Les Menuires, het gebied van de indrukwekkende cijfers

gesponsord op 19 oktober 2022· geen reacties

De Bruyeres lift. Foto: Vincent Lottenberg
De Bruyeres lift. Foto: Vincent Lottenberg

Les Menuires behoeft waarschijnlijk geen introductie meer. Maar toch is het goed om stil te staan bij hoe indrukwekkend dit skigebied is. Temidden van ‘s werelds grootste aaneengesloten skigebied heb je hier de keuze uit alle typen accommodaties, zo goed als allemaal ski-in ski-out en absoluut sneeuwzeker. Er is altijd een goede reden om naar Les Menuires te gaan. Hou je vast voor een serie indrukwekkende cijfers!

Les Menuires: in het hart van ‘s werelds grootste skigebied

Les Menuires heeft 160 kilometer aan pistes en is daarmee al een indrukwekkend skigebied. Echter als je de Trois Vallées induikt dan heb je maar liefst 600 kilometers aan pistes. In Les Menuires brengen 31 skiliften je snel en comfortabel naar boven. Dat zijn 160 liften voor de Trois Vallées. En in Les Menuires kunnen jongeren, en trouwens ook ouderen, hun hart ophalen in de vijf Fun-Areas! Is dat niet genoeg? Dan vind je 25 snowparks verdeeld over de gehele Trois Vallées. En als we even verder kijken dan heb je keuze uit 63 bergrestaurants, 118 kilometer aan langlaufloipes, 6 gletsjers en brengen de liften je naar maar liefst 25 bergtoppen! Over bergtoppen gesproken, sinds vorig jaar sta je in 8 minuten op de indrukwekkende Pointe de La Masse. Dat is eigenlijk niet genoeg tijd om je benen rust te geven van de indrukwekkende afdaling die je hieronder vindt!

Les Menuires heeft geweldige funslopes. Foto David Andre
Les Menuires heeft geweldige funslopes. Foto David Andre

De onzichtbare cijfers

Als de indrukwekkende cijfers geen reden zijn om naar Les Menuires te gaan, bedenk dan dat dit het topje van de ijsberg is. Want om fijn te kunnen skiën en boarden worden de pistes in Les Menuires elk jaar 15.757 uur geprepareerd. Dit wordt gedaan door 14 pistenbully’s (welke binnen een paar jaar trouwens allemaal op plantaardige brandstof zullen rijden) en 30 pistenbullychauffeurs. In totaal zorgen 497 sneeuwkanonnen en 2 sneeuwmachines ervoor dat je van begin december tot eind april heerlijk kunt skiën. 40 gazex installaties zorgen ervoor dat je zonder lawinegevaar over geopende pistes kan skiën. Op deze pistes zorgen 40 pisteurs en 3 lawinehonden voor jouw veiligheid.

Uitzicht op de Mont Blanc! Foto: Vincent Lottenberg
Uitzicht op de Mont Blanc! Foto: Vincent Lottenberg

Kortom, in Les Menuires wordt alles in zijn werk gesteld om jou een fijne en prettige wintersport te laten hebben.

Wat zijn de beste weken om naar Les Menuires te gaan?

Zoals we hierboven al zeiden, er is altijd een reden om naar Les Menuires te gaan. Maar welk moment het beste is, daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Toch hebben we wat tips voor je:

  • 10-12 tot 17-12: ideaal als je niet kunt wachten én goedkoop op wintersport wilt!
  • 14-12 tot 24-12: goedkoop én een witte kerst! Wat wil je nog meer?
  • 07-01 tot 14-01: als je graag alleen op de pistes bent!
  • 25-3 tot 01-04: als je een liefhebber bent van goede voorjaarssneeuw (wie niet?)
  • 22-4 tot 29-4: als je wilt skieën tegen hele lage prijzen!
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie