Nieuwe liften en oude attracties open in Innsbruck

gesponsord op 21 december 2022· geen reacties

null

Wij komen graag in Innsbruck. Arjen, René en Kristy zijn al tweemaal in de Tiroolse hoofdstad geweest voor een Ski + Citytrip, maar er is ook genoeg nieuws te melden over hun wintersportvoorzieningen!

De Hoadlbahn: een nieuwe tienpersoonsgondellift in Axamer Lizum

Axamer Lizum, ook onderdeel van de Ski+City-skipasverbond rondom Innsbruck, heeft deze zomer de laatste hand gelegd aan een tienpersoonsgondelbaan naar het hoogste punt van hun skigebied. Deze Hoadlbahn vervangt drie stoeltjesliften; de Schönbodenbahn (vier persoons), en de Hoadl I en II. Hij stopt halverwege nog net onder de Sunnalm, maar kan je binnen zes minuten van de parkeerplaats op 1558 meter hoogte naar de top van de Hoadl op 2340 meter hoogte brengen. Dit is overigens niet de enige manier de berg op: de karakteristieke Olympiabahn, geliefd bij nostalgici, blijft nog even in gebruik.

Het bergstation van de spiksplinternieuwe Hoadlbahn. Brond: axamer-lizum.at
Het bergstation van de spiksplinternieuwe Hoadlbahn. Brond: axamer-lizum.at

Terug van weggeweest: het iglodorp Kühtai

Na twee ellendige Coronajaren is ook het iglodorp Kühtai weer open! In dit hotel, want dat is uiteindelijk wat het is, kun je op 2.000 meter boven zeeniveau letterlijk overnachten in de sneeuw. Je vindt er een restaurant, een bar én, verwarrend genoeg, een sauna. Hier kun je een heerlijk én uniek avondje (of avondjes) doorbrengen met je geliefde, vrienden of je gezin. Stel je voor wat voor een bijzonder toevoeging dit aan je wintersportvakantie kan zijn! Overigens hoef je er niet te overnachten, je kunt ook een dagje langs komen en genieten van deze hele bijzondere plek.

Uniek overnachten in iglodorp Kühtai. Bron: www.iglu-dorf.com
Uniek overnachten in iglodorp Kühtai. Bron: www.iglu-dorf.com

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie