Nieuws uit Leysin: de (te) gekste winteractiviteit van Zwitserland en het heropende Hotel Fabiola

gesponsord op 17 november 2023· 2 reacties

Beeld: ©Vaud Promotion
Beeld: ©Vaud Promotion

In het hart van de Alpes Vaudoises (of Waadt in het Duits) ligt Leysin. Met zijn besneeuwde berglandschappen, sfeervolle chalets en een overvloed aan opwindende activiteiten, is Leysin een onvergetelijke voor liefhebbers van winteravonturen. Ook dit winterseizoen is er dan ook weer genoeg te zien en te ontdekken!

Snowtubing in het Tobogganing Park Leysin. Beeld: ©Roman Tyulyakov
Snowtubing in het Tobogganing Park Leysin. Beeld: ©Roman Tyulyakov

De (te) gekste winteractiviteit van de Zwitserse Alpen: Snowtubing

Een totaal andere, misschien wel de (te) gekste, winteractiviteit van de Alpen is dit jaar ook weer open: het Tobogganing Park Leysin. Hierbij plant je jezelf op een binnenband en glijd/race je over een parcours naar beneden. Het is ontworpen door de Zwitserse Olympische medaillewinnaar en wereldkampioen bobslee, Silvio Giobellina. Tijdens een rit ga je over tientallen hellingen, pak je afdalingen vol actie op steeds steilere hellingen, maak je 360-graden bochten, loopings én sprongen met een zachte landing op het gigantische luchtkussen genaamd de ‘Big Air Bag’. Voor avonturiers onder de vijf jaar is er het Minipark met eenvoudigere, maar niet minder leuke hellingen.

De ideale activiteit voor het hele gezin. Beeld: ©Vaud Promotion - Zoé Rey
De ideale activiteit voor het hele gezin. Beeld: ©Vaud Promotion - Zoé Rey

Hotel Fabiola - het ‘Belgenhotel’ - is na verbouwing weer heropend

Hoog boven Leysin, trekt het Hotel Fabiola 3500 gasten in de zomer en tot 5000 in de winter, voornamelijk uit België. Daarmee hebben sinds de opening in 1967 enkele honderdduizenden Belgen hier hun vakantie doorgebracht. Dat dit hotel vooral Belgen trekt is ook niet raar, daar het vernoemd is naar de voormalige Belgische koningin Fabiola én omdat het in handen is van de ‘Mutuelle chrétienne de Belgique’. Deze Belgische zorgverzekeraar met een christelijk oogmerk exploiteert al sinds de jaren 40 hotels in heel Zwitserland… Het doel was om gezinsvakanties aan te bieden aan de vier miljoen leden van de Mutuelle en dat doet het nog steeds. Het hotel was een tijdje gesloten voor verbouwing, maar het is deze winter weer te bezoeken. En dat hoeven niet alleen maar Belgen te zijn!

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Die salto laat ik ff aan mij voorbij gaan.

Die salto laat ik ff aan mij voorbij gaan.

Dinictus op 21 nov 2023 16:04

Ik zag dat en dacht juist dit is gaaf! Dat wil ik juist proberen ;-)

Click. Click. Peace
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie