Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

De Isère: van nature aantrekkelijk

gesponsord op 21 oktober 2020

Alpe d'huez
© OT de l’Alpe d’Huez
De rijke natuur vormt het kloppende hart van de Isère. Een nationaal park (Les Écrins), twee regionale parken (Vercors en Chartreuse), en natuurlijk ook bergen zoals de Belledonne en de Grandes Rousses bieden een uniek en divers landschap. Deze beschermde natuurgebieden, vlakbij grote steden als Lyon en Grenoble, zijn geen wildreservaten en toegankelijk voor lokale inwoners en toeristen. De ruim twintig skioorden van de Isère lenen zich perfect om de bergen te ontdekken, nieuwe activiteiten te proberen en even bij te tanken. De Isère is een bestemming voor een rustgevende vakantie, in een gastvrije omgeving. We lichten de hoogtepunten voor je uit!

Op de skipistes

In de Isère vind je de bekende skigebieden Alpe d’Huez en Les Deux Alpes. Maar verblijven in deze dorpen is niet altijd noodzakelijk. Daarnaast liggen er in deze regio nog veel meer skigebieden en die zijn veel minder druk. Ideaal voor een rustige wintersportvakantie in een fantastische omgeving! We tippen je vijf pareltjes in deze regio:

1. Chamrousse: Dit skigebied heeft 90 kilometer piste en staat bekend om z’n prachtige zonsondergangen. Het uitzicht over de gehele Grenoble-vallei is adembenemend mooi! Ook mooi, zijn de prijzen en de off-piste mogelijkheden in dit skigebied.
2. Les 7 Laux: Met 120 kilometer piste absoluut geen klein skigebied. Vele freeriders weten dit pareltje na een goede sneeuwdump te vinden. De pistes bieden een mooie variatie aan groene, blauwe, rode en zwarte afdalingen. Houd je van buckels? Dan ben je in Les 7 Laux aan het goede adres.
3. Villard de Lans: Dit is een ruim opgezet vakantiedorp met betaalbare chalets. Je hebt wel een skibus nodig naar het skigebied, maar daar wacht maar liefst 125 kilometer aan pistes op je!
4. Oz en Oisans: Vanuit Oz en Oisans brengt de gondellift je direct in het skigebied van Alpe d’Huez. Maar je verblijft in een heerlijk rustig en traditioneel dorp. Een heerlijke uitvalsbasis voor het grote skigebied!
5. Vaujany: Een fijn en vrij rustig dorp, waaruit je eenvoudig het hele gebied van Alpe d’Huez kunt verkennen. En vaak ook nog eens voor erg aangename prijzen!

Les 7 Laux
Les 7 Laux © Urope

Nieuw deze winter

De nieuwe skilift in Alpe d’Huez, Eau d’Olle Express, is een grote verbetering deze winter. De 10-persoons stoeltjeslift brengt je vanuit Allemond in het dal direct naar Oz en Oisans. Doel van deze skilift is om naar boven rijdende auto’s te vermijden en zo de vervuiling in de bergen te beperken. In Allemond komen er dit jaar extra accommodaties bij om de aantrekkingskracht van dit dorp uit te breiden. Voor Oz en Oisans, een autovrij skidorp met het label “station verte”, is dit een stap in de richting van motorloos vervoer, als weerspiegeling van het duurzame beleid.

Eau d'Olle Express
Eau d'Olle Express van Allemond naar Oz en Oisans © OT de Oz-en-Oisans

Weg van de skipistes

Naast de vele prachtige pistekilometers die deze regio rijk is, is er ook naast de pistes van alles te beleven. Probeer een dagje iets anders en ontdek op welke manieren je nog meer van de omgeving kunt genieten.

Stiltewandeling rond het klooster

Ontdek stap voor stap de “Woestijn van de Chartreuse” tijdens een wandeling door de uitlopers van de Grand Som (een top van het Chartreuse massief) en loop door een uniek bos. Bij elke stop vertelt François, een plaatselijke gids, over de geschiedenis van de omgeving en de inwoners. Een ontspannen manier om in een rustig tempo van de natuur te genieten.

Dagtarieven: Individueel €40 voor volwassenen en €20 voor kinderen (6 plaatsen), stellen €70, gezinnen €80 op basis van 3 personen en €20 extra per persoon.

© Isère Attractivité

Op kamp in een iglo

Op kamp gaan en in een zelfgemaakte iglo slapen is een avontuur dat wordt aangeboden door Ivresse des Montagnes. Het is geschikt voor tieners vanaf 14 jaar. Na een kennismakingswandeling van een halve dag (400 m niveauverschil) komen de deelnemers uit bij de open vlakte van Alpette. Hier wordt gekeken naar dierensporen en het ontdekken van de fauna in de omgeving. Hierna is het tijd voor het bouwen van een iglo voor de overnachting. De volgende ochtend wordt deze unieke ervaring, na een stevig ontbijt, afgesloten met een sneeuwschoenwandeling. Erg leuk om samen met andere tieners of als gezin te doen!

Tarieven: voor groepjes van 6 personen, vanaf €300 + €150 aan kosten voor eten en drinken.

Natuurwandeling op zoek naar gemzen in Les 2 Alpes

Tijdens deze sneeuwschoenwandeling wordt er een overwinterplaats geobserveerd waar gemzen verblijven. Wat is er nou mooier dan gemzen in het echt zien en leren over hoe dit typische dier uit de bergen zich aanpast aan de omgeving? Deze sneeuwschoenwandeling duurt 2,5 uur en gaat over een makkelijk parcours (100 m niveauverschil). De wandeling wordt aangeboden door het gidsenbureau van Les 2 Alpes. De tocht draagt het keurmerk Esprit Parc National, hét keurmerk van de Franse nationale natuurparken en is geschikt voor deelnemers vanaf 7 jaar.

Tarieven: vanaf €28 voor een halve dag (€50 per dag/per persoon).

Gemzen
Wildlife in de regio © Isère Attractivité

Hondenslede voor kinderen

Deze winter komt er een speciale ranch in Oz en Oisans, gewijd aan het hondensleerijden. Bij deze kinderactiviteit kunnen kinderen van 3-8 jaar kennismaken met hondensleerijden. Dankzij een speciaal voor kinderen ontworpen hondenslede en honden die gewend zijn aan contact, leren kinderen hoe ze een slede kunnen laten trekken door een hond. Dit gebeurt uiteraard in een veilige omgeving en onder toezicht van hun ouders.

Noors avontuur

De Col d’Ornon is een uitstekend gebied om midden in het grootste elzenbos van Europa (200 hectare) te langlaufen of sneeuwschoenwandelen. Hier lopen fantastische routes door een typisch alpinebos. Er zijn vier bewegwijzerde routes voor Noords skiën, geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Wel is hiervoor een vergunning verplicht: te koop bij het langlaufcentrum en de gîte de Chantelouve, €6 per dag en €30 per week.

langlaufen
Langlaufen door het alpinebos © OT de Villard-de-Lans

Wellnessmoment

Met zoveel sportieve activiteiten in de regio is het natuurlijk ook heerlijk om te kunnen ontspannen. Gelukkig zijn er meerdere wellnessresorts te vinden. Een bijzondere is de hammam in Saint Christophe en Oisans. De traditionele hammam gemaakt van natuurlijke materialen ligt in een oude, omgebouwde schuur. In deze ruimte gewijd aan wellness en ontspanning wordt het ritueel van stoombaden gevolgd door een proeverij van thee om volop te kunnen genieten van een moment van rust of lezen (boeken ter plekke te leen).

Droom alvast weg bij onderstaande sneeuwbeeld en ga naar www.isere-toerisme.com/winter voor meer informatie over het skigebied en de activiteiten in de omgeving.


Coronamaatregelen

De Isère en al zijn dienstverleners zijn klaar en voorbereid om je welkom te heten, waarbij de coronamaatregelen van de Franse overheid zullen worden nageleefd voor een veilige wintersportvakantie. Controleer voor vertrek altijd het actuele reisadvies vanuit Nederland. Klik hier voor de meest actuele informatie omtrent de coronamaatregelen in de Isère.

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer