Vijf redenen waarom Noorwegen het beste wintersportland is voor gezinnen

gesponsord op 18 november 2021· geen reacties

Noorwegen een echt wintersportland
Noorwegen een echt wintersportland

Terwijl Noorwegen de bakermat is van de wintersport - hier werd duizenden jaren geleden al geskied - denken veel wintersporters niet meteen aan Noorwegen bij het boeken van een wintersport. Dat is jammer, want Noorwegen heeft wintersporters en in het bijzonder gezinnen die op wintersport gaan veel te bieden. Wil je je kinderen kennis laten maken met een echt winterwonderland boek dan een wintersportreis naar Noorwegen. Bekijk de wintervakanties naar Noorwegen op de website van Buro Scanbrit.

Vijf redenen waarom Noorwegen het beste wintersportland is voor gezinnen

null

1. Goede sneeuw gegarandeerd

Dankzij het koude klimaat van Noorwegen en de hoeveelheid sneeuw die er elk valt ben je zeker van geweldige sneeuw. Vergeet ijsplaten, modderige pistes en sneeuwstress. In Noorwegen ben je zeker van genoeg en goede sneeuw, vanaf de voet tot de top van het skigebied. Dat is wel zo lekker om te leren skiën en natuurlijk ook om heerlijke carvebochten te trekken!

Tip: Boek een Winter Adventure inclusief vlucht, hotel en 4 excursies. Meer info

2. Kwalitatief goede accommodaties

In Noorwegen heb je een ruime keuze aan mooie en ruime accommodaties. Vergeet de kleine hokken waar je eigenlijk net niet met z’n allen in past. Ook staat Noorwegen bekend om de hoge kwaliteit van de accommodaties. Droom lekker weg naast een open haard terwijl het buiten echt winter is. Wel zo lekker tijdens je wintersportvakantie met je hele gezin. De accommodaties liggen zo goed als allemaal vlak naast de pistes!

null

3. Rustige pistes, geen rijen

Alle skigebieden in Noorwegen zijn rustig. Hier ben je zeker van rustige pistes. Heerlijk om zonder stress te leren skiën, of juist lekker om niet opgehouden te worden door langzamere skiërs. Ook is het de perfecte plek voor kinderen om de eerste bochtjes veilig te leren maken. En bij de lift hoef je eigenlijk nooit te wachten! Verder zijn de skigebieden aangenaam, ideaal voor iets oudere kinderen om voor het eerst zelf op avontuur te gaan!

Tip: Verblijf in een hotel met spa en ruim familiezwembad. Meer info

4. Geweldige après-ski activiteiten

Noorwegen is zoveel meer dan een normale wintersport. Natuurlijk kun je hier snowboarden en skiën, maar denk ook aan langlaufen wat bij het cultureel erfgoed van Noorwegen hoort. Of trakteer je kinderen op een onvergetelijke ervaring met een huskysafari. En wat te denken van ijsvissen, boot-safari’s door de fjorden of mooie fatbiketochten.

null

5. Ongekend mooi landschap

En verder heeft Noorwegen een uniek en schitterend winterlandschap. Denk aan fjorden, besneeuwde toppen, bevroren meren en een ruige kust. Een landschap dat nooit gaat vervelen. Alleen al vanwege het natuurschoon is een reis naar Noorwegen de moeite meer dan waard!

Voss Resort
Voss Resort

Skigebied Voss

Voss ligt tussen de fjorden, elk jaar vallen hier meters aan sneeuw. In dit Fjordengebied vind je twee leuke skigebieden: Voss Resort en Myrkdalen Mountain Resort. De goed geprepareerde pistes staan bekend om de goede sneeuw en rust. Het panorama is geweldig en in deze gebieden zijn genoeg activiteiten voor jong en oud! Dit fjordengebied van Noorwegen nodigt uit om meer te doen dan alleen skiën. Pak de wereldberoemde Flåmsbana, één van de steilste én mooiste spoorlijnen ter wereld. Of maak een spectaculaire fjordsafari met een RIB-boot.

  • Op zoek naar een mooie accommodatie nabij Voss? Kijk eens bij deze romantische huisjes op loop-/ski afstand van het skigebied. Als dat geen ultieme wintersportvakantie is?

De traditionele Noorse houten vakantiewoningen van Bardøla
De traditionele Noorse houten vakantiewoningen van Bardøla

Skigebied Geilo

Geilo is een ideaal skigebied met jonge kinderen. In Geilo vind je 40 pistes in alle moeilijkheidsgradaties en de helft van de pistes zijn eenvoudig. Dit is een van de oudste skigebieden van Noorwegen. Voor de langlaufers ligt er maar liefst 550(!) km aan loipes in het Hardangervidda Nationaal Park. Vanuit je ruime vakantiewoning in Geilo sta je snel op de rustige piste. Je begeeft je hier in een waar winterwonderland.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie