Het gebied Serre Chevalier ligt op steenworp afstand van mijn woonplaats. Ik ski graag in dit redelijk bekende gebied wat eigenlijk nog wel wat bekender zou mogen zijn. Want de sneeuwcondities zijn er vaak erg goed, en het gebied ligt niet eens heel veel verder van Nederland dan Alpe d’Huez of Les Deux Alpes. Om een idee te geven van het gebied, bekijk bovenstaande Skigebied Review.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Is dit een review of een infofilmpje? Waar het mij om gaat in een skigebied is kwaliteit van piste’s en liften, drukte en sfeer. Hier zeg je eigenlijk heel weinig over, en je vergelijkt het niet met andere gebeiden op deze punten of prijs.

Ik hoor veel goede verhalen over dit gebeid, maar dit filmpje helpt me niet verder om de keuze te maken tussen dit gebied en bijvoorbeeld Vars of Les Deux.

"niet eens heel veel verder van Nederland dan" kun je beter veranderen in "net zo ver" want het is allebei niet echt dichtbij :-)

Verder mooi filmpje waarin we je zien skiën, is mooi om te zien. Ik heb alleen nu nog niet echt een idee voor welke doelgroep dit gebied nou het meest geschikt is.

'k Ben 5 jaar geleden naar Briancon geweest. Is inderdaad een leuk gebied en best groot (ca. 250 km piste).
Tochtjes maken kan er goed, maar vooral 1 kant op. Van Briancon kun je op verschillende manieren naar de overige dorpen, maar als je weer terug wilt zit je redelijk vast aan een vaste route/liften.
Ondanks dat het in km’s niet veel verder is dan de bijv. Les Deux Alpes, moet je wel rekening houden met een langere reistijd: lang stuk binnendoor via de Col de Lautaret (hoogte 2000m, dus kan bij flinke sneeuwval dicht zijn) of flink extra tolkosten als je via Italië rijdt (Tunnel de Frejus).

Het is zeker een mooi gebied, ik ben er vorig jaar geweest en het heeft absoluut charme! Terecht dat je zegt dat het wel wat bekender zou mogen zijn!

Leuk dat ander muziekje ;)

Leuk filmpje weer Rogier! Ik kende het gebied niet terwijl ik toch 3 keer in Alp d’Huez ben geweest. Ga het direct even checken op de kaart!

Prachtig gebied, zeker de piste ‘casse de boeuf’ checken, een echte knaller!!!
Weinig wachttijden aan de liften, een echte aanrader. Ik heb wel de indruk dat het gebied de laatste jaren minder aangeboden wordt bij de grotere ski-operatoren. Er zijn ook niet zo veel accomodaties voor groepen van + 12 personen… Of heeft er iemand tips voor me?
Goed bezig Rogier!
Groetjes uit België!

Staat hoog op mijn lijstje van "nog eens naar toe gaan" :)

Absoluut een van de leukste gebieden van Frankrijk! Het is behoorlijk groot, je kunt er erg mooie tochten maken en het is vele male afwisselender dan bijvoorbeeld Les 2 Alpes. Van makkelijk blauw tot steil zwart, veel bos maar ook prachtig open landschap en off piste mogelijkheden zat. Daarnaast zijn de dorpjes ook nog een veel authentieker dan de meeste Franse skidorpen (maar let wel op met Briancon. Dit stadje heeft een fantastisch middeleeuws centrum, maar de lift start in een nogal troosteloze buitenwijk van de stad)

Wat voor helmpie heb jij op Tim? Ziet er wel prima uit.

Oh la la, Briançon… prachtige vakantie heb ik daar een aantal jaar terug gehad. Wat is het heerlijk skiën in dit gebied! Het fijne is dat de dalafdalingen stijler zijn, en dat er 4 dalen zijn om doorheen te skiën. Nu ik er zo over nadenk, begrijp ik niet dat ik hier niet vaker ben geweest. Zeker als je zegt dat er bij sneeuw in de Franse Alpen, bijna ook altijd in Serre Chévalier bijvalt.
Wat ik mij afvraag: hoe is Briançon als stad? Ik zat destijds in een appartentje tegen de piste…

heel chill dat je je gewoon GRATIS kan abonneren op je youtube kanaal!
x van een fan

Leuke review, ben er zelf van 1 tot 9 januari dit jaar geweest. Leuk gebied, maar aan de kant van Briançon is de afdaling bij ons erg slecht geweest. Maar na 2 weken dat er geen sneeuw was gevallen, hebben wij niets te klagen gehad.

Kortom een mooi gebied, leuk funpark en heel veel goede off piste mogelijkheden.

Verder was Briançon wel een gezellig stadje/dorp, alleen kreeg er zelf niet echt het wintersport gevoel omdat alles te ver van elkaar af lag.

hallo rogier
hoe zit het met de sneeuwval in Serre Chevalier ?
Wij komen zondag aan (krokusvakantie)in Le Bez
hoe zijn de pistes (sneeuw)?
Mvg

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie