Live: Op zoek naar sneeuw in Oostenrijk

Martin op 13 februari 2011· 6 reacties

null

In dit deel van de Oostenrijkse Alpen, St Anton am Arlberg, heeft het al een maand niet gesneeuwd. Ik ging dus al toerskiënd opzoek naar wat onaangeroerde sneeuw. Na flink geoefend te hebben door verschillende pistes omhoog te lopen. Werd het tijd voor het echte werk, ondanks dat de condities niet optimaal waren hebben we toch een hele mooie dag gehad met zelfs een beetje poedersneeuw.

null

De klim
Wat ski-toeren betreft ben ik een beginner. Echt toeren had ik alleen nog maar op pistes gedaan en dat waren altijd korte stukjes na een dag werken. Het klimmen vond ik zwaar. Vooral met het houden van een gelijlmatig tempo had ik moeite. Omdat ik in een veel te hoog tempo begon, moest ik een paar extra pauzes inlassen… Het klimmen is echter iedere zweet druppel dik waard geweest!
Niet alleen om het uitzicht maar ook om het bijzondere gevoel helemaal weg te zijn. Om bovenop een bergtop te staan en om je heen te kunnen kijken en in kilometers alleen je eigen groepje te zien. Heerlijk.
Niks geen ski liften, drukte op de pistes of herrie van Apres ski tenten. Ik had het gevoel de berg voor ons zelf te hebben.

null

Condities
Dat de condities niet ideaal waren mag duidelijk zijn, hier in het westen van Tirol hebben we de afgelopen maand weinig sneeuw gehad.
Buiten dat zijn de temperaturen voor de tijd van het jaar bijzonder hoog geweest.
Dat merkten we ook tijdens de tour, onder de 2400 meter was de sneeuw hard.
Daar boven waren de condities merkbaar beter en gedeeltelijk zelfs uitstekend. Maar verse sneeuw hebben we echt nodig!

null

Afdalen
Op de top haalden we snel de skivellen van onze ski’s af, aten we wat krachtvoer en waren we klaar voor de afdaling. Dat voelt wel even anders na bijna 4 uur gelopen te hebben.De benen waren toch wel moe na zo een heftige hike.
Maar wat was het mooi. Voor mij zeker een van de meest bijzondere en mooiste afdalingen tot nu toe.

null

Martin
woont en werkt ‘s winters in Oostenrijk, in St Anton am Arlberg. Vanuit daar houdt hij ons op de hoogte van de sneeuwcondities aldaar.

Plaats een reactie

what a good one! ;-)

Doe ik elke dag.

Leuk om te lezen Martin, hou ons op de hoogte van je toerski vorderingen!

Martin, voor donerdag staat er weer een mooi laagje gepland hoe zie jij het voor de week 19-27 feb?

@Bart Nieuw sneeuw is hier zeker welkom, net als in de rest van de Alpen!
Naar wat ik gehoord heb hebben we het hier beter dan in de meeste omliggende gebieden.
De pistes houden zich geweldig en zijn vooral s’ochtends in super conditie. St Anton heeft voldoende sneeuw.

Viele Wege fuhren zu Gott Einer geht uber Die Berge

…lekker tochtje Martin. Zie je Zondag, zal naar je zwarte jas uitkijken! Tippie… 's ochtends gewoon Ahrlenmäderhang alle hoeken tot de zon goed opkomt, dan verder Alpe Rauz North-Face 2-3 keer… Dan ben je misschien 10 min gelopen en je hebt de dag van je leven en de beste sneeuw van de Alpen.

Maar effen m.b.t. sneeuwcondities… Er bestaat geen slechte sneeuw, alleen slechte skiërs… ;-)…

Alex.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie