Nieuw in Méribel

gesponsord op 21 november 2022· 4 reacties

null

De beste skiërs ter wereld komen deze winter samen in Méribel! Méribel en Courchevel hebben namelijk het geluk om het Wereldkampioenschap alpineskiën in februari 2023 te mogen verwelkomen. Het is het grootste ski-evenement ter wereld na de Olympische Spelen. Méribel werd geselecteerd dankzij de uitstekende skipistes, met name de twee mythische pistes Roc de Fer en Eclipse. Tijd om dit leuke dorp midden in ‘s werelds grootste skigebied te ontdekken.

null

Skigebied geopend op 10 december 2022

In Méribel ben je zeker van een goede sneeuwzekerheid vanaf 10 december tot het einde van het seizoen. En vanuit dit dorp kun je zo het 600 km grote skigebied in! Maar schrik niet. Het skigebied is niet alleen voor sportievelingen, want je kunt hier ook genieten van relaxte wellnesservaringen en van een streek met een rijke cultuur en erfgoed. Het skigebied opent feestelijk op 10 december. De dag zal worden afgesloten met een speciale avond, Méribel in Lights, in de sfeer van het skigebied, namelijk feestelijk en cultureel.

Nieuw in Méribel

  • Dit jaar biedt Méribel een doorlopend programma aan vanaf december 2022 in de grote zaal van Auditorium. Deze wordt omgetoverd tot een heuse culturele ruimte, met een jazzfestival, theateravonden en shows voor het hele gezin.
  • Bent je een durfal? Een nieuwe zwarte piste, Ibex, heeft niet voor niets de naam van een steenbok! Met hoogteverschil van 300 meter en een helling van bijna 75 % is dit een serieuze piste!
  • Wandelfanaten blijven niet in de kou staan, dankzij een nieuw 2 km lange beveiligd pad, Kun je heerlijk wandelen en van het uitzicht genieten.
  • Verder zijn er dit jaar twee nieuwe kinderpistes geopend op de Piste des Inuits. De Doortocht van de Zeehond en de Uitdaging van de Beertjes. Succes verzekerd.

null

Hoe kom je in Méribel

Méribel ligt vlak bij Moutiers, aan de ingang van de Tarentaise vallei. Méribel is eenvoudig te bereiken.

  1. Met de auto. Via de A41 en A43 en de N-wegen de N90 en N6 kun je Méribel makkelijk met de auto bereiken. Vanuit Brussel is het 9 uur rijden en vanuit Amsterdam 10,5 uur.
  2. Met de trein. Met De TGV naar Albertville of Moûtiers. Daar kun je de bus nemen om naar Méribel te gaan. Vanuit Antwerpen, Brussel, Amsterdam of Rotterdam rijden er directe treinen.
  3. Het vliegtuig. Je kunt kiezen tussen 4 luchthavens om Méribel te bereiken: Genève, Lyon, Chambéry en Grenoble. Gedurende het hele skiseizoen kun je gebruikmaken van regelmatige vluchten en busverbindingen vanuit de luchthavens.
Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Deze post dateert van 21 november jl. (gisteren) maar de winactie loopt maar tot 13 november jl.?

Mr. Slow

Deze post dateert van 21 november jl. (gisteren) maar de winactie loopt maar tot 13 november jl.?

Quick op 22 nov 2022 15:44

Daar ging iets niet helemaal goed. Deze winactie is inderdaad helaas al afgelopen en is uit het blog gehaald.

Click. Click. Peace

Het artikel vermeld de nieuwe zwarte ibex piste.
Hoe stijl is die 75% ? Hoe vergelijkt dat met de zwarte Super diable @Les Deux alpes of de tunnel in alpe duez?

Ik wil graag men grenzen wat verleggen maar als solo-skier ga ik liever niet te ver.

Het artikel vermeld de nieuwe zwarte ibex piste.
Hoe stijl is die 75% ? Hoe vergelijkt dat met de zwarte Super diable @Les Deux alpes of de tunnel in alpe duez?

Ik wil graag men grenzen wat verleggen maar als solo-skier ga ik liever niet te ver.

Anon5710 op 28 nov 2022 13:07

Dat is ongeveer vergelijkbaar!

Click. Click. Peace
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie