5 innovaties voor een zorgeloze wintersport

gesponsord op 25 januari 2024· geen reacties

null

Innovaties in wintersportspullen hebben de manier waarop we de bergen ervaren, radicaal veranderd. Van geavanceerde materialen die gebruikt worden in ski’s en snowboards tot de nieuwste technologische snufjes in kleding en veiligheidsuitrusting - elke innovatie brengt een verbetering in prestatie, comfort en veiligheid. SkiWebShop benoemt 5 ontwikkelingen die je vakantie makkelijker maken en helpen tegen de vermoeidheid. Hierdoor hoef jij je tijdens het skiën nergens meer zorgen over te maken, zodat je optimaal kunt genieten van jouw wintersportavontuur.

1. Compressiesokken voor warme voeten en een betere doorbloeding

Compressiesokken zijn de ideale sokken voor skiërs van alle leeftijden en verdringen steeds meer de ‘normale’ skisok. Volkomen terecht, want ze hebben tal van extra voordelen ten opzichte van een normale skisok. Deze sokken zijn strakker op de juiste plekken van het been, zonder te knellen. Dit zorgt voor een betere doorbloeding, waardoor je minder last krijgt van vermoeide benen, spierpijn én koude voeten. Het bekendste merk voor compressie sportsokken is Stox, maar er zijn ook compressiesokken van Poederbaas, Spyder, Falke en X-Socks.

null

2. Skibrace: niet alléén voor wintersporters met blessures

De skibrace is een hulpmiddel dat met behulp van vering de spierkracht van je benen versterkt. Hierdoor kan jij je prestaties verbeteren en langer doorgaan, omdat je minder vermoeid raakt. Doordat de ski-brace de druk op de rug en knieën vermindert, heb je ook minder last van gewrichtspijn en wordt de kans op blessures kleiner. En het mooie is: tijdens het skiën of snowboarden voel je de brace niet zitten. Een skibrace is dus een ideaal hulpmiddel voor senioren, mensen met blessures of wintersporters die elke dag tot het gaatje willen gaan. Goede merken die deze braces aanbieden zijn Ski-Mojo en Againer. Deze merken hebben verschillende braces je over of onder je skikleding draagt en die de hoeveelheid vering geven die jij nodig hebt.

null

3. Meekleurende lens voor beter zicht onder alle lichtomstandigheden

Tijdens het skiën of snowboarden willen we hobbels, ijs en andere oneffenheden in de piste zo goed mogelijk kunnen zien. Een lichte goggle bij felle zon is natuurlijk niet prettig, maar een donkere skibril bij weinig licht is misschien nog wel vervelender. Iedereen weet namelijk hoe lastig het is als je geen diepte en sneeuwhopen ziet bij bewolkt weer. Nu zijn er gelukkig steeds meer fabrikanten die een verwisselbare tweede lens bijleveren voor verschillende weersomstandigheden. Nog makkelijker is een meekleurende lens (in het Engels photochromic). Deze lens past zich in enkele seconden aan aan veranderende weersomstandigheden. Deze wordt dus donkerder bij helder weer en lichter bij bewolking. Door deze aanpassing heb je altijd optimaal zicht. Ook raken je ogen minder snel vermoeid als je de juiste lens draagt. Met deze goggle weet je dan ook zeker dat je altijd de juiste lens hebt voor iedere situatie; of het nu bewolkt of zonnig is.

null

4. OTG: draag een normale bril onder je skibril

Goed zicht is (dus) belangrijk en een skibril is natuurlijk niet op sterkte. Draag je een bril en wil je deze ophouden tijdens het skiën? Let dan op het keurmerk OTG: Over The Glasses. Deze OTG-skibrillen zijn speciaal gemaakt met voldoende ruimte, zodat je onder je skibril je eigen bril kan dragen. Door de ingebouwde ventilatiekanalen beslaan de goggle en je normale bril niet. Daarnaast sluit de skibril overal goed aan en klemmen de pootjes niet. Dit komt doordat er minder of zachter schuim aan de zijkanten van de bril is geplaatst waar de pootjes van je bril zitten. Wil je liever niet je skibril en je normale bril samen dragen? De meeste skihelmen met vizier hebben ook een OTG-keurmerk.

null

5. Bescherm wat van jou is met een skislot

Misschien niet helemaal nieuw meer, maar wel steeds belangrijker: het skislot. Iedereen heeft weleens de horrorverhalen gehoord uit een populaire wintersportbestemming, waar ski’s uit de rekken worden gestolen. Maar ski’s verdwijnen niet altijd door kwade opzet. Doordat bijvoorbeeld veel huurski’s op elkaar lijken, kan er verwarring ontstaan en pakken mensen na de lunch weleens de verkeerde ski’s. Dan moet jij als pechvogel eerst beneden zien te komen om daarna aan de skiverhuur uit te leggen wat er gebeurd is. Een klein skislot past perfect in je jaszak of rugtas en biedt hierbij een uitkomst. Zet je ski’s vast aan het rek of aan de ski’s van je reisgenoten en je weet zeker dat je je ski’s altijd terug kan vinden.

null

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie