Veelzijdig SalzburgerLand: maak kennis met Flachau, Obertauern en Grossarltal

gesponsord op 25 oktober 2023· geen reacties

null

In het SalzburgerLand ademt het winter – overal. Van de heerlijke pistes (meer dan 2.000 kilometer piste in 70 skidorpen) tot de pittoreske dalen, van de gezellige berghutten tot de gastvrije hotels, van de lokale winterse gerechten tot de gave activiteiten die je buiten de piste kunt ondernemen. En vergeet ook niet dat je hier ook goed kunt ontspannen, want het blijft toch vakantie! Om je dit alles te laten zien, nemen we je in drie blogs mee naar de verschillende regio’s van het SalzburgerLand. In deze eerste blog: Flachau, Obertauern en het Grossarltal. En: je kunt een wintersportvakantie winnen, daarover later meer…

null

Veelzijdig wintersporten in het SalzburgerLand

Wintersporten is namelijk veel meer dan skiën alleen. Daarom heeft het SalzburgerLand ook een breed programma buiten de piste. Wandelen op sneeuwschoenen door de ongerepte sneeuw bijvoorbeeld. Of een tocht door de wouden onder begeleiding van een ranger op zoek naar wilde dieren, een paardensleetocht in de avondschemering en een afdaling op een rodelslee. En aan het eind van de dag staan de inwoners van SalzburgerLand klaar om je gastvrij te ontvangen in hun hotel of appartement, hun restaurant of hun café, want de winter is hun leven en de gastvrijheid en lekker eten staat hoog aangeschreven. Voor dit laatste is er zelfs een aparte route met topadressen voor je uitgezet: de Via Culinaria.

null

Bergen skiplezier in Flachau

Flachau is één van de meest trendy wintersportplaatsen van het SalzburgerLand. Het ligt centraal in Ski amadé, met 270 liften en 760 kilometer piste het grootste skiparadijs van Oostenrijk. Flachau heeft vele comfortabele liften en een grote keuze uit afdalingen: voor beginners tot ver gevorderden. Er zijn maar liefst zes skischolen en een flink aantal winkels en verhuurbedrijven met wintersportbenodigdheden. De infrastructuur is perfect en elke dag wordt er hard gewerkt om de pistes weer in optimale conditie te brengen. De beste manier om de veelzijdigheid van het gebied te ontdekken, is om de ‘12 Peaks Trophy’ te skiën of snowboarden. Het is een van de grootste rondes die je in de Alpen kunt maken. Op deze tocht kom je door vijf dalen, over 12 bergtoppen en maak je meer dan 10.000 hoogtemeters… Maar er is ook een uitgebreid aanbod aan snowparks die tot de beste van Europa horen, zodat ook freestylers hun lol op kunnen in deze veelzijdige regio. Maar ook buiten de pistes heeft Flachau veel te bieden: van romantische tochten met een paardenkoets, met de ‘Lucky Flitzer‘ (een Alpine rollercoaster) de berg af sjezen, rodelen of fatbiken: het kan hier allemaal. En dan: lekker opwarmen in de sauna’s van de ‘Therme Amadé’!

null

Obertauern: waar de sneeuw zich thuisvoelt

Skiën in de meest sneeuwzekere wintersportregio van Oostenrijk? Welkom in Obertauern! De pistes bevinden zich in een prachtige kom rondom het dorp, variërend van 1.740 tot 2.313 meter hoog. De ideale ligging zorgt voor uitstekende weersomstandigheden, waarbij sneeuw vanuit zowel het noorden als het zuiden rijkelijk wordt aangevoerd. Het wintersportseizoen begint vaak al in oktober en strekt zich uit tot juni, wat neerkomt op acht opeenvolgende maanden sneeuwpret. Een onderzoek uit 2016 bevestigde de status van Obertauern als de meest sneeuwzekere wintersportregio in Oostenrijk, met een jaarlijks gemiddelde van 264 cm sneeuwval! Door deze overvloedige sneeuwval staat Obertauern ook bekend als een Mekka voor freeriders. Vanuit het dorp kun je direct de piste op (en weer terug), en overal in het gebied kun je genieten van uitstekende sneeuwcondities met toegang tot 26 moderne skiliften. Je kunt zelfs de uitdaging aangaan met de Tauernronde, waarbij je alle pistes op één dag bedwingt - goed voor meer dan 100 kilometers skipret! En hier hoef je niet eens je ski’s uit te doen om straten over te steken, want speciale bruggen zorgen voor een naadloze ervaring.

null

Vernieuwd: nog meer comfort en plezier in het Grossarltal!

Het Grossarltal heeft een aantal nieuwigheden voor deze winter: een nieuwe, maar liefst 70 miljoen kostende, 10-persoons gondellift, nieuwe pistes en een nieuw bergrestaurant! Zo kun je nóg beter genieten van de veelzijdigheid van Ski amadé en het wintersportplezier voor alle leeftijden waar de ’Skischaukel Dorfgastein Grossarltal‘ al jaren voor garant staat. Hier vind je heerlijke pistes, moderne liften en gezellige berghutten. Voor de kleintjes zijn er superleuke speelweides met oefenlift, een ‘tovertapijt’, snowtubing en een supergrote speelplaats voor de hele familie. Allemaal gratis! Nieuw dit jaar is het bergrestaurant WOLKE7, waar je culinair kunt genieten van regionale specialiteiten. En het 360 graden uitzicht vanuit het restaurant krijg je er gratis bij! Ook buiten de pistes is er hier overigens genoeg te beleven. Het Grossarltal ligt bij de ingang van het National Park Hohe Tauern, waar je ook kunt langlaufen, skitouren of een tocht met de paardenslee maken. Wil je overigens zeker weten dat je voor de scherpste prijs op wintersport gaat? Koop dan je skipassen in de online voorverkoop. Hoe vroeger je boekt, hoe gunstiger de prijs!

null

Doe mee en win één van de zeven vakanties naar het SalzburgerLand!

En hoe win je die vakantie? Dat is heel eenvoudig: geef antwoord op de prijsvraag en stuur je inzending in. Dat kan tot 29 februari 2024. Daarna trekken we de winnaars en laten we jou misschien wel weten dat je een wintersport hebt gewonnen! Die kans is er zeker, want ze geven zeven vakanties weg! Allemaal in een andere regio, maar altijd een week lang, voor twee personen, in een heerlijk hotel met ontbijt en diner inbegrepen. Snel meedoen dus…

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie