Wintersport: meer dan skiën en boarden alleen (I)

Rogier op 27 december 2009· geen reacties

Wintersport is bij lange na niet alleen maar skiën of snowboarden. Er zijn legio mogelijkheden om op, naast en boven de piste je anderszins te vermaken. In drie delen een kort overzicht van leuke winterse activiteiten. Deel I.

Biathlon
De biathlon is een combinatie van langlaufen (en met name de skate techniek; zie ook hieronder) en schieten. Volgende week ga ik dit voor het eerst in mijn prille leven doen, dus ik ben benieuwd! Met name het schieten lijkt me erg leuk.

Langlaufen
Langlaufen saai? Heus niet! Het is iedereen wel bekend, maar wordt eigenlijk maar door een beperkt aantal wintersporters gedaan. Heerlijk door de bossen banjeren op twee dunne latten. Het is niet erg spectaculair als je van snelheid houdt, maar je ziet op deze manier wel veel van de omgeving. Wil je toch iets sneller, dan kun je gaan skaten. Dat is langlaufen, maar dan naast de geprepareerde loipes. Ergens lijkt het op schaatsen. Alleen dan zonder schaatsen … Langlaufen is vrij vermoeiend, vandaar ook dat er langs de meeste loipes een tal van leuke restaurantjes te vinden zijn.

Bobsleeën
Of ik dit seizoen nog in La Plagne terecht kom weet ik niet, maar voor diegenen die hier wel naar toe gaan: ga bobsleeën! In La Plagne ligt de volgens kenners meest technische bobslee-, slee- en skeletonpiste van de wereld! De baan is anderhalve kilometer lang en een beetje amateur haalt hier met gemak de 100 kilometer per uur! Het record staat op 134 kilometer per uur. Een snelheid waardoor je met 5G in de slee wordt geduwd.

Sneeuwwandelen
Staat volgende week ook op het programma en ook dit heb ik nog nooit gedaan. Je ziet ze weleens lopen door een winters dorpje. Mensen met tennisrackets onder de arm. De straten zijn wit, de daken zijn wit, de bergen zijn wit. Kortom, de wereld is bedekt met een dikke laag sneeuw en toch gaan ze tennissen. Denk je. Mis dus! Deze rare attributen zijn sneeuwschoenen en helpen je de sneeuw door tijdens een sneeuwwandeling. Ik hoop wat mooie plaatjes te gaan schieten want sneeuwwandelen leidt je naar plekken waar je met de ski’s vaak niet komt.

Deel II o.a.: skeleton, skivliegen e.a.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie