Live uit Zugspitz Arena - Zugspitzplatt

martijn op 06 februari 2011· 5 reacties

Vincent en Olivier verkennen de Tiroler Zugspitz Arena. Op dag drie brengen ze een bezoekje aan de Zugspitze en verkennen ze de pistes in Ehrwald-Alm.

null

Het mooie weer was vandaag wederom van de partij, maar heeft stilaan zijn gevolgen voor de sneeuwkwaliteit. In de voormiddag lagen de pistes er nog goed bij dankzij het werk dat er vannacht verricht is, maar na de middag vonden we vooral ijs en pap op de pistes. Ons bezoek aan Ehrwald-Alm was ondanks de wat mindere sneeuwcondities echt een topper. Mooie brede pistes met een gemengde moeilijkheidsgraad zorgen ervoor dat dit gebied geschikt is voor iedereen.

Locals
Het was voor de eerste keer wat drukker op de pistes, vermoedelijk doordat veel ‘locals’ tijdens het weekend op de pistes te vinden zijn. Het snowpark is echt een aanrader voor liefhebbers en lag er ondanks het weer nog steeds super bij! Na een uurtje of twee hadden we gelukkig nog steeds niets gebroken, en zijn we wijselijk terug richting het dal getrokken om het Zugspitzplatt te bezoeken.

null

Zugspitzplatt
De lift naar de Zugspitze is een belevenis op zichzelf! Een enorm imponerende rots die elke seconde een stukje kleiner wordt, naar beneden kijken is geen aanrader voor mensen met hoogtevrees… Eens je boven aankomt kan je genieten van een adembenemend zicht. Volledig omringd door andere bergen en daartussen de pistes van de andere gebieden in de Zugspitz Arena, gaven ons even een leuk kippenvel moment. De pistes op de Zugspitze zijn vrij makkelijk en liggen er beter bij dan de pistes in de andere gebieden.

null

Laatste dag
Morgen gaan we op onze laatste dag waarschijnlijk terug naar Lermoos. Volgens het hotelpersoneel en de skileraren waar we deze middag een praatje mee hebben gemaakt, liggen de pistes er hier nog erg goed bij. Op onze laatste dag gaan we hier dan ook nog even van genieten!

Conclusie
Om een korte conclusie te maken van ons verblijf in de Zugspitz Arena:
Het is een enorm gezellig gebied, ideaal voor gezinnen omdat het geen typisch Oostenrijke bestemming is waar je overdonderd wordt door het après-ski gedruis. De pistes worden enorm goed onderhouden waardoor het voor ons elke dag aangenaam boarden was. En dat op nog geen 8 uur rijden. Wij keren terug met een tevreden gevoel en kunnen dit gebied aan iedereen aanraden, vooral aan mensen die hun ski- of snowboard skills nog een beetje willen bijschaven!

martijn
begon in 2002 deze website. Later was hij verantwoordelijk voor inhoud, techniek en de indeling.

Yep helemaal waar! Wij gaan er ook elk jaar heen met het gezin
We logeren dan in Ehrwald.
Nog ff 2 weken wachten mr dan…

Ik denk dat ik het ook eens ga proberen met mijn fam. Ben er een paar keer doorheen gereden (Fernpass). Lekker dichtbij.

Kom al 30 jaar in Lermoos/Ehrwald. Niet alleen s winters maar de laatste jaren ook zomers. Leuk gebied om met de familie naar toe te gaan en kom al jaren dezelfde mensen tegen. Voor een paar dagen een leuk skigebied en genoeg te doen. Apresski niet te gek maar als je op zoek gaat is dat best te vinden. Voor ons vanuit Zuid-Holland goed aan te rijden met tot aan Reutte alleen maar snelweg en dan nog een kleine 30 km tweebaansweg. Voor mensen die ontspannen willen skieen een aanrader. Voelen ons bij aankomst direct thuis en dat is toch ook wel prettig.

Donderdag nacht gaan we weer rijden naar Ehrwald, om vervolgens een week lang te genieten van de hoop ik nog mooie pistes. Al zijn de voorspellingen nog niet al te goed.
Maar we blijven hopen.

echt een tof gebied in januari geweest super geprepareerde pisten de alm zeer mooi maar ook de wetterstein banen zijn echt leuk allen veel sleepliften na veel zoeken is dit voor ons echt een leuk gebied met mooie pisten en leuke restaurants en barretjes ook lermoos is gaaf alleen iets moeilijker ivm noordhellingen dus soms ijzig en veel smalle pisten maar ook goed te doen voor zowel de beginner als de gevorderde skieer ,wij gaan in iedergeval volgend jaar terug

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie