Halve finale eindstation voor Van der Velden en Peperkamp bij debuut Vermaat

MarkVermeulen op 26 januari 2021· 1 reactie

Copyright: Buchholz/FIS Snowboard

Afgelopen week werd in het Zwitserse Laax een World Cup slopestyle en halfpipe georganiseerd. Op de slopestyle was Nederland met vier snowboarders goed vertegenwoordigd. Voor Sam Vermaat was het zijn debuut op een World Cup, terwijl Niek van der Velden en Melissa Peperkamp uiteindelijk de halve finale wisten te behalen.

Sam Vermaat debuteert op de World Cup

Sam Vermaat nam voor de eerste keer deel aan een World Cup en keek daar logischerwijs naar uit. Ook Niek van der Velden en Casper Wolf konden hun tricks laten zien in Laax. Uiteindelijk werd Van der Velde de beste Nederlander met een 16e plek in de halve finale.

In de finale vond een complete ommekeer plaats. Niklas Mattsson, de laagst scorende rijder die zich kwalificeerde voor de finale, begon de finale met een absoluut fantastische run die niet zou worden overtroffen door een van de andere 11 aanwezige rijders in een van hun twee runs.

Mattssons bijna perfecte uitvoering op de eerste run scheidde hem echt van de andere deelnemers. De runs van anderen die in de buurt konden komen van Mattsson waren allemaal niet foutloos en dus vielen alle scores uiteindelijk lager uit.

Positie Atleet Score
1 Niklas Mattsson 84.28
2 Leon Vockensperger 78.90 (-5.38)
3 Marcus Kleveland 78.30 (-5.98)
16 Niek van der Velden 62.83 (-21.45)
29 Casper Wolf 58.25 (-26.03)
46 Sam Vermaat 17.50 (-66.78)

Anderson wint, Peperkamp 14e

Melissa Peperkamp wist een goede kwalificatie neer te zetten en bereikte daarmee de halve finales bij de Laax Open. In die halve finales wist ze vervolgens niet een van de acht tickets voor de finale te bemachtigen. Uiteindelijk werd de Nederlandse 14e.

Tijdens de finale op vrijdag waren de omstandigheden vanwege de harde wind lastig. Zoi Sadowski-Synnott slaagde erin om ondanks de harde wind al haar tricks te laten zien. De 19-jarige wereldkampioene slopestyle zette de toon met een goede score van 82.96. De omstandigheden verbeterden na de eerste run, en verschillende andere rijders konden vervolgens ook goede runs neerzetten. Onder andere Anna Gasser en Laurie Blouin slaagden erin om een betere tweede run neer te zetten, maar nog steeds kwamen ze niet in de buurt van Sadowsk-Synnott.

Uiteindelijk was het echter Jamie Anderson die de winst pakte. Ze liet enkele goede en nette tricks zien zonder ook maar de sneeuw aan te raken met haar handen.

Positie Atleet Score
1 Jamie Anderson 84.35
2 Zoi Sadowski Synott 82.96 (-1.39)
3 Tess Coady 74.18 (-10.17)
14 Melissa Peperkamp 59.11 (-25.24)

Wil jij meer weten over onze topsportprogramma’s en atleten?

Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Topsport’ voor alle informatie. Voor vragen kun je contact opnemen met Jeroen van der Lee via j.vanderlee@wintersport.nl.

MarkVermeulen

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.