Dit zijn de 6 beste restaurants in Méribel

gesponsord op 14 december 2023· 2 reacties

Beeld: ©Sylvain Aymoz
Beeld: ©Sylvain Aymoz

Welkom in het culinaire hart van de Franse Alpen! Méribel, centraal gelegen in Les Trois Vallées, is al een skigebied dat bekend staat om zijn adembenemende pistes en charmante alpine sfeer, maar kent ook een rijke verscheidenheid aan gastronomische ervaringen. Ontdek met ons de zes beste restaurants in Méribel, waar elke maaltijd een feest voor de zintuigen is te midden van de besneeuwde pracht van dit winterparadijs.

In het dorp

1. Fifi

Na meer dan 60 jaar in bedrijf te zijn geweest, nam Fifi (de zoon) in 2022 het stokje over van Kiki (de vader), leidend tot de voortzetting van een echt historisch restaurant in Méribel. Met een cocktail- en tapasbar op de begane grond en een Italiaanse keuken boven, presenteert de chef een verfijnde culinaire ervaring die je meeneemt naar de andere kant van de Alpen, binnen een warme en moderne sfeer.

Beeld: ©Sylvain Aymoz
Beeld: ©Sylvain Aymoz

2. Le Lilie

Gelegen op het Rond-Point des Pistes, in het hart van Méribel en op een steenworp afstand van de skipistes, heet Le Lilie je welkom voor een zonnige terraslunch of een traditionele Savoyaardse fondue als diner. In dit in 2020 gerenoveerde restaurant, vernoemd naar het voormalige hotel van Sylvain’s grootmoeder (Chez Lilie), ontdek je meer dan alleen een plek om lokale producten te proeven. Het combineert een gezellige bar, een cateringservice en een decoratieve boetiek met een unieke wijnkelder.

3. Restaurant “PARTÂJO”

Le Partajo is de ideale bestemming voor fijnproevers. Chef Charles Erik Hostier neemt je mee op een gastronomische reis door Frankrijk met zijn lokale keuken, geïnspireerd door de Savoie, Bourgogne en Corsica. In de kelder staan sommeliers klaar om je te helpen bij het kiezen uit een selectie van meer dan 500 prachtige wijnen.

Beeld: ©Sylvain Aymoz
Beeld: ©Sylvain Aymoz

Op de pistes:

4. De Maya

Op 2300 meter hoogte, bovenaan de stoeltjeslift Tougnete 2, biedt restaurant Maya Altitude een groot terras met een 360° uitzicht op de Belleville-vallei en de Mont-Blanc. Het unieke interieur, geïnspireerd op de Himalaya, biedt een perfecte setting om vlees te proeven dat tot in de perfectie is bereid op de houtskoolgrill.

5. Le Blanchot

Toegankelijk op ski’s met een adembenemend uitzicht op de bergen, ligt restaurant Le Blanchot dicht bij het Altiport en de beginnersgebieden. Delphine en Matthieu verwelkomen je graag in dit sublieme chalet, waar je kunt genieten van verfijnde gastronomie bereid met verse, lokale producten. Het is dé ideale plek voor een familielunch.

Beeld: ©Sylvain Aymoz
Beeld: ©Sylvain Aymoz

6. La Table du Ruitor

In het hart van Méribel Mottaret verwelkomt de familie Fenestraz je in hun restaurant: La Table du Ruitor. Op het menu staan specialiteiten uit de Savoie, een selectie vlees van de Argentijnse grill en klassieke Franse gerechten, allemaal gepresenteerd in een warme en authentieke Oostenrijkse chalet-stijl.

Boek je vervoer naar Méribel inclusief transfer gemakkelijk én groen

Vanaf november 2023 kun je, wanneer je je vakantie boekt via de website van de VVV van Méribel, ook je vervoer naar het resort boeken per trein, langeafstandsbus of gedeelde auto. Wanneer je je accommodatie in Méribel boekt, kun je nu gemakkelijk groener vervoer boeken met reisopties van deur tot deur vanuit 10 grote Franse steden en vanuit Londen, Milaan, Brussel en Amsterdam. Met een reistijd van Londen naar Méribel van minder dan 8 uur en van Brussel naar Méribel van minder dan 7 uur, is je eerste afdaling slechts een korte treinrit verwijderd.

Beeld: ©Sylvain Aymoz
Beeld: ©Sylvain Aymoz

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Ok, het is reclame maar Le Blanchot is idd. een goed restaurant. Prachtig zonneterras, lekkere kaart en met een beetje geluk draait er een DJ. Ligt een beetje offroute maar leuk om naar toe te skien.

*keep cool and relax...*

Ok, het is reclame maar Le Blanchot is idd. een goed restaurant. Prachtig zonneterras, lekkere kaart en met een beetje geluk draait er een DJ. Ligt een beetje offroute maar leuk om naar toe te skien.

DerGraf op 01 jan 2024 11:50

Met een beetje pech zul je bedoelen? Die herrie moet ik niet. Is meer voor mensen die niet willen praten denk ik?

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie