World Cup-seizoen alpine gestart in Sölden

pepijnvanschijndel op 20 oktober 2020

Op zaterdag 17 en zondag 18 oktober opende het ski wereldbekercircuit met de reuzenslalom voor dames en heren in Sölden. Dankzij een beperkt publiek en andere FIS Covid-19 maatregelen kon deze World Cup-opening traditiegetrouw plaatsvinden op de Rettenbach gletsjer. Op zaterdag 17 oktober was het Marta Bassino die onder mooie weersomstandigheden haar tweede World Cup-overwinning in de wacht sleepte. Na de eerste run was ze als snelste beneden en wist deze voorsprong in de tweede run vast te houden. Bij de heren won zondag 18 oktober de 20-jarige Noor, Lucas Braathen, de reuzenslalom tijdens een zinderende wedstrijd met perfecte condities.

Podium dames worldcup reuzenslalom Sölden 2020

Goede vooruitzichten voor Nederland

Slechts 0,14 seconden kwam Adriana Jelinkova zaterdag te kort voor een top 30 klassering bij de dames World Cup GS en eindigde als 31ste. Adriana na de wedstrijd: “Ik ging er zonder verwachtingen in en kon me echt op skiën en mentale focus richten. Het is jammer dat ik net niet de tweede loop had en dan even had kunnen laten zien wat ik kan. Ik moet sneller en ik kan sneller!” Maarten Meiners wist zondag uiteindelijk op een 51ste positie te belanden. “De piste was super, spannende wedstrijd” aldus Maarten vanuit Tirol.

Het nieuwe normaal

Vanwege de Covid-19 maatregelen was er geen publiek toegestaan. Middels de barcode op accreditatiepassen werden atleten en staf bij het bewegen door verschillende zones gescand, bijvoorbeeld voor de lift, het starthuis en de hospitality zone. Er was mondmaskerplicht voor iedereen behalve atleten, ook buiten. De nieuwe maatregelen hadden ook impact op de planning. Zo moest het team van Adriana bijvoorbeeld de dinsdag voorafgaand aan de wedstrijd een test doen, hebben zij woensdag de accreditatie opgehaald op vertoon van de negatieve testuitslag en verbleven vervolgens vanaf donderdag in quarantaine boven in Sölden.

Uitslagen reuzenslalom Sölden 2020

Lees de volledige uitslagen van de World Cup in Sölden op de FIS website of bekijk alle FIS-wedstrijdresultaten van Adriana Jelinkova en Maarten Meiners.

pepijnvanschijndel
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.