Extra veilig en meer plezier: laat je skimateriaal onderhouden

gesponsord op 20 december 2022· geen reacties

null

Goed geslepen en gewaxte ski’s en boards hebben alleen maar voordelen. Je ski’s en board glijden, remmen en sturen beter en zijn dus veel beter onder controle te houden. Dit heeft voordelen voor iedereen. Want of je nou een blauwe piste spannend vindt of dat je het liefst lekker hard van een zwarte piste afknalt: goed onderhouden materiaal is voor ieder type wintersporter belangrijk! En laten we trouwens niet vergeten: goed onderhouden materiaal gaat veel langer mee.

Voordelen van goed onderhouden ski’s en snowboards

Het onderhoud heeft verschillende voordelen. We sommen ze hier voor je op:

  • Betere controle: als je ski’s of board beter glijden en je staalkanten scherper zijn is het veel makkelijk om je ski’s in een bocht te krijgen en af te remmen.
  • Eenvoudiger met de gewenste snelheid skiën of boarden: door te waxen glijden je ski’s of snowboard beter, waardoor je eenvoudiger harder glijdt, maar ook makkelijker remt.
  • Meer grip: met goed geslepen ski’s en boards heb je meer grip. Hier merk je het meeste van op ijzige pistes.
  • Materiaal gaat langer mee: door het belag (de onderkant van je ski’s/snowboard) te waxen voed je het. Daardoor beschadigt het minder snel en gaat het dus langer mee.

null

Hoe vaak moet je ski’s of snowboard waxen en slijpen?

Het absolute minimum qua onderhoud is één keer per seizoen. Maar dat is het echte minimum. Meestal hebben ski’s en boards na elke vakantietrip een onderhoudsbeurt nodig. En een extra keertje waxen of bijslijpen tijdens je trip kan ook geen kwaad. DAKA organiseert elk jaar clinics waar je zelf kunt leren waxen en slijpen: leuk en leerzaam!

Laat je ski’s onderhouden door de specialisten van DAKA

DAKA maakt gebruik van de nieuwste wax- en slijptechnieken. Zo gebruiken ze voor het slijpen van staalkanten geen slijpbanden, maar diamond discs. Zo ben je zeker dat je staalkanten perfect scherp zijn en in de perfecte hoek geslepen. Meer info en prijzen vind je hier.

Zelf aan de slag? Alle producten vind je bij DAKA

Ga je zelf aan de slag met het prepareren van je materiaal? Ook dat is geen probleem. Bij Daka heb je een ruime keuze aan onderhouds- en reinigingsproducten. Zo kun je zelf je ski’s/snowboard reinigen, slijpen en waxen en ben je zeker dat je altijd goed onderhouden materiaal onder je voeten hebt!

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie