Nieuws uit de Zillertal Arena: nieuwe liften, ideaal voor gezinnen én milieubewust!

gesponsord op 14 december 2023· 1 reactie

Beeld: ©Andre Schönherr
Beeld: ©Andre Schönherr

In deze blog werpen we een blik op de nieuwste ontwikkelingen in de Zillertal Arena. Afgelopen en komende winter zijn daar meerdere nieuwe liften geopend, maar kozen ze ook bewust voor een groene koers om de wintersport ook in de toekomst mogelijk te blijven maken. Van innovatieve stoeltjesliften tot duurzame initiatieven, de Zillertal Arena blijft dus niet stilstaan. Maar het blijft ook het familievriendelijke sneeuwparadijs waar je, samen met FUNty, het meeste haalt uit jouw gezinswintersport. Lees verder om meer te ontdekken over deze opwindende ontwikkelingen die het winterse avontuur in de Alpen naar een nieuw niveau brengen.

null

Vernieuwend: maar liefst drie nieuwe liften in de Zillertal Arena

De Arena-Bergbahnen, vanuit haar visie dat stilstand achteruitgang is, heeft ambitieuze plannen voor de Zillertal Arena. De meest recente voltooide mijlpaal is de nieuwe 8-persoons stoeltjeslift Kapauns, die sinds het winterseizoen 2022/23 in gebruik is en veel lof oogst. Voor het winterseizoen 2023/24 is de verbinding van Zell naar Gerlos gerealiseerd met de windstabiele 10-persoons gondellift Wilde Krimml, uitgerust met verwarmde stoelen voor extra comfort. Leitner en het architectenbureau Snøhetta hebben niet alleen gemoderniseerde kabelbaantechnologie geïmplementeerd, maar ook een architectonisch statement gemaakt. Verder komt er in het gebied Königsleiten een nieuwe 6-persoonsstoeltjeslift, Mitterlegerbahn, die tot 2.000 mensen per uur kan vervoeren van 1.772 meter tot 2.151 meter in slechts 4,35 minuten, wat resulteert in aanzienlijk verbeterd comfort.

null

Ideaal voor gezinnen: onder leiding van FUNty is het ook deze winter weer feest voor kinderen

De Zillertal Arena biedt uitgebreide voorzieningen voor kinderen, waaronder speciale kindergebieden met prachtige kinderpistes en oefenliften, kinderrestaurants en ski-kleuterscholen. De skischolen in het gebied zijn perfect afgestemd op gezinnen, met doorlopende kinderprogramma’s. In de ski-kleuterscholen worden zelfs de allerkleinsten professioneel opgevangen en leren ze waarom wintersport zo’n plezierige aangelegenheid is. De gele FUNty, de Arena mascotte, is een vriendelijke metgezel die overal levensgroot te vinden is. Hij staat klaar voor ontmoetingen en verrassingen, zoals op de Funty-piste van het bergstation naar het middenstation van de Rosenalmbahn-kabelbaan. Deze piste, met klap- en geluidselementen, is een extra attractie voor jouw jongste gezinsleden.

null

Milieubewust: van gratis skibussen tot CO2-neutrale warmteopwekking

In de Zillertal Arena wordt sterk de nadruk gelegd op duurzaam skiën met maatregelen zoals een uitgebreid gratis skibusnetwerk en e-laadstations in parkeergarages. Duurzame initiatieven omvatten CO2-neutrale warmteopwekking en fotovoltaïsche systemen voor elektriciteitsopwekking. Een biomassaverwarmingsinstallatie in Gerlos voorziet ongeveer 130 huizen van stroom, en twaalf fotovoltaïsche systemen zijn in gebruik in Hochkrimml, Zell am Ziller en Gerlos. De Stuanmandlbahn in Gerlos levert meer dan 640.000 CO²-neutrale ritten per seizoen dankzij fotovoltaïsche energie. De opgewekte elektriciteit wordt buiten bedrijfsuren aan het openbare elektriciteitsnet geleverd. E-mobiliteit is populair in de Zillertal Arena, met een elektrisch aangedreven transportvoertuig op de Fichtensee en elektrische auto’s die dagelijks worden gebruikt door managers, voorzitters en medewerkers. Wald-Königsleiten leidt het mobiliteitsprogramma e-BOB, met e-wagens en e-bikes beschikbaar voor gasten om de kwaliteit van hun vakantie te verbeteren.

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Ziet er super uit en mag er komend jaar een aantal dagen boarden. Nu al zin in ;)

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie