Live: skiën in Saas-Fee

martijn op 11 februari 2011· 1 reactie

null

Zwitserland is een prachtig land om op wintersport te gaan. Helaas was ik er tot nu toe nog nooit geweest, daarom besloot ik om richting het Saas-Tal af te reizen.

We vlogen vanaf Schiphol met Swiss International Air Lines. De vlucht ging naar Zürich, vanwaar we met de trein naar Visp gingen. Vanaf Visp was het nog een kleine 3 kwartier met de bus. Al met al een flinke reis.

null

Het skigebied Saas-Fee
Het was dus pas de volgende dag dat ik op de ski’s kon staan. Een groot gedeelte van het skigebied Saas-Fee is gelegen op de Fee-Gletscher. Als je om je heen kijkt zie je overal het blauwe gletsjerijs schitteren. Fantastisch mooi! De pistes zijn prachtig breed en heel geschikt voor families met kinderen. Het was heerlijk cruisen op deze mooie banen, met genoeg sneeuw…

Het enige waar je rekening mee moet houden is de hoogte. De hoogste gondel zet je af op een hoogte van 3600 meter. Als je uit de lift stapt en de trap op loopt, merkt je gelijk hoe ijl de lucht is. Dat was dus even naar lucht happen.

null

Hoogste restaurant
's Middags ging ik lunchen in het hoogste restaurant van Zwitserland. Een hele gebeurtenis, want het restaurant draait van binnen rond wat er voor zorgt dat je een 360 graden panorama van het gebied hebt.
Aan het einde van mijn eerste skidag in Zwitserland pakte we een gondel richting een berghut om daar te overnachten. Daarover snel meer.

martijn
begon in 2002 deze website. Later was hij verantwoordelijk voor inhoud, techniek en de indeling.

Ik ga ook elk jaar naar Zwitserland om te skiën, meestal naar Wengen/Lauterbrunnen. Schitterend gebied met overal kolossale bergen zoals de beroemde Eiger. Ben nog nooit in Saas-Fee geweest maar het lijkt me zeer de moeite waard daar een keer heen te gaan.

Ff mierenneuken: het restaurant draait, met een T ;)

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie