Blijdschap en teleurstelling

Roel op 26 december 2009· geen reacties

Dat was het verhaal gisteren. Terwijl de Reschenpass (Nauders en omgeving) ongebruikelijk veel sneeuw kreeg tot in het dal, regende het elders lange tijd tot op grotere hoogte.

Het komt overeen met de sterk zwabberende sneeuwgrens die was voorzien. Vooral in Oostenrijk en in de Dolomieten moest men lang wachten op de afkoeling. Voor die tijd viel er eerst veel regen en was het een troosteloze aanblik. Aan de Reschensee viel daarentegen 80cm sneeuw, zeer bijzonder omdat het een inneralpien gebied is omklemd door vele drieduizenders. Normaal valt hier in een heel jaar nauwelijks 600mm neerslag. Dat juist nu hier veel sneeuw viel had te maken met iets lagere temperaturen op grote hoogte, en de beschutte ligging tegen de zachte zuidwestenwind van gisteren.

Vandaag is het weer opgeklaard. Vrijwel overal is gisteren na de afkoeling nog wat sneeuw gevallen. Het ziet er daardoor voor het oog in ieder geval weer wat vriendelijker uit dan gistermiddag. Begin volgende week wacht ons een nieuwe dooiaanval. Eens kijken hoe we hier doorheen komen.

Contrast
Niet alleen in de Alpen waren de contrasten groot. Terwijl grote delen van Italië vorige week sneeuwbedekt waren werd het gisteren in Pescara zomaar even 24 graden.

Als eerste op de hoogte van nieuwe weerberichten? Klik hier om je aan te melden.
Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie