Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Er komt steeds meer aandacht voor pure, lokale producten. In het Salzburgerland is dat geen modeverschijnsel maar simpelweg de manier van leven. De respectvolle omgang met de natuur en het gebruik van biologische en natuurlijke producten is hier geen hype maar een way of life. Het Salzbrugerland is dus de perfecte plek om veilig, verantwoord en compleet gelukkig te genieten van alles wat de natuur te bieden heeft.

Het verhaal achter het product

Is het niet geweldig om precies te weten waar je brood vandaan komt, om te weten dat het stukje vlees of de worst duurzaam is? Dan zit je in het Salzburgeland goed, hier is meer dan 50 % van alle boeren biologisch. Meestal kelinschalige bedrijven waar men het hele productieproces zelf doet, hier kun je vaak in kleine winkeltjes kaas, worst en boter kopen. Veel lokaler en duurzamer kan niet. Steeds meer mensen zijn zich doordrongen van het feit dat een duurzame manier van consumeren de toekomst is. In het Salzburgerland is dit niet alleen de toekomst, maar ook de geschiedenis. En dit al sinds mensheugenis! Zo weet je zeker dat de kwaliteit goed is, dat het milieu en de omgeving zoveel mogelijk worden gespaard en vooral dat het heel erg lekker is.

Genieten van lokale producten

Sinds 2009 bestaat het BioParadies SalzburgerLand, in deze club zijn 52 ondernemers herenigd die biologische bedrijven runnen. Van eenvoudige bauernhofen tot gastronomische restaurants en designhotels. Zo kun je biologisch genieten van een duurzame hamburger bij BioBurgerMeister in Salzburg of drinken, eten en overnachten in bijvoorbeeld Wirtshaus Urbankeller en hotel Rupertushof. Er zijn 9 culinaire wandelingen uitgezet. Allemaal met een ander thema. Zo is er bijvoorbeeld de Culinairy wandeltocht voor ‘organic connoisseurs’.

Heerlijk genieten in het Salzburgerland

Het Salzburgerland is dankzij al deze biologische producten het ideale vakantiegebied. Om simpelweg te genieten van goed eten in een overweldigde natuur. Een natuur waar de locals trots op zijn en met veel zorg en liefde gebruiken. Komt het proeven!

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer