Live: Paascondities in Ehrwald (Zugspitz Arena)

WouterVdB op 23 maart 2024· 6 reacties

Ehrwald
Ehrwald

Door de compacte skigebiedjes en de relatief korte afstand vanuit België en Nederland is de Tiroler Zugspitz Arena een populaire bestemming voor families tijdens de schoolvakanties. Hoe is het in aanloop naar de paasvakantie gesteld met de sneeuwcondities?

Alle dalafdalingen zijn gesloten

Laat me onmiddelijk met de deur in huis vallen: zowel in Lermoos als Ehrwald zijn de dalafdalingen gesloten. Onder de 1200 à 1300 meter heeft men door de hoge temperaturen de meubels niet meer kunnen redden. Dit wil dus zeggen dat je in Lermoos tot aan het bergstation van de Grubig 1 kan skiën, in Ehrwald tot aan de stoeltjeslift Ganghofer. Het wordt daar in Ehrwald nog spannend of men de laatste 100 meter tot aan de Ganghofer zal kunnen openhouden, hier is het waterskiën in de namiddag. De pistedienst doet hier flink zijn best om sneeuw van elders bij te schuiven, net als op het liftpad van de Hochbrand sleeplift (enkel in de voormiddag geopend). Berwang heb ik deze keer links laten liggen, want daar zijn de meest uitdagende pistes (rond Rastkopf & Almkopfbahn) al gesloten.

Boven de sneeuwgrens: genieten!

Wie hier wil skiën, moet het dus hogerop zoeken. Alle pistes die wél geopend zijn, hebben met zekerheid nog genoeg sneeuw om skiplezier te garanderen. De Ehrwalder Alm is volledig bedekt, net als de pistes die achterin gelegen zijn rond de Issentalkopf- en Gaistalbahn. De rode pistes rond de Ganghofer bleven heel de dag rustig en dus vrij van slushbückels. Wie hier vroeg begint - eerste lift om 08u00 - kan op opgevrozen corduroy heerlijk knallen in een rustig skigebied. Vanaf 11u00 was de transformatie naar pap een feit; vroeg beginnen en laat lunchen is de tip! Echte paascondities dus.

WouterVdB
schrijft voor wintersport.be. Droomt het ganse jaar over poeder, carven en après-ski.

Plaats een reactie

Leuk stukje.

Echter.:

Dit WIL zeggen.

De ‘hij wilt’ ziekte moet met haar en wortel worden uitgeroeid.

Voorzitter Nederlandse Vereniging Brakke Skiliften

Leuk stukje.

Echter.:

Dit WIL zeggen.

De ‘hij wilt’ ziekte moet met haar en wortel worden uitgeroeid.

havana op 23 mrt 2024 10:33

Je hebt gelijk, ineens aangepast, live vanop de lift ;-)

Hochbrandlift had gisteren zijn laatste dag, zo blijkt vandaag.

Ik zou echt met piepende banden de Zugspitze op gaan als ik dat zo zie…

Ik zou toch niet meer die kant op gaan.

*bericht bewerkt door WouterVdB op 23 mrt 2024 11:13

Leuk stukje.

Echter.:

Dit WIL zeggen.

De ‘hij wilt’ ziekte moet met haar en wortel worden uitgeroeid.

havana op 23 mrt 2024 10:33

En dan ook meteen even verbeteren: “Wie hier wilt skiën, moet het dus hogerop zoeken.”…in wil dus, de T er wederom afhalen.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie