschil hebben. Dat betekent dat je hier heerlijk lange pistes en lange afdalingen vindt.

Pistes voor elke wintersporter

Er wordt over Frankrijk gezegd dat het een land is voor sportieve skiërs en boarders. Natuurlijk klopt dit want de gebieden zijn groots, het hoogteverschil vaak enorm en je vindt vaak genoeg steile pistes. Maar dit is niet het gehele verhaal. In Les Arcs vind je geweldige eenvoudige pistes, ideaal voor beginners en licht gevorderden. En, daar bestaat geen twijfel over, Franse skileraren zijn zeer professioneel en als geen ander in staat om je snel goed te leren skiën. Zeker in een gebied als Les Arcs vind je veel engelstalige skileraren en er wordt steeds vaker ook een woordje Nederlands gesproken. En naast dat je dus pistes hebt voor iedereen, vind je in les Arcs geweldige off-piste mogelijkheden. Ook hier nemen de professionele skileraren je graag mee, op zoek naar de beste poeder!

null

Absolute Ski-in Ski-out: Accommodaties voor iedereen

De tijd dat je in Frankrijk alleen kleine appartementen kon vinden is voorbij Je hebt tegenwoordig in Franse gebieden als Les Arcs een ruime keuze in luxe en prijs. Als je voordelig op vakantie wilt dat is dat geen enkel probleem, en je kunt dan nog steeds direct aan de piste zitten. Maar zoek je wat meer ruimte en luxe dan kan dat ook, en de prijzen? Die zijn dan nog steeds zeer schappelijk! Een voorbeeld van dit soort geweldige accommodaties vind je in Les Arcs 1950. Een gezellig autovrij ski in ski out wintersportdorp.

Wil je meer informatie over les Arcs klik dan hier.

Hi mag ik even iets rechtzetten en iets toevoegen? Les Arcs heeft 200 km pistes en geen 123 km…
En ik mis in het verhaal het allergrootste pluspunt van het skigebied van Les Arcs tov ander skigebieden , zoals La Plagne, of de skigebieden in Les Trois Vallees: je skiet hier rondom de berg dus als je terug wilt skiën naar je eigen skidorp (Arc 2000, Arc 1950, Arc 1800, Arc 1600 of Peisey Vallandry dan is het zaak naar een hoog punt te gaan met de skilift en dan kun je vanaf daar in 9 van de 10 gevallen in 1 keer afdalen richting het dorp. Geen of in ieder geval veel minder haal-ik-de-laatste-lift-terug stress dus.
Ook fijn als je met groepjes van verschillend niveau skiet en ergens wil afspreken.

En ik wil graag even inhaken op de in dit artikel zo geroemde professionaliteit van de Franse skileraren. Ik zie in Frankrijk nog steeds bruin gebrande macho mannetjes met dure zonnebrillen zonder helm maar wel in skileraar-outfit. In Oostenrijk wordt je als skileraar direct ontslagen als je zonder helm skiet, maar in Frankrijk vinden ze dit nog steeds super stoer. Ook vaak skileraren zonder klasjes die met zeer hoge snelheid, bijna zonder bochten rakelings langs andere skiërs naar beneden vliegen. Weer reuze stoer natuurlijk, maar van voorbeeldfunctie nooit gehoord. Mijns inziens gedrag uit de vorige eeuw, maar in Frankrijk blijkbaar volledig geaccepteerd.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie