Innsbruck: de perfecte stad voor een short-ski!

gesponsord op 31 januari 2023· geen reacties

null

Waar kun je ’s ochtends verse corduroyafdalingen maken, einde middag een museum of designboetiek bezoeken en ’s avonds dineren in een historische binnenstad? Juist, in Innsbruck, dé wintersportstad van de Alpen! En met hun Ski plus City Pass wordt het je nog makkelijker gemaakt. Deze stad is hierdoor de ideale plek voor een last-minute of short-ski! En de sneeuwcondities? Die zijn geweldig momenteel!

Toegankelijke wintersportstad: ideaal voor last minutes en short-ski!

De aantrekkingskracht van Innsbruck voor een short-ski wordt mede in stand gehouden door de perfecte bereikbaarheid. Zo reis je per auto van alle kanten in een mum van tijd naar Innsbruck, desgewenst zonder ook maar één bergpas te beklimmen. Zo ben je zeker dat je op tijd en zonder gezeur aankomt. En het heeft natuurlijk een eigen vluchthaven waarop diverse luchtvaartmaatschappijen vanaf Schiphol vliegen. Vliegangst? Geen probleem! Dan pak je namelijk de rechtstreekse treinverbinding naar deze Alpenstad. Ben je eenmaal gearriveerd, dan is het mooi om te weten dat menig omliggend skigebied per gratis skibus te bereiken is op vertoon van je Ski plus City Pass of je gastenkaart. Deze laatstgenoemde ‘Welcome Card’ krijg je vanaf twee overnachtingen in de accommodatie, precies goed voor een short-ski, en zonder extra kosten.

null

Dertien skigebieden op één skipas!

Met dertien skigebieden binnen handbereik heb je uiteraard genoeg afwisseling en volop keuze voor je short-ski. Eigenlijk is het zelfs teveel. Maar zo kun je altijd kiezen voor de beste keuze voor jouw korte wintersportvakantie: van ontspannen cruisepistes tot hardcore carveflanken, ieder type wintersporter komt aan zijn of haar trekken. Kun je niet wachten met je eerste bochten? Dan heb je op loopafstand van het centrum reeds de Nordkettenbahn, die binnen twintig minuten toegang geeft tot het aangrenzende Nordkette-skigebied. Ietsjes verder, maar een stuk groter, zijn het Olympia Park Axamer Lizum, Vitalpark Patscherkofel en Playground Muttereralm. Eerstgenoemde is uiteraard beroemd vanwege de Winterspelen van ’64 en ’76, waar destijds diverse olympische onderdelen plaatsvonden. Het speciaal voor dit event gerealiseerde skitreintje richting de top herinnert aan die tijd. Vitalpark Patscherkofel en Playground Muttereralm zijn echte aanraders voor families. En in Patscherkofel, gemakkelijk te herkennen aan zijn ronde bergtop en de markante zendmast, is onlangs een nieuwe gondel geïnstalleerd, waardoor je nog sneller boven staat.

Kühtai: lekker hoog skiën

Ga je voor uiterste sneeuwzekerheid, dan bezoek je Kühtai. De plaats zelf ligt op meer dan 2.000 meter boven zeeniveau, terwijl de pistes meestal nog hoger liggen. Hoog betekent overigens niet altijd steil: het meervoudig onderscheiden skigebied biedt hierdoor ook perfecte condities voor gezinnen en beginners. Het tegenoverliggende skigebied van Hochoetz zit ook bij de Ski plus City Pass inbegrepen. Hetzelfde geldt voor de skigebieden in het Stubaital, zoals Schlick 2000, Elfer- en Serlesbanen en helemaal achterin de Stubaier gletsjer, het grootste gletsjerskigebied van Oostenrijk. De Bergeralm, ten zuiden van Innsbruck, sluit het rijtje van deelnemende skigebieden.

null

Stad vol met vermaak

Het is misschien een beetje valsspelen, want een grote stad – nota bene de hoofdstad van Tirol – wint het natuurlijk op ieder vlak als het gaat om vermaak. De populaire studentenstad heeft een waslijst aan goede horecagelegenheden, musea, imposante winkelgalerijen, hippe nachtclubs, bioscopen en zelfs een dierentuin. Voor elke leeftijd wat wils!

Ideaal voor een short-ski

Als je voor een short-ski kiest, wil je natuurlijk dat je ten eerste goede sneeuw vindt. Ten tweede wil je natuurlijk elk moment van je trip zo goed mogelijk benutten. In beide gevallen zit je in Innsbruck op dit moment helemaal goed. Je hebt aan de ene kant keuze tussen genoeg skigebieden om zeker te zijn van goed weer en de perfecte temperatuur en aan de andere kant genoeg opties als je toch een dag iets anders wilt doen. Daarnaast reis je eenvoudig (en snel) naar Innsbruck toe en eenmaal daar kun je jezelf 24 uur per dag perfect vermaken. Er is. kortom, waarschijnlijk geen betere plek dan Innsbruck voor een short-ski! We kunnen eigenlijk alleen maar zeggen: probeer het uit!

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie