Een skischoen heeft buckels. Dat hoort zo. Toch? Maar wat nou als die buckels voor een minder goede pasvorm en voor een grotere kans op pijnpunten zorgen? K2 heeft samen met BOA de oplossing gevonden. Skischoenen met een BOA-sluiting!

Skischoenen met een BOA-sluiting: zeer precies af te stellen

De K2 Recon-, Anthem- en Mindbender BOA®-schoenen hebben een compleet nieuw ontworpen schaal die zich om de voet van de skiër heen wikkelen, waardoor de drukverdeling op je voet heel gelijkmatig is. Het BOA-passysteem trekt vervolgens die schaal aan in stappen van 0,25 mm: veel preciezer dan met buckels. Hierdoor kun je de schoen echt perfect afstellen, omdat BOA-sluitingen, in tegenstelling tot buckels, namelijk ook gemakkelijk minder strak worden gezet.

null

Weg met alle ongemakken van skischoenen

Traditionele ongemakken van het dragen van skischoenen, zoals teveel druk op de wreef waardoor de doorbloeding wordt tegenwerkt, worden dankzij het BOA-systeem geëlimineerd. In plaats van de buckels die zorgen voor veel druk van boven, is het door middel van het kabelsysteem gemakkelijker om de schoen precies goed af te stellen. Naast een betere sluiting is de schoen ook gemaakt van plastic dat makkelijk op maat te vervormen is. Hierdoor heb je altijd een perfecte fit. Samengevat: minder pijn, minder koude voeten en meer controle!

Nog een (niet onbelangrijk) voordeel van skischoenen met een BOA-sluiting

Naast de perfecte fit, wat natuurlijk het allerbelangrijkste is van deze nieuwe technologie, heeft de BOA-sluiting nog een ander voordeel: de skischoenen zijn een stuk makkelijker aan en uit te trekken. Bij de instap is namelijk zeer zacht plastic gebruikt zodat de schoen zoveel mogelijk open kan. De BOA opent volledig op het moment dat je de knop uittrekt, waardoor je zonder veel moeite in je skischoen glijdt.

null

De BOA FIT SYSTEM TECHNOLOGY®

De BOA FIT TECHNOLOGY® bestaat uit drie integrale onderdelen:

  1. een micro-aanpasbare draaiknop
  2. lichtgewicht maar extreem sterke stalen kabels.
  3. kabelgeleiders die speciaal ontwikkeld zijn en een zeer lage wrijving hebben

null

K2 RECON 120 BOA

Zeg vaarwel tegen pasproblemen met de nieuwe Recon 120 BOA skischoen. De herontworpen schaal zorgt voor een betere pasvorm en gelijkmatige drukverdeling, terwijl de micro-verstelbare fit, gelijke drukverdeling en ongeëvenaarde hielondersteuning traditionele pijnplekken elimineren. De MultiFit™️ leest past op alle voeten, van breed naar smal, waardoor de noodzaak voor verschillende pasvormen verdwijnt. Het bootboard heeft daarnaast een honingraatstructuur die zorgt voor 15% meer warmte én je kunt het hielstuk in het bootboard aanpassen zodat je extra demping hebt door middel van hun Harshmellow™️-technologie. Al deze geavanceerde technologie en een hittevormbare voering en aanpasbare neusinzet in de binnenschoen zorgen er voor dat de Recon 120 BOA jou ultiem comfort en ondersteuning geeft op de piste.

Speciaal voor vrouwen: de K2 ANTHEM 95 WOMENS

De Anthem 95 BOA® is een ideale instapschoen voor sportieve skiërs die streven naar een hoger prestatieniveau. Uitgerust met het innovatieve BOA® Fit System en MultiFit Last, is deze schoen speciaal ontworpen voor diverse voetvormen en heeft het een nauwkeurige pasvorm, waardoor je optimaal kunt presteren op de piste. De Anthem 95 BOA® beschikt over een volledig hittevormbare Powerlite Shell, FastFit Instep en een Women’s Adjustable Cuff, die samen zorgen voor een nieuwe dimensie van responsiviteit, prestaties en extra comfort. Bovendien draagt elke aankoop van deze skischoen bij aan de strijd van Pink Ribbon tegen borstkanker, zoals ook te zien is aan het logo op de hiel.

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Mooi, leuk maar… de sluiting steekt wel ver uit de schoen. Stel je staat in de sleeplift met iemand die niet veel ervaring heeft met de sleeplift hoe sterk zijn ze bestand tegen stoten? Of als je beide met een BOA sluiting in de sleeplift staat? Dan komen de sluiting tegen elkaar aan, lijkt me niet zo bevorderlijk voor de levensduur van dit systeem?

Neerslag maakt niet gelukkig, gelukkig maken ze sneeuw...
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie