Lawine reductie op iPhone

Rogier op 30 december 2009· 2 reacties

Vorig jaar schreef ik al over de goede lawine educatie software van het Zwitserse White Risk (zie hier). De Zwitsers hebben dit najaar een ‘app’ ontwikkeld voor iPhone bezitters die meehelpt om een goed beeld te krijgen van het lawine gevaar.

Goede App
Ik hoopte al lang dat een goed en betrouwbar instituut met zo’n type applicatie ‘op de markt’ zouden komen. Deze White Risk Applicatie helpt op ‘lerende’ wijs de belangrijke risico factoren voor lawines samen te voegen. De applicatie maakt niet de keus of een afdaling wel of niet mogelijk is, maar helpt mee met het maken van een goede analyse.

Analyses
De applicatie maakt gebruikt van de beste reductie methodes en laat je stapsgewijs alle belangrijke lawine factoren invullen zodat een goed beeld gevormd kan worden over het lawine gevaar.

Zwitserland
Deze app komt het beste tot zijn recht in Zwitserland. Want daar is het mogelijk alle actuele lawine berichten te lezen en direct te gebruiken in de lawine reductie methodes. Ook zijn de hoeveelheden verse sneeuw af te lezen (officiële data, en niet van skigebieden), sneeuwhoogtes, stabiliteitsgegevens, regionale en landelijke lawineberichten zijn te downloaden via dit programma.

Basiskennis
In de White Risk applicatie wordt de basiskennis over lawines bondig uitgelegd. Niet genoeg om echt van te leren, maar goede ondersteuning voor beginnende off-piste en toerskiërs/boarders. Deze basiskennis wordt met filmpjes en foto’s duidelijk gemaakt. Heleboel waardevolle informatie. Zeker voor wintersporters die al eens een lawine cursus hebben gevolgd.

Goede applicatie
Natuurlijk kan zo’n applicatie als deze een goede dosis ervaring en sneeuwkennis niet vervangen. Maar deze ‘app’ helpt iedereen met het maken van een keus om al dan niet een bepaalde helling te skiën. Elke off-piste skiënde of boarderende iPhone bezitter zou deze applicatie aandachtig moeten bekijken. Klik hier om de applicatie gratis te downloaden.

Enige minpuntje aan deze ‘app’ is dat deze momenteel alleen in het duits bestaat.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Wow, ziet er goed uit zeg. Komende wintersport eens proberen op de iPhone van mijn maatje. En hopen dat ze dit ook voor de Nokia ontwikkelen.

Klinkt zeer interessant! Bij thuiskomst maar even downloaden via wifi, want via 3G lukt het niet omdat het bestand te groot blijkt te zijn.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie