Live uit het Pitztal

Roel op 18 maart 2011· 4 reacties

null

Gisteren ben ik bij dikke sneeuw aangekomen in het Oostenrijkse Pitztal. Helaas was de sneeuwval op 1600m behoorlijk nat waardoor het pak in het dal beperkt bleef tot zo’n 15 cm. Hogerop was het echter veel meer.

Aardig wat zon
Vandaag stond het skigebied Rifflsee op het programma. Bovenaan de gondel op 2300m is 30-50cm verse sneeuw gevallen. Bijna een maand had het hier niet gesneeuwd. Een goed vooruitzicht dus ware het niet dat de sneeuw slecht hechtte met het oude sneeuwdek. Er ontstonden daardoor snel buckels die de pistes er niet beter op maakten. Off piste was echter geweldig, net als het weer dat ten opzichte van de noordrand van de Alpen een stuk gunstiger was.

null

Dankzij de inneralpiene ligging trok de bewolking vanaf een uur of elf open waardoor we toch een aantal uren zon hebben gehad. Bovendien was het in de zon behoorlijk warm.

null

Voor morgen en overmorgen staan Hochzeiger en de Pitztaler Gletsjer op het programma. Samen met Rifflsee zijn dit de drie skigebieden die het Pitztal rijk is. Laten we hopen dat de pistebullys de pistes weer lekker strak krijgen.

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Hi Roel,

Ik ben vandaag met wat collega’s in Pitztal.
Het word een mooie wintersport dag.

Viele Wege fuhren zu Gott Einer geht uber Die Berge

Martin, komt er nog een verslagje vanuit Sankt Anton ?

@ Roel,

Kun je ons updaten over de hoeveelheid sneeuw die er de laatste dagen gevallen is in en rond het Pitztal? Woensdag vertrek ik naar de buren (Solden), ben benieuwd. Dank alvast!

Na een goeie dag in Hochzeiger zit ik nu aan een welverdiend biertje. Het was de hele dag bewolkt en vanaf 1400m sneeuwde het continu licht. Hogerop is er weer 10 cm bijgevallen.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie