Jeurissen en Jelinkova Nederlands kampioen slalom

MarkVermeulen op 28 februari 2022· geen reacties

Adriana Jelinkova tijdens de FIS Dutch Open. Beeld: Ernest Selleger
Adriana Jelinkova tijdens de FIS Dutch Open. Beeld: Ernest Selleger
Deze week vinden in het Oostenrijkse Maria Alm de Nederlandse kampioenschappen alpineskiën plaats. Op zondag vond er reeds een Kids Cup Sneeuw plaats met alleen Nederlandse deelnemers. Op maandag stond er een internationaal deelnemersveld aan de start van de slalom op het FIS Dutch Open. De week wordt nog vervolgd met een reuzenslalom op het FIS Dutch Open, een SnowStar-race en het N(J)K slalom en reuzenslalom.

Kids & NSkiV Cup Sneeuw

Veel Nederlandse skitalenten zijn in de voorjaarsvakantie afgereisd naar Oostenrijk om de competitie met landgenoten aan te gaan in Maria Alm. Op zondag 27 februari begon de NK-week met de Kids Cup Sneeuw. Met prachtig voorjaarsweer en een goede piste waren de omstandigheden goed.

We feliciteren Puk Ouwerkerk (U8 - dames), Benjamin Schotanus (U8 - heren), Benthe de Jong (U10 - dames), Jules Vrooman (U10 - heren), Lotte Dekker (U12 - dames), Maximilian Eschgfaller (U12 - heren), Anouk van Maren (U14 - dames), Stephan van Daalen (U14 - heren), Myrthe Jager (U16 - dames), Laurens Kalf (U16 - heren), Inge Meijer (JSM - dames) en Nick Zondag (JSM - heren) met de winst in hun categorie bij de wedstrijden van de Kids of NskiV Cup.

Op data.wintersport.nl zijn de volledige uitslagen en de wedstrijdkalender te vinden.

FIS Dutch Open - Slalom

Op maandag 28 februari stond er dus een internationaal deelnemersveld aan de start van de slalom op het FIS Dutch Open. Onder de deelnemers was onder andere Adriana Jelinkova. Ook op maandag was er sprake van goede omstandigheden.

Bij de mannen ging de winst naar de Italiaan Corrado Barbera. Met een 27e plek was Jurre Jeurissen de beste Nederlander bij de mannen en daarmee werd hij Nederlands kampioen op de slalom. Hij werd op het podium vergezeld door Ties de Jonge (tweede) en Mees Clausing (derde). Bij de vrouwen ging de winst naar de Amerikaanse AJ Hurt. Adriana Jelinkova werd negende en Nederlands kampioen. De tweede plaats was voor Noa Rabou, terwijl Joyce ten Raa derde werd.

Op fis-ski.com zijn de volledige uitslagen en de wedstrijdkalender te vinden.

Foto’s van de Dutch Open, genomen door Ernest Selleger, zijn hier te vinden.

Resterend programma

  • Dinsdag 1 maart - FIS Dutch Open reuzenslalom
  • Woensdag 2 maart - N(J)K reuzenslalom
  • Donderdag 3 maart - SnowStar Race
  • Vrijdag 4 maart - N(J)K slalom

Maria Alm vormt het toneel van het Nederlands kampioenschap

Alle wedstrijden vinden dus plaats in het Oostenrijkse Maria Alm. Het pittoreske Maria Alm ligt op een schitterende locatie in het skigebied Hochkönig. Het dorpje ligt enigszins afzijdig van de doorgaande weg en is daarmee een ideale bestemming voor mensen die van rust en ruimte houden. Het dorp ligt genesteld in een glooiend landschap aan de voet van het Steinernes Meer, een indrukwekkend bergmassief op de grens van Oostenrijk en Duitsland. Het decor waartegen dit dorp is gebouwd is prachtig en de eigen skiberg Natrun ligt tegen het dorp. Sinds 2018-2019 heeft het dorp een directe verbinding met het hoofdskigebied.

Vragen?

Wil jij meer weten over het komende seizoen? Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Wedstrijdsport’ voor alle informatie. Voor vragen over onze wedstrijden en evenementen kan je contact opnemen met Paco Krom via p.krom@wintersport.nl.

MarkVermeulen
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie