5 tips voor een wintersport in het voorjaar in het Zillertal

gesponsord op 25 januari 2023· geen reacties

Beeld: ®zillertaltourismus/Tom Klocker
Beeld: ®zillertaltourismus/Tom Klocker

Nu de winter langzamerhand overgaat in de lente, begint ook het zonnige skiseizoen in het Zillertal. Nu kun je het beste maken van de talrijke 3.000 meter hoge toppen in dit skigebied, onder de helderblauwe luchten en met eerste warme zonnestralen op je hoofd. Daarom zetten in deze blog de mooiste tours voor jouw voorjaarsskivakantie in het Zillertal voor je op een rij!

Voorjaarsskiën met de Zillertaler Superskispas

De Zillertaler Superskipas geeft je toegang tot alle 180 liften, 544 perfect geprepareerde kilometers aan piste en dus alle tips in deze blog. Bovendien zijn de Kidsslopes, funlines en snowparks van de vier grote skigebieden Hochzillertal-Hochfügen-Spieljoch, Zillertal Arena, Erlebniswelt Mountopolis van de Mayrhofner Bergbahnen en de Ski- & Gletscherwelt Zillertal 3.000 inbegrepen. Met de Superskipass maak je ook nog eens gratis gebruik van alle skibussen en van de meeste diensten van het openbaar vervoer. Maar hij doet nog meer: hij registreert ook alle gereden hoogtemeters, de hoeveelheid kilometers die je maakte en toont je hoe hard je ging op de Speed Check routes. Dit wordt automatisch geactiveerd via de chipkaart van de skipas, zodat je je verrichtingen van de dag allemaal online terug kunt zien!

null

Tip 1: Het genietersrondje

Op deze dagtocht doorkruist je meteen drie skigebieden. De tocht start in Kaltenbach in het skigebied Hochzillertal en gaat dan verder door Hochfügen tot aan de Spieljoch en terug. Tijdens deze ronde – de naam zegt het in principe al – draait het allemaal om genieten. Naast het pisteplezier wachten u uitstekende maaltijden in exclusieve traditionele en gourmethutten, en in ontspannen lounges.

Tip 2: de Arena Tour

Met je gezin op vakantie? Vergeet dan de Arena Tour niet. Onderweg kom je dan tal van toffe pistes en actiepunten tegen, zoals SkiMovie, Speed Checks en Snowparks. Hier vind je ook interactieve punten waar je actiefoto’s kunt laten maken. Maar het mooiste bewaren ze tot het einde: de langste afdaling van Oostenrijk, 10 km aan aan piste helemaal tot in het dal! En na afloop kun je dan even rustig uitrusten bij de nieuwe Wiesenalm, hier vind je lekkere eigen creaties zoals de ‘Wiesenfleck’ en het ‘Wiesenbier’.

Beeld: ®zillertaltourismus/Julia Rotter
Beeld: ®zillertaltourismus/Julia Rotter

Tip 3: de hoogtemetersvreterronde

Liever wat meer uitdaging en tempo op wintersport? Dan is deze ronde zeker iets voor jou! Hier ga je over de Penken eerste de Harakiri af. Dit is, met een helling van 78%, de steilste piste van Oostenrijk. Hier moet je dus niet te bang voor zijn aangelegd! Daarna pak je de grootste pendellift van Oostenrijk de Ahorn op, om even lekker bij te komen van deze adrenalinekick.

Tip 4: Het gletsjerrondje

Op dit schitterende rondje ga je van de Ski- & Gletsjerwereld Zillertal 3000 van Penkenjoch via de zonnige pistes van de skigebieden Rastkogel en Eggalm naar de Hintertuxer Gletsjer. Een sprookjesachtige tocht, maar wel voor wintersporters met een goeie conditie. Je pakt namelijk in één dag 15.000 hoogtemeters en 60 km aan afdaling (van blauwe tot zwarte pistes) mee. Het hoogtepunt? De zes kilometer lange ‘Schwarze Pfanne’, die uitkomt in het centrum van Hintertux.

Beeld: ®zillertaltourismus/Bernhard Huber
Beeld: ®zillertaltourismus/Bernhard Huber

Tip 5: Early-bird-skiën

Ben jij er graag al vroeg bij? Dan kun je in het Zillertal al vanaf 6.55 aan de slag. Dan gaan namelijk de eerste liften al open! Er is ook nog een speciaal programma voor deze vroege vogels:

  • Goedemorgen Gondellift in Fügen-Kaltenbach. De eerste kabelbaan in het skigebied Hochzillertal opent hier om 7.30. Bij een aanmelding van vier tot acht personen geniet je hier van het exclusieve voordeel om als eerste af te dalen. Daarna weiẞwurst eten in de Holzalm!
  • WinterWanderWeg Penken in Mayrhofen-Hippach. Wandel vanaf het bergstation van de Kombibahn naar de Penkenjoch en terug, langs het meer en de Granatkappele.
  • Goodmorning Skiing in Zell-Gerlos. Elke donder- en zondag in maart gaan de Karspitzbahn in Zell, de Isskogelbahn in Gerlos en de Dorfbahn in Königsleiten al om 6.55 open. Daarna kun je ontbijten in, bijvoorbeeld, de net geopende Wiesenalm.
  • Gondelontbijt op de gletsjer in Tux Finkenberg. De stoelen zijn verwarmd, het brunchbuffet staat klaar en het uitzicht op de Hintertuxer Gletsjer waanzinnig. De gondel gaat zo vaak rond totdat jouw buikje rond is. Aanmelden is verplicht.
  • Langlaufen in het Schönachtal. Langlauf op meer dan 10km aan met elkaar verbonden loipes onder het opkomende zonlicht. Pauze houd je in authentieke hutten zoals de Jörgleralm en de Lackenalm.
Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie