3 gezinsvriendelijke skigebieden (mét accommodatie) in Oostenrijks onontdekte parel: Steiermark

gesponsord op 19 december 2023· geen reacties

null

Steiermark is een vaak vergeten parel in de Oostenrijkse Alpen, vol adembenemende natuur en veelzijdige skigebieden. Voor degenen die op zoek zijn naar de perfecte vakantiebestemming voor het hele gezin, biedt Steiermark een fraaie combinatie van prachtige landschappen, kindvriendelijke pistes en luxueuze doch betaalbare vakantiehuizen die voldoen aan alle wensen. Ontsnap aan de drukte en ontdek de betaalbare pracht van deze drie skigebieden.

null

1. Donnersbachwald

Donnersbachwald, gelegen in het zuidelijkse deel van het district Liezen in Steiermark, is een charmante gemeente omringd door witbesneeuwde bergen. Het gebied is geliefd bij wandelaars en natuurliefhebbers. Hoewel minder bekend in Nederland en België, biedt Donnersbachwald met de Riesneralm een eigen skigebied met 32 kilometer aan piste. Hier vind je ook een heuse Kinder-skischaukel met 5 afdalingen en 5 liftinstallaties, waardoor het de ideale setting is voor jonge skiërs en de pistekampioenen van morgen. Het dorp zelf is klein en typisch Oostenrijks en je kunt vanaf de piste naar het dorp skiën aan het einde van je dag. Enkele boetiekjes en gezellige barretjes zijn aanwezig voor een knus diner met het hele gezin. De vakantiehuizen hier geven meer ruimte, privacy en bieden een authentieke Oostenrijkse ervaring, waardoor Donnersbachwald een bestemming bij uitstek voor families is!

Villa for You heeft 36 vakantiewoningen in Donnersbachwald voor je. Je hebt al een accommodatie voor zes personen, inclusief sauna en dichtbij de skilift, vanaf €190 per nacht.

null

2. Sankt Lambrecht

Sankt Lambrecht biedt een perfecte mix van natuur en familievriendelijke faciliteiten. Het bijbehorende skigebied Grebenzen is voor families met kinderen een ideale plek. Naast de normale pistes is er voor de kleintjes namelijk een ruim kinderland met babylift, tovertapijt en kindercarrousel direct bij het dalstation. Vanaf de aangrenzende zonneterrassen kun je de eerste meters van je kinderen goed in de gaten houden. Met veel rust, ruimte, gemakkelijke afdalingen is dit een geweldige locatie voor gezinnen. Hogerop vind je ook wat uitdagende pistes zodat je ook als ouder wat meer mogelijkheden hebt. Als je overweegt een vakantiehuis in Sankt Lambrecht te huren, is er een ruime keuze aan appartementen, huizen en chalets, variërend van gezellige verblijven voor twee tot ruime woningen voor het hele gezin. Vakantiehuizen in dit gebied zijn vaak voorzien van een grote omheinde tuin of een zonnig terras waar je geniet van het prachtige bergpanorama.

Vanaf €135 per nacht heeft Villa for You al een prachtige typisch Oostenrijkse ski in ski out-lodge in Sankt Lambrecht voor je.

null

3. Kreischberg

Kreischberg, gelegen in het district Murau in Steiermark, is een skigebied dat niet bij veel mensen een belletje doet rinkelen. En dat is zonde, want Kreischberg heeft meer dan 40 km aan strak geprepareerde pistes, waaronder een World Cup afdaling en een indrukwekkend snowpark voor freestyle skiërs en snowboarders. De grote gondelbaan van Kreischberg brengt je naar een kindvriendelijk plateau, van waaruit je dieper het skigebied ingaat. Je kunt tot maar liefst 2118 meter. Vanaf dit hoogste punt, de Rosenkranzehöhe, maak je de mooiste afdalingen. Als je wilt tot zelfs helemaal in het dal, een hoogteverschil van ruim 1200 meter. Ook voor kinderen is er veel te ontdekken in Kreischberg. Ze leren skiën in het kinderland of glijden met een band van de ‘Tubingbahn’, plezier voor het hele gezin gegarandeerd! In Kreischberg vind je een groot aantal luxe vakantiehuizen voorzien van verschillende wellness faciliteiten.

Villa for You heeft in Kreischberg bijna 60 vakantiehuizen waaruit je kunt kiezen. Vele daarvan zijn op loopafstand van de piste. Vanaf €160 per nacht heb je al een vierpersoonsapparatement met balkon en de skilift om de hoek!

null

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie