Oud en nieuw in skigebieden

Rogier op 01 januari 2011· 11 reacties

null

Laat ik beginnen met jullie allemaal een gelukkig nieuwjaar te wensen van het hele Wintersporters.nl team. Laten we hopen op veel goede sneeuw, lekkere wintersporttrips en een heel goed jaar! Ik woon nu al tien jaar niet meer in Nederland, en ken het Nederlandse oud en nieuw niet meer zo goed. Des te beter ken ik de oudjaarsfeesten in Franse gebieden. Anders maar zeker even leuk.

Fakkelafdalingen
De standaard oud en nieuw actie is natuurlijk de ‘fakkelafdaling’. Simpel maar effectief, het blijft een mooi gezicht om een groep skiërs met fakkels de berg af te zien komen. Blijft mooi toch?

null

Spektakel
De gebieden bij in de buurt maken er een heel spektakel van. Mooie theatrale opvoeringen met veel geluid licht en een beetje vuurwerk, en dat in een decor met besneeuwde bergen. Voor mij doet dat het altijd goed. Ik kan daar met volle teugen van genieten. Dit alles vaak in de vroege avond zodat iedereen daarna tijd heeft om gezellig met familie of vrienden aan tafel te gaan (het blijft Frankrijk he ;-) ) Alleen middernacht is wat lafjes hier, geen vuurwerk (of bijna geen vuurwerk) en weinig grote festiviteiten…

null

Andere gebieden
Ik weet dat bijna alle skigebieden in Frankrijk dit soort opvoeringen regelen. Wat zijn jullie ervaringen hiermee? Hoe gaat het in Oostenrijk of Zwitserland in zijn werk? Wie viert er graag oud en nieuw op en rondom de skipistes? Wie blijft er voor dit feest liever in Nederland? Goede of tegenvallende ervaringen met oud en nieuw op de wintersport? Ik ben benieuwd.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Persoonlijk hebben wij een erg tegenvallende ervaring met zowel kerst als oud & nieuw in Frankrijk! Vorig jaar zaten wij in Les Deux Alpes met kerst en de jaarwisseling! Over het snowboarden niets dan goede, alleen werd daar niets aan kerst ( geen enkele kerstsfeer en versieringen ) gedaan. Met oud & nieuw hadden we wel verwacht dat er toch iets georganiseerd zou worden op een groot plein of zo maar dat gebeurde niet! Wij liepen op straat met een pakje sterretjes en werden zelfs door de politie verplicht om terug te gaan naar het appartement! Wij gaan voortaan niet meer in deze periode op wintersport, we missen de Nederlandse versie van kerst en oud & nieuw! Een week later het is ook veel rustiger op de pistes en minimaal de helft goedkoper!

Als je hard wilt vieren, moet je in Tignes zitten die hebben elk jaar een hele grote DJ. (vorig jaar David Guetta)

In Kaltenbach (Zillertal) is er meestal een grote professionele vuurwerkshow van de gemeente, zo rond 18 uur. Altijd erg mooi om te zien!

ik ben een keer met de jaarwisseling in ischgl geweest was echt super, je kunt er erg goed op stap. Voor de gezinnetjes is het denk ik wat minder.
Nu nog even de nieuwjaarsduik! 28 graden in Mexico:)

ik woon alweer een tijd in Zwitserland, nu moet ik zeggen dat ik het oud en nieuw niet echt op de pistes gevierd heb nog, wel vandaag nog even lekker downhill het nieuwe jaar inluiden.
over het algemeen word er in Zwitserland niet echt gevierd zoals in nederland, geen kinderen op straat geen knallen de hele dag door, maar stilte, wat ik erg jammer vind. ook weet ik van de verhalen dat er op de pistes niet echt veel gedaan word. geloof dat in Arosa en st. Moritz wel het eea aan vuurwerk afgeschoten word.

ik wens wintersporters en iedereen hier een fantastisch skijaar toe :)

Kerstman met arreslee, levende kerststal, gluhwein en chocola, fakkelafdaling en mooie vuurwerk show in Plagne Montalbert!

@Sheldon:
Volgens heb je in de zomer op 1 augustus veel meer vuurwerk in Zwitserland. Dan vieren ze het ontstaan van het land en wordt er behoorlijk wat vuurwerk afgestoken. Vaak echt mooi kwaliteits vuurwerk.

Maar inderdaad, de Zwitsers blijven meer ingetogen en zijn geen uitbundige feestgangers. Wat mij betreft heerlijk rustig.

Verder wordt vuurwerk in Zwitserland ook gewoon op de markt verkocht midden in de stad en is het goedkoop in vergelijk met Nederland. Op zomervakantie kan je ook altijd alvast wat vuurwerk inkopen voor oud&nieuw.

Ben 2 jaar geleden toch ook in Les 2 Alpes geweest en 2 weken geleden ook. Het hele dorp was toch wel versierd! En op het plein deden ze wat festiviteiten voor de kinderen. Met oud en nieuw 2 jaar geleden was er om 7u 's avonds inderdaad die fakkeltocht en vuurwerk. Was wel leuk! Vorig jaar was ik in Le Corbier en daar pakte ze nog grootser uit qua vuurwerk. Maar idd niets om 00.00 uur.

Heb eens Oud- en Nieuw doorgebracht in Chamonix. Hoewel dat geen alleen op de winstersport gericht oord is maar een echt stadje was er toen eigenlijk niets te beleven. Een klein beetje vuurwerk, maar geen grote festiviteiten oid. Maar ja, 31 december is ook geen 14 juli…

Ben nu enige jaren “vakantie-skileraar” in een klein dorpje in Oostenrijk, en het bevalt me uitstekend! Op 31 december gaan we altijd met de hele groep uit eten (zo’n 40 man), om daarna met z’n allen Sylvester te vieren onderaan de piste. Dan is op 1 Januari rond 20:00 uur een “Fakkellauf”, waar we met alle skileraren uit het gebied (ongeveer 100) allemaal met een fakkel naar beneden skiën. Daarna is er een grote skishow, en eindigen we de avond met alleen maar ski- en snowboardleraren. Supergezellig, en ik wil dit zeker voor geen goud missen!

Toevoeging: vuurwerk is er ook volop, zowel op 31 december als op 1 januari. Beide dagen is er een professionele vuurwerkshow bovenaan de eerste piste die in het dal ligt, en ik moet zeggen dat op die dingen zeker niet bespaard wordt.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie