Live uit Kronplatz, Zuid-Tirol (I)

Rogier op 23 december 2009· 1 reactie

Zo, de eerste wintersporttrip van het seizoen zit erop! En wat kan ik ervan zeggen… het was fantastisch! IJskoud, strakblauwe lucht, perfecte pistes,culinaire hoogstandjes en een prachtig winterse kerstsfeer.

Kronplatz (Plan de Corones), Zuid-Tirol
Nog niet al te bekend bij Nederlanders, maar zoals de Zuid-Tirolers plachten te zeggen: “Süd-Tirol ist auch Tirol”. Ofwel, er is meer dan alleen Gerlos en Mayrhofen en ik kan dit inmiddels beamen: de combinatie van Italië en Oostenrijk ineen is een genot om te ervaren.

Skiberg numero uno in de Italiaanse Alpen is de Kronplatz (www.kronplatz.com). Met 105 kilometer aan pistes, 3 moderne skiliften en een hoogte van 2.275 meter heb je genoeg mogelijkheden om je uit te leven op de pistes. De Kronplatz doet, ietwat oneerbiedig, aan als een grote puist: vanaf de top kun je alle kanten op en het mooie is dat je op 2.275 meter net boven de bomengrens zit. Afdalingen gaan dus altijd door de bossen. Opvallend vond ik vooral dat de pistes vrij breed waren. Ideaal voor zowel de beginnende skiër als de ervaren snelheidsduivel.

De komende dagen zal ik kort uit de doeken doen waarom ik ben gevallen voor Zuid-Tirol. Een tipje van de sluier kan ik vast oplichten: sneeuw, eten (romige kastanjesoep, licht opgeschuimd, gegarneerd met flinterdunne witte truffelsnippers!), glühwein, Italië, Oostenrijk, langlaufen, wandelen, sauna, snowpark…

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Süd-Tirol is geweldig! Ben vijf jaar achter elkaar neer gestreken in Val Gardena. Jammer genoeg nog nooit de Kronplatz aan kunnen doen. Sfeer, eten en piste condities zijn super (op een of andere manier kunnen ze daar donders goed prepareren)! Verse houtoven pizza’s op de piste. Wat wil je nog meer…

Heb wel gezien dat er steeds meer Nederlanders komen, maar gelukkig nog de beschaafde mensen ;)

Komend seizoen voor het eerst even geen Süd-Tirol. Houdt toch wat van afwisseling.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie