De nieuwe Kieserl-cabinelift in Grossarltal - Dorfgastein zorgt voor nóg meer comfort en skiplezier

gesponsord op 18 december 2023· geen reacties

null

Het skigebied van Grossarltal - Dorfgastein ondergaat een aanzienlijke uitbreiding met een investering van maar liefst €70 miljoen voor nog meer skiplezier voor het hele gezin. Het skigebied, onderdeel van de 760 pistekilometers en 270 moderne liften van Ski amadé, stond altijd al bekend om zijn prachtige pistes, moderne liften en gezellige hutten met uitnodigende zonneterrassen, maar voor het komende winterseizoen pakken ze nog grootser uit: een nieuwe 10-persoons cabinelift, extra pistes, ecologische maatregelen, een moderne sportwinkel met skidepot én een sfeervol toprestaurant.

De nieuwe en hypermoderne 10-persoons Kieserl-cabinelift naar de Roslehenalm

In plaats van de voormalige achtpersoons Hochbrand-cabinelift is de hypermoderne 10-persoons Kieserl cabinelift gebouwd. Deze nieuwe lift zal nu meer dan 1.000 hoogtemeters overbruggen en skiërs in ongeveer 15 minuten van het dal naar het Kieserl-topplateau (1.954 m) brengen, inclusief een tussenstation. De Kieserl lift opent de toegang tot de sneeuwzekere pistes van de Roslehenalm aan de zijde van het Grossarltal, waar in de jaren 1970 een sleeplift stond. Opvallend is dat de Roslehenalm het oorspronkelijke skigebied in Grossarl is, waar het skiën in de jaren 1930 begon. In de late jaren 1950 beheerde tv-legende Sepp Forcher hier het populaire Bergland Ski Hostel. Bovendien komt er een nieuwe directe skiverbinding van Kieserl naar Dorfgastein, wat de integratie van de gemeenschappen Grossarl en Dorfgastein verder bevordert. De Kieserl wordt een centraal knooppunt in het skigebied, waardoor de eenheid en het gemak van reizen binnen het skigebied worden verbeterd.

null

Ook het dal- en bergstation van de Kieserl-lift worden aangepakt

Het dalstation van de nieuwe Kieserl-lift ondergaat een transformatie tot een eigentijds servicecentrum met kassa’s, een sportwinkel, een ruim skidepot, bistro, administratiekantoren voor de liften, een ondergrondse garage en appartementen voor het personeel. Een opmerkelijk aspect is het hooggelegen restaurant WOLKE7, gesitueerd op de bovenste verdieping van het bergstation. Dit architectonische juweel combineert moderne esthetiek met lokale invloeden, vervaardigd uit inheemse materialen in tijdloze elegantie. Hier kunnen gasten genieten van verfijnde internationale gerechten en lokale specialiteiten, bereid met regionale ingrediënten, vergezeld van uitstekende wijnen. Het ruime zonneterras van het restaurant biedt een 360° panoramisch uitzicht en comfortabel loungemeubilair, waar je heerlijk kunt uitrusten van je piste-avonturen.

null

Duurzame bouw in een duurzaam dal

Bij de planning en realisatie van dit project is aanzienlijke zorg besteed aan het eerbiedigen van de natuur en het behoud van het milieu. Dit omvatte zorgvuldige beslissingen met betrekking tot de liftroute, de locatie van de stations, en uitgebreide natuurbehoudsmaatregelen, zoals het creëren van biotopen, zoals lariksbossen en korhoenderhabitats. De faciliteit draait op groene hydro-elektrische energie. Met name de kleine waterkrachtcentrales en biomassacentrales in Grossarltal produceren meer elektriciteit dan het dal verbruikt, wat resulteert in niet alleen zelfvoorzienendheid op het gebied van energie, maar ook in een positieve energiebalans. Bovendien dragen de gratis skibussen die door het dal rijden bij aan de duurzame ecologische voetafdruk van het gebied.

Koop je skipas voor je wintersport in Grossarltal - Dorfgastein/Ski amadé voor de beste prijs

Vanaf twee dagen kun je met de Ski amadé skipas namelijk in het hele dal terecht en genieten van al het moois genieten dat Grossarltal - Dorfgastein te bieden heeft. Maar je kunt dus ook gebruik maken van de 760 kilometer aan pistes en 270 liften, 10 snowparks, 13 funslopes en funcross-routes, snelheidsmeetroutes, lokale gourmet-tours, de Hoogste Boerenmarkt van de Alpen, culinaire hoogtepunten in bekroonde skihutten én nog veel meer in de vijf regio’s van Ski amadé.

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie