Nieuw: FamFun tijdens de meivakantie in Val Thorens

Henri op 23 december 2023· 6 reacties

De FamFun die vorig jaar in Les Orres werd georganiseerd
De FamFun die vorig jaar in Les Orres werd georganiseerd

Vakantiestress: voor veel families met kinderen gaat de wintersport hand in hand met dit fenomeen. De voorbereiding is al stressvol, maar na een moeizame reis richting het skigebied begint de vakantie nog niet, want er moet nog veel meer geregeld worden. De opvang voor de jongste, het regelen van de skipassen en een plaatsje bemachtigen bij een ski-instructeur zijn allemaal nog factoren die een flinke opgave kunnen zijn. Om deze vakantiestress te verminderen heeft Sunweb het FamFun concept, zodat het genieten van de vakantie al bij aankomst begint. Afgelopen seizoen ging ik op pad om de FamFun-week in Les Orres te bekijken. Dit jaar wordt FamFun tijdens de meivakantie voor het eerst in Val Thorens georganiseerd.

De FamFun formule

FamFun is een totaalpakket van Sunweb speciaal voor families met jonge kinderen. Met een normale pakketreis heb je natuurlijk al een overnachting met skipas inclusief, maar wat het FamFun concept onderscheidt van de rest is dus de volledige service tijdens de hele skivakantie. Daarbij wordt er niet alleen aan de kinderen gedacht, maar ook aan de ouders.

Met allerlei activiteiten gedurende de week is het dus meer dan een standaard wintersportreis. Het zorgt voor een stressvrije week waarbij de ouders zelf ook leuke activiteiten kunnen ondernemen. De families kunnen zich zo mooi richten op een heerlijke skiweek samen.

Veel activiteiten

Na het ontbijt met een vers baguette en een pain au chocolat van de lokale bakker lopen we naar de Front de Neige. Hier verzamelen de kinderen met ouders zich in kleinere groepen, waarna ze elke ochtend skilessen krijgen van een ESF-instructeur. Voor sommige kinderen kan de Franse taal tijdens de skilessen een uitdaging zijn, dus gaat er met ieder groepje altijd minstens één Nederlandstalige FamFun-begeleider mee. Ook volwassenen kunnen natuurlijk skiles krijgen. Voor de kleintjes die nog niet op de ski’s willen of kunnen staan, is er elke dag tijdens deze lesuren gratis opvang.

Na de lunch volgt een gevarieerd middagprogramma met elke dag leuke activiteiten voor de kinderen, waaronder zwemmen, schaatsen en een skisafari samen met de ouders. Natuurlijk is het hartstikke leuk om een skigebied op eigen houtje te ontdekken, maar wat ik leuk vond aan de georganiseerde skisafari is dat hiermee alle hoeken van het skigebied worden verkend. Het voordeel hiervan is dat de echte geheimtips worden bezocht, inclusief de mooiste uitzichtpunten. Dit alles gebeurt op een lekker rustig tempo, met natuurlijk genoeg tijd voor een terrasje in de zon.

Het skigebied Val Thorens

Dit seizoen wordt FamFun voor het eerst in Val Thorens georganiseerd tijdens de meivakantie (27 april t/m 4 mei 2024). Laat in het seizoen, maar met een hoogte van 2300 meter is het dorp extreem sneeuwzeker, ook in de meivakantie. De pistes reiken tot een hoogte van 3250 meter. De skiklasjes hebben dus nog heel veel opties, maar ook voor de ouders is er nog genoeg uitdaging te vinden.

Avondprogramma

Elke dag wordt er rond 17:00u verzameld bij het centrale plein in het dorp. Voor de kinderen worden er ook na het middagprogramma nog enorm veel activiteiten zoals bingo, circus après-ski en een discoshow georganiseerd. De ouders kunnen met een hapje en een drankje toekijken. Daarnaast zorgt een leuk bandje een aantal keer in de week samen met (speciaal)biertjes voor een goede stemming. Gemoedelijke après-ski dus. Twee keer in de week zijn de papa’s en mama’s ook aan de beurt met ieder een eigen feest tot in de late uurtjes.

Zoals ik al zei wordt er dus ook aan de ouders gedacht. Het mooiste vond ik dat op vrijdag, de avond voor de terugreis, de kinderen kunnen worden gedropt voor een filmavond, waardoor de ouders in alle rust de auto weer in kunnen pakken. Hier is echt over nagedacht. Verder is de organisatie er ook altijd bij en zorgen ze actief voor een zorgeloze vakantie voor de gezinnen. Bij de gasten die ik heb leren kennen is de FamFun-week inmiddels een jaarlijks terugkerende vakantie. Dat zegt natuurlijk alles.

Henri
weet alles van nieuwe skigebieden, liften en projecten.

Plaats een reactie

Dat klinkt echt supergoed. Als vaste sunwebber wil ik volgend jaar m’n zoon voor’t eerst meeneemen. Ik wilde meteen gaan kijken, maar ik krijg de filters blijkbaar niet goed ingesteld 2 kamers, 1 volw, 1 kind. Want er is geen aanbod?

Valt dit gelijk met dutchweek?

Precies, ik zie ook geen famfun-aanbod beschikbaar….

Wel jammer dat Les Trois Vallées dit jaar in beide weken van de meivakantie gesloten is.

Wel jammer dat Les Trois Vallées dit jaar in beide weken van de meivakantie gesloten is.

rik2 op 23 dec 2023 17:56

Dat is onjuist. Val Thorens is dit seizoen open tot en met 5 mei. De rest van de 3 Vallees tot 21 april.

Wel jammer dat Les Trois Vallées dit jaar in beide weken van de meivakantie gesloten is.

rik2 op 23 dec 2023 17:56

Dat is onjuist. Val Thorens is dit seizoen open tot en met 5 mei. De rest van de 3 Vallees tot 21 april.

Olafski op 23 dec 2023 23:14

hier begint de mei vakantie 21 april dan is 3 vallees gesloten.
afgelopen seizoen was ik er de eerste week van de mei vakantie toen was het open.
voor mij een reden om door te rijden naar tignes val d isere.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie