De nieuwe Rossignol Essential-lijn: een grote stap naar duurzame en recyclebare ski's

gesponsord op 30 januari 2024· geen reacties

null

Je ski’s zijn een essentieel onderdeel van je wintersport, logischerwijs. Maar heb je je ook al eens afgevraagd wat er gebeurt met je ski’s als jij ze hebt ‘opgebruikt’ of inwisselt voor een nieuwer model? Bij Rossignol deden ze dat wel. Ze kwamen er toen achter dat 90% van je ski’s niet herbruikbaar zijn. In een wereld waar zuinig omgaan met natuurlijke grondstoffen steeds belangrijker wordt, vonden ze dit niet acceptabel. Daarom zijn ze gestart met de Essential-lijn. In deze blog lees je meer over deze duurzame oplossing!

Rossignol Essential ski’s: 10x duurzamer dan gewone ski’s

Traditionele ski’s bestaan vaak uit een mengeling van materialen en harsen die aan het einde van hun levensduur bijna onmogelijk te scheiden en te recyclen zijn. Dit resulteert in een verontrustende 90% aan afval, met slechts 10% van deze elementen die herbruikbaar zijn. De Essential ski’s zijn zorgvuldig ontworpen om het gebruik van grondstoffen te optimaliseren, waardoor een ski ontstaat met een opmerkelijk recyclebaar potentieel dat bijna 10 keer beter is dan dat van traditionele ski’s. Zonder impact op je prestaties in de sneeuw of op de levensduur van je ski’s.

null

Gemaakt van gerecyclede, gecertificeerde en biologische materialen

De aanpak van Rossignol bij het produceren van ski’s is gericht op het verminderen van het aantal gebruikte materialen en het zorgvuldig selecteren van materialen die gemakkelijk kunnen worden gerecycled aan het einde van hun levensduur, wat bijdraagt aan een circulaire economie. De Essential ski is gebaseerd op een eenvoudige filosofie van ecologisch ontwerp, met gebruik van gecertificeerde natuurlijke, gerecyclede en biologische hulpbronnen. Het grafische ontwerpproces is vrij van oplosmiddelen en water, en de productie vindt plaats met behulp van hernieuwbare energiebronnen .Het resultaat is een product met een recyclebaarheid van 77%.

null

Zijn je ski’s op? Wissel ze dan in!

Als je Essential-ski het einde van zijn levensduur heeft bereikt, je hem gratis terug naar Rossignol. Dit is wat er vervolgens gebeurt:

  • De ski kan misschien gewoon weer skiën! Deze ski’s worden hersteld en daarna gedoneerd aan een liefdadigheidsinstelling, zodat anderen daar nog plezier van kunnen hebben.
  • Als sommige elementen herbruikbaar zijn, maar de ski niet ‘skibaar’ meer is, dan komt het in het Rossignol Upcycling-programma terecht. De materialen die nog te gebruiken zijn, krijgen dan een nieuw leven.
  • Ski’s die niet meer skiën of te hergebruiken zijn, worden op een verantwoorde manier afgebroken. Waardevolle elementen zoals hout, aluminium en staal worden dan hergebruikt.
Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie