Eerste niet-gletsjer gebieden openen...

Rogier op 27 oktober 2010· 6 reacties

null

Vandaag en komend weekend openen de eerste Europese niet gletsjer gebieden voor dit seizoen. In Frankrijk opent Les Sept Laux vandaag, in Zwitserland opent Laax, in Oostenrijk opent Kitzbühel en in Duitsland de Zugspitze aanstaande zaterdag.

Vroeg open, waarom
Dat veel gebieden elk jaar zo vroeg mogelijk proberen te openen is logisch. Vroeg openen is een fantastische vorm van publiciteit. Dus doen de gebieden er alles aan om de eerste liften zo snel mogelijk te laten draaien. Zo’n vroege opening heeft veel voeten in de aarde. Want pisteurs, techniciens, kassapersoneel en alle andere werknemers moeten vroeg worden opgetrommeld. Maar ook moeten de verzekeringen en controles zijn uitgevoerd. Het gebeurt regelmatig dat gebieden wel vroeg open willen maar het door externe processen niet open kunnen gaan.

Voor elkaar
Maar Laax, Kitzbühel, Zügspitze en Les Sept Laux hebben het voor elkaar. Deze laatste zal waarschijnlijk slechts enkele dagen openblijven. Terwijl de andere twee als de sneeuw het toelaat voor de rest van het seizoen open blijven.

null

1 meter vers
Maar de gletsjer gebieden voelen de concurentie van de gewone gebieden behoorlijk zo vroeg in het seizoen. Deze gebieden hebben gelukkig ook niet veel te klagen. Op de Hintertux gletsjer viel maar liefst één meter verse sneeuw afgelopen dagen. Waardoor ook de pistes tot een hoogte van 2100 meter geopend kunnen worden. Over een mooie seizoensstart gesproken…

Spannend
Spannend wordt het wel voor deze gebieden, want het ziet ernaar uit dat de temperaturen omhoog zullen gaan komende dagen. Zeker voor Les Sept Laux wordt het spannend komend weekend.

Al met al is het natuurlijk hartstikke leuk dat de gebieden zo vroeg kunnen en durfen te openen… Iemand van plan om dit weekend naar de sneeuw te gaan?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Aankomend weekend naar Hintertuxxxxx ik ben wel blij dat het geopend is tot 2100 meter anders is het toch een beperkt gebied vind ik…

Vorig jaar ook begin november naar hintertux geweest was toen de eerste keer in 10 jaar dat het open was tot 2100 :)

Dit jaar herhaling van het scenario.

Zaterdag met 70 personen naar Kaprun! Ziet er goed uit!!
Feestweek met technische stage: http://www.axionskiteam.com

niet dit weekend maar wel rond 10-11-2010 naar den tux

Laax ook, hmmm

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie