Mooi licht...

Rogier op 31 december 2010· 5 reacties

null

Het is geen geheim dat ik gek ben op de bergen. Vooral 's winters vind ik de bergen heerlijk. De sneeuw doet toch iets bijzonders met de bergen. Mooie lichtval kan het geheel nog mooier maken. Halo’s om de zon, glinsterende ijskristallen in de lucht of simpelweg de werkaatsing van licht in de sneeuw. Beelden waar ik een heel jaar lang van kan dromen. Afgelopen week zag ik wel iets heel moois…

Weerkaatsing
Bovenstaande foto is de weerkaatsing van de zon in ijskristallen in een de lucht. een heel bijzonder aanblik, wat zelden te zien is. Wij stonden dan ook met open mond te kijken naar dit natuur verschijnsel.

Halo
Makkelijker te zien zijn Halo’s, mooie circels om de zon (en heel soms) om de maan. Boven een besneeuwd landshap geeft dit hele bijzondere beelden. Wederom heel erg mooi om te zien. Een aantal foto’s die ik door de jaren heen van Halo’s heb geschoten…

null

null

null

Ondergaande zon
Die bijzondere verschijnselen als Halo’s en weerkaatsingen zijn mooi, maar niet echt vaak te zien. iets wat iedereen makkelijk kan zien, bijna elke avond, is natuurlijk de ondergaande zon op een besneeuwde berg.
null

Genieten jullie ook zo van dit soort natuur verschijnselen? Zelf mooie dingen gezien? Ik ben benieuwd…

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Wauw, nog nooit gezien en die foto van het rood is echt bijzonder, lijkt wel op arizona op deze manier

Hoi Rogier,

Die eerste is inderdaad een hele mooie foto, maar of dat nou komt door het lichteffect of het "object" of de voorgrond… :-)

Paar jaar terug in Fiss 3 halo’s rondom de zon gezien. Idd spectaculair gezicht. Heel apart, iedereen stond er ook naar te kijken en van te genieten…

Hey Rogier, jij ziet geen roze olifantjes maar roze bergen.
Vind je vriendin dit wel goed?

Er bestaat ook van die sluierbewolking die als een ring rond een bergtop hangt.
Wintersport omvat zoveel en is bijna niet te beschrijven.
Het vertoeven in de natuur maakt het compleet.
Respect!

Foto 1 heb ik ook wel eens geschoten, deze is net onder de top van Saulire tussen Courchevel 1850 en Meribel Mottaret gemaakt:

http://frank.jklaassen.nl/foto/main.php?g2_itemId=833…

Ik wist alleen niet dat het zo’n zeldzaam verschijnsel was! wel heel mooi!

Vrijdag 3 Feb naar Belle Plagne met Sunweb!!!
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie