Zon of sneeuw?

Rogier op 31 januari 2012· 37 reacties

null
Liever oude sneeuw met zon…

Begin dit seizoen wilde iedereen sneeuw, want de sneeuw liet op zich wachten. Ik durf zelfs te zeggen dat aardig wat wintersporters aardig paniekerig werden. Iedereen verlangde naar Amerikaanse winters. Momenteel hebben we het over meters sneeuw in de meeste Europese skigebieden, genoeg sneeuw dus (terwijl het aan de andere kant van de oceaan wat achter blijft). Nu wil iedereen opeens zon, volledig logisch natuurlijk. Maar om sneeuw te hebben moet deze ook eens vallen. Wat hebben jullie het liefst, verse sneeuw maar dan dus wel ‘slecht weer’ of liever iets oudere sneeuw met blauwe luchten?

Strakke pistes
Voor de echte piste knallers iets oudere sneeuw natuurlijk het beste. Zachte net gevallen sneeuw is (zelf geprepareerd) 's middags vaak omgetoverd tot een veld vol buckels. Iets oudere sneeuw blijft veel beter liggen en is dus voor de ras-carvers ideaal.

Makkelijke sneeuw
Zachte net gevallen sneeuw is daarentegen natuurlijk wel makkelijk. Als deze sneeuw net geprepareerd is dan lukt het iedereen om perfect te carven en alles lijkt vanzelf te gaan. Een groot voordeel van verse sneeuw.

null
…of verse sneeuw in slecht weer?

Werksneeuw
Op sneeuwhoogte+ komt de term werksneeuw vaak naar voren als er een hoop sneeuw is gevallen. Skiën in de poedersneeuw is voor veel mensen inderdaad zwaar werken. Maar wat een plezier, toch?

Poeder!
Voor de freeriders en de off-piste fanaten is er natuurlijk niets mooiers dan een flinke diepe laag poedersneeuw. Want wat is er nu mooier dan door de diepe sneeuw heen te knallen. Weer of geen weer als er een mooie laag poeder ligt is dit toch heerlijk?

Nieuwe sneeuw of oude sneeuw
Wat hebben jullie het liefste? Nieuwe sneeuw maar dan met de ‘prijs’ van een bewolkte lucht of juist iets oudere sneeuw met een lekker zonnetje? Een ding is zeker we hebben sneeuw nodig en deze moet dus af en toe vallen.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Wat dacht je van drie dagen verse sneeuw en vier dagen zon? Top week!

Don

Doe mij maar wekenlang sneeuwval en als ik dan op bestemming ben mag het opklaren met een heerlijk zonnetje en temperaturen een stukje onder 0. Laat dit nou net het geval zijn als ik zaterdag naar Oostenrijk ga, alleen het zonnetje is (nog) niet heel zeker…en de temperaturen liggen wel een behoorlijk stuk onder 0!

het maakt mij echt niet uit kan er allebei van genieten.

In de nacht sneeuw en overdag zon natuurlijk.

Liever iets oudere sneeuw. Die buckels vanaf halverwege de dag vind ik een drama. Niemand maakt meer vaart en ik vind het zelf ook niet lekker skiën.

Het liefste natuurlijk de week ervoor sneeuw en als je dan op de plaats van bestemming komt zonnetje. Maar vind het ook niet erg als het sneeuwt, dat hoort erbij! Zolang je maar zicht hebt.

het moet gewoon de dag voordat we aankomen een halve meter sneeuwen. Dan de rest van de week stralende zon, er ligt dan toch voldoende verse sneeuw om de week door te komen ;)

Verse sneeuw! Zonder twijfel. Het ‘slechte’ weer neem ik wel op de koop toe.

Een bleubird dag natuurlijk, verse lichte poeder en een stralend blauwe hemel

Sneeuw, sneeuw, sneeuw! De zon zoek je maar op in de zomer denk ik zo! :-D

Vrijdag en zaterdag flink pak nieuwe sneeuw, rest van week zon met eventueel 's nachts nog sneeuwbuitjes,
Is voor aanrijdend en vertrekkend verkeer misschien wat lastig, maar voor mooie condities moet je natuurlijk wel iets over hebben, ;) en die sneeuwkettingen zijn toch ook niet voor niets aangekocht toch?

Ik kies s’ nachts sneeuw en overdag zon. En ik kies ook zon en oude sneeuw boven dat het overdag sneeuwt.

Week voor vertrek nieuwe sneeuw. Week uitharden en dan de week zelf het liefst zon met pistes tegen het ijzige aan, heerlijk!

Geef mij maar zon, als je maar hard over de pistes kan, dan is mijn vakantie al geslaagd. Ik zit er wel voor mijn lol, en daar schaal ik slecht weer/zicht niet onder.

Als het sneeuwt heb ik het meeste plezier; dan is het niet zo druk en ook nog "offpiste" skiën op de piste. Ook nog minder slechte skiërs, geen wachttijden, etc.

Serfaus, Fiss, Ladis en Doppelmayr-fan

Lekker sneeuwen, goeie kou dat is het heerlijkst… Lekker rustig op pistes om te knallen en super heerlijk voor offpiste…

Ik vermaak me met allen. Dus wat ik die betreffende dag ga doen hangt af van de mogelijkheden die er voor die dag beschikbaar zijn.
1 van de dingen die ik vind dat elke wintersporter moet doen is niet teveel klagen op het weer want je moet het er toch mee doen.
Maar als ik dan toch moet kiezen dan zou ikzelf liever de oude sneeuw hebben en dan lekker strak over de pistes boarden. Of de poedersneeuw om een lekker dagje buiten de pistes te glijden.

Mausch

Sneeuw!! Ik ga absoluut niet in de winter naar de bergen om in de zon te zitten. How meer sneeuw hoe beter, als het even kan ook lekker overdag. In de vallende sneeuw boarden is het lekkerste wat er is.

Kijk, als 'beginner’heb je natuurlijk het liefst een zonnetje en een graadje onder nul. ‘forgiving snow’ en makkelijke hellingen. Maar als gevorderde maakt het mij niks meer uit: sneeuw, zon, altschnee, neuschnee, doet er niet toe, je moet toch overal over heen. Drie weken geleden veel sneeuw gehad, heerlijk. Twee dagen zon: ook goed. Klagen helpt niet, gewoon nemen zoals het is. En in de zon zitten kan de hele zomer nog (als het een beetje meezit…)

o ja…als je dit weekend weg gaat, neem dan maar warme kleding mee en ga wat vaker naar de plaatselijke koek en zopie…het word KOUDDDD

heel veel poeder en dan maar weinig of geen zicht (lekker op gevoel skien en lekker rustig:D)

less sight gives a better ride!!

Liever alleeeen maar sneeuw, zolang de liften maar open blijven, gewoon tussen de bomen blijven en je hebt nergens last van.

Afwisseling van beide. Tis heerlijk om lkkr in de zon te kunnen eten tussen de middag.
Maar wat mij betreft is er ook niks beters dan midden in een dikke sneeuwbui naar beneden te skiën. Pluspunt is dan ook dat de pistes niet zo druk zijn.

Zolang het zicht maar goed is

Het heeft juist ook wel wat als je niet heel ver kunt kijken.
Als je de personen voor je nog maar kan zien vind ik het helemaal niet erg als het zicht niet optimaal is.

het liefst oude sneeuw, want dan is de ondergrond lekker hard zonder sneeuwhopen en kan men met de bully’s uitstekend prepareren.

Maakt mij totaal niets uit; zolang ik maar kan skiën en ervan geniet!

ski heil | Um zu wissen wohin man will, muss man wissen woher man kommt.

Sneeuw!!

Sneeuw. Voor de zon ga je naar een tropisch eiland.

snachts sneeuw overdag zon :D

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie