Elan brengt het plezier van carven terug met de nieuwe Primetime ski

gesponsord op 16 november 2023· geen reacties

null

Elan, dat al bijna 80 jaar handgemaakte ski’s produceert in de Sloveense Alpen, presenteert de revolutionaire Primetime-serie. Dit is een nieuwe collectie ski’s die is ontworpen om je nog meer plezier te geven op de pistes. Elan’s nieuwe serie heeft al verschillende internationale prijzen gewonnen voor ontwerp, innovatie, kwaliteit en prestatie. De collectie bestaat uit acht modellen, vier voor mannen en vier voor vrouwen, die een frisse en jeugdige ontwerpfilosofie combineren met state-of-the-art nieuwe carve-technologie voor de beste on-piste ervaring voor skiërs van alle niveaus.

Ervaar de pistes met het merk dat carven heeft uitgevonden

“Elan heeft het carven uitgevonden. Met die erfenis vonden we dat het tijd was om de categorie van carve-ski’s naar een heel nieuw niveau te tillen en het skiën op de piste aantrekkelijker en leuker te maken”, zei David Primožič, Productmanager bij Elan. Elan erkent dat er binnen de categorie piste-skiërs verschillende soorten skiërs zijn: degenen die van snelheid houden, anderen die strakke carve-bochten maken en anderen die gewoon graag cruisen. De Primetime-serie heeft een model voor iedereen.

Meer controle voor elke skiër

Elan heeft de Primetime-serie ontworpen om elke skiër meer controle te geven bij het carven, ongeacht hun ski-niveau. Dit wordt bereikt door materialen aan te passen en te versterken waar dat nodig is door middel van de PowerMatch-technologie. Daarnaast zijn de ski’s ondersteund door het unieke asymmetrische, links en rechtsom, profiel van Elan. Het zorgt voor een nog nauwkeurigere krachtoverbrenging naar de delen van de ski waar dat het meest nodig is.

null

Opbouw van de ski’s

De PowerMatch-technologie wordt mogelijk gemaakt door de Dual Density Woodcore van de ski’s, door een dikker profiel en door sterkere materialen langs de binnenrand van de ski te gebruiken. Hiermee krijgen de ski’s kracht, stabiliteit, kantengrip en veerkracht. Ondertussen heeft de buitenrand een dunner profiel in de tip en staart en zijn er lichtere materialen gebruikt zodat je wendbaarheid intuïtiever wordt en dus gemakkelijker skiet. Daarnaast beschikt de Primetime-serie over DualTi-versterking voor kracht en veerkracht, Racing Sidewall-technologie voor directe krachtoverbrenging, en natuurlijk het Amphibio-profiel dat een rocker-profiel aan de buitenranden combineert voor gemakkelijk draaien en een camber-profiel aan de binnenranden voor fijne rebound.

null

Duurzaam met de hand gemaakt

De nieuwe Primetime-serie, net als alle Elan-ski modellen, wordt lokaal met de hand vervaardigd in het hart van de Sloveense Alpen met 100% (elektrische) energie uit hernieuwbare bronnen, zoals zelf opgewekte zonne-energie. De materialen die ze gebruiken komen daarnaast van binnen 400 kilometer van hun fabriek. Zo beperken ze de milieubelasting van de productie van hun ski’s.

Bekroningen voor de nieuwe Primetime-serie

De nieuwe Primetime-serie ski’s hebben verschillende prestigieuze prijzen ontvangen. Juryleden zijn vooral onder de indruk van de Primetime 55 en zijn vrouwelijke tegenhanger, Primetime N°5. Primetime 55 werd erkend door de organisatoren van de grootste sportvakbeurs in München, waar het de ISPO Award ontving. Ditzelfde model ontving ook de prestigieuze Red Dot Design Award, een internationale ontwerpwedstrijd die uitmuntendheid erkent en het beste in ontwerp en zaken waardeert. Primetime 55 en Primetime N°5 ontvingen ook de Plus X Award voor innovatie, ontwerp, functionaliteit en ergonomie. “Deze prijzen zijn een getuigenis van de innovatie in onze producten, maar ook een erkenning van de manier waarop Elan denkt en de manier waarop we werken. We zijn erg blij dat het ons consistent lukt om ski’s te innoveren en te ontwerpen, die zo enthousiast worden ontvangen door onafhankelijke ski-experts en onze klanten”, aldus Primožič.

Nauwkeurig en snel: de Primetime 55 en N°5

De meest precieze ski in de collectie, met snelle en gemakkelijke kantenwissel en carvemogelijkheden in een klasse apart. Deze ski’s zijn gemaakt voor de meer gevorderde skiër die graag hard carved. De 55 voor mannen en N°5 voor vrouwen zijn verkrijgbaar in: 144, 151, 158, 165, 172 De ski heeft een sidecut van: 121 - 69 - 102

Zelfvertrouwen op de piste: de Primetime 55+ en N°4+

Deze zijn breder dan hun tegenhangers in de serie en bieden meer ondersteuning en balans voor een zelfverzekerde afdaling zonder speelsheid te verliezen. Hierdoor vind je de perfecte balans tussen hoogwaardige prestaties en meer ondersteuning. Verkrijgbaar in de lengtes: 144, 151, 158, 165, 172, 179 Sidecut: 130- 74 - 111

Snelle kantenwissel: de Primetime 44 en N°4

Dit zeer toegankelijke model biedt een snelle kantenwissel voor speciale carveprestaties en een speelse rit voor degenen die moeiteloze carve-bochten gedurende de hele dag willen maken. Het herenmodel 44 en het damesmodel N°4 zijn verkrijgbaar in de volgende lengtes: 144, 151, 158, 165, 172, 179 Side-cut: 121 - 69 - 102

Eenvoudig en energiek: de Primetime 33 en N°3

Ontworpen voor plezier, de Primetime 33 en N°3 zijn de perfecte carve-partner voor ontspannen dagen in de sneeuw. In de lengtes: 144, 151, 158, 165, mannelijke versie ook in 172, 179 verkrijgbaar. Side-cut: 127 - 73 - 111

Over Elan

Elan is een toegewijde ski-fabrikant in de Sloveense Alpen met bijna 80 jaar ervaring in het bouwen van de beste ski’s ter wereld voor vrienden en families die in de ski-lifestyle leven en waarbij alles draait om goede tijden in de bergen. Jaar na jaar krijgt Elan lof in testresultaten en ontwerpwedstrijden. Dit weerspiegelt het erfgoed en toewijding van het merk om niet alleen ski’s te bouwen, maar BETERE ski’s te bouwen om levenslange ervaringen in de bergen te creëren. Voor meer informatie, bezoek je hun website.

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie