Het seizoen begon al hartstikke goed aan de zuidkant van de Alpen. En afgelopen dagen is het nog beter geworden. Bakken met sneeuw kwamen er naar beneden in de Franse Alpen. Er ligt nu al zoveel sneeuw dat een aantal stoeltjesliften uitgegraven moesten worden, maar dat is allemaal te zien in bovenstaande filmpje.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

GEWELDIG

Ahhh, ik word gek van het zien van die supergave filmpjes. Kriebel, kriebel, jalouzie! Superpoeder zo te zien!! Benieuwd weer je volgende verslag!!

Heb je nou zo’n cameraatje op je helm?

Op welke skietjes (merk en model) ga je hier naar beneden?

je filmpjes worden steeds beter Rogier! super!

kan je, wanneer er wat meer tijd voor is, een reportje aan het omhoog klimmen wijden? Ben zeer benieuwd hoeveel energie dat kost etc.

Rogier, wat een prachtige laag poeder!!! Dank voor je reports, leuk om te bekijken als voorpret voor de wintersport…

Kun je ook vertellen met wat voor een (helm) camera dit wordt opgenomen? Ik ben me ook aan het oriënteren maar kan nog geen keuze maken…

Super gaaf!! Door die sneeuw naar beneden knallen. Ik denk dat stukje in de film dat ze tussen de bomen door gaan, dat ik daar al als een kerstbal in de bomen had gehangen… haha

@ Marcel, ja hier gebruik in een ‘helmet-cam’ de Hero Gopro om precies te zijn.
@ Mathijs, Ik ski hier op de Nordica Enforcer, en Sandra skiet op de Nordica Hot Rod Burner.
@ Anoniem, zal ik doen, maar wat later in het seizoen…
@ Harm, zoals hierboven gezegd de Hero Gopro

Click. Click. Peace

Wat een heerlijke treerun :-) Mag ik vragen naar jouw ervaring met een rugzak en een losse Avalung? Is dat nog enigszins comfy?

When life gets too complicated.... SKI

@ Alex, ik vind dat prima werken, zit absoluut niet in de weg (let wel op het kopen van de goede maat avalung, koop hem zeker niet te groot)…

Click. Click. Peace

Wat leuk Rogier dat je ons zo kan laten meegenieten,nog drie weken en we gaan naar Cham,hopelijk smelt alles niet weg:) Kan dit eigenlijk nog wegsmelten,100 cm met temp rond het vriespunt? Have fun !

@ ilt: nee ik ben er niet al te bang voor dat alles wegsmelt… Iets warmere temperaturen zouden eigenlijk alleen maar goed zijn voor een stabielere sneeuw laag, want momenteel is de sneeuw extreem instabiel.

Click. Click. Peace

Gaaf filmpje!
Krijg de kriebels!

Super!! vooral tussen de boompjes door mooie beelden!

Met welke camera film je dit? Heb zelf ook een helmcamera maar die beelden zijn niet zo mooi…

Duh, ik zie het merk al staan… direct even checken op google!

Rogier,

Je begint het filmpje met te zeggen dat de sneeuw onstabiel is en er een grote kans op lawines is. Dan zien we jou de afdaling doen, die volgens mij niet op de piste is. Is dit gewoon kennis van de sneeuw en het gebied in combinatie met het juiste materiaal of zijn de stukjes niet echt offpiste en is er een laag lawinirisico (tussen de bomen enz) ?

Groetjes
Robin

Heeft dit skigebied ook een website oid of ergens meer info?

@ Pascc: zie https://www.wintersport.nl/skigebieden/puysaintvincent…
@ Robin: Dit is kennis van het gebied, van het sneeuwdek in dit gebied (ski dit seizoen al meer dan een maand), daarop hebben wij de keuzes gebaseerd om een aantal hellingen niet te skiën, en de hellingen te skiën die wij nu hebben ‘genomen’. Materiaal heeft met deze keuzes niets te maken, maar ik zou nooit off-piste gaan zonder de lawine drie eenheid.

Click. Click. Peace

Gast… wat heb jij een ontzettend gave baan!! #jaloers
Oh ja, tof filmpje… :D

De Snow-Cam maakt het een nog leuker filmpje ;) Bedankt voor de report.

@ Rogier: dank je… De non hd versie denk ik? Die is nog wel te betalen, 150,00 meen ik…

@ Harm, nee het is de HD versie.

Click. Click. Peace
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie